https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Preverite, pod katerimi pogoji boste lahko uživali na gostinskih terasah

15.4.2021  

Prihodnji teden se bodo odprle terase in vrtovi gostinskih obratov v osmih statističnih regijah, med katerimi je tudi Pomurje. Ob tem pa bodo veljala tudi nekatera pravila.

Odlok, ki ga je včeraj sprejela vlada določa, da bo od 19. aprila do vključno 25. aprila 2021 dovoljeno opravljanje gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov med 7. in 19. uro ob upoštevanju vseh potrebnih higienskih navodil.

Dovoljena je postrežba le za mizami (sedeča postrežba) in ob upoštevanju razdalje med osebami 1,5 m in najmanj 3 metre med robovi miz. Za eno mizo pa lahko sedijo največ 4 osebe, za katere ni nujno da so iz istega gospodinjstva.

Tako zaposleni, kot gostje morajo imeti ves čas nameščeno masko. Gostje jo bodo lahko sneli le ko sedijo za mizo. 

Vstop gostov v zaprti del gostinskega obrata, bo dovoljen samo za uporabo toaletnih prostorov. Na vidnem mestu poleg mila mora biti tudi razkužilo in v prostoru je potrebno nositi masko.

Zaradi ukinitve policijske ure se osebni prevzem blaga, hrane ali pijače na prevzemnih mestih, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, dovoli brez časovne omejitve.

Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo je še vedno povsod dovoljeno, kot tudi opravljanje dejavnosti priprave in strežbe jedi ter pijač v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost za svoje zaposlene oziroma varovance ali za dostavo končnim potrošnikom.

Pri izvajanju gostinske dejavnosti je zahtevano strogo upoštevanje in spoštovanje vseh higienskih navodil, ki jih določa Nacionalni inštitut za javno zdravje in so nujno potrebna za preprečevanje širjenja okužbe z virusom covid-19. 

Gostinci bodo tako morali zagotoviti odstranitev oziroma prilagoditev uporabe predmetov v skupni uporabi (npr. Solnice, sladkor, začimbe, jedilni listi, igrače itd.) na način, da se jih zaporedoma ne bo dotikalo več gostov. Prav tako bodo morali zagotoviti razkuževanje rok za goste pred vstopom in ob izstopu na teraso in vrt ter redno razkuževanje miz pred menjavo gostov za mizo.

Zaposleni pa se bodo morali enkrat tedensko testirati, z izjemo tistih, ki so bili cepljeni ali so bolezen preboleli in imajo zdravniško potrdilo, ki to dokazuje.

*Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.04.2021 ob 13:34 šilček gost

      KATASTROFA,kateri gostinec bo odprl je idiot v takih pogojih.

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2021 ob 17:48 kilonja gost

        Kar naj imajo zaprto, bodo pijančki prihranili kak € oziroma spili kak liter več na mesec ;) . Gostilne bi tako morali obdavčiti kot so obdavčene igre na srečo, ker vplivajo na zasvojenost z alkoholom.

        12 11 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2021 ob 18:32 gost

      ,,, klonjaš,, tij že veš koliko se potroši v gostilni. Kajti po tvojem pisanju se vidi da si vsak dan nadudani pod vplivom maliganov.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.04.2021 ob 19:01 Magyar Bacsi gost

      Prekleti Puklasti Janoš!!!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.04.2021 ob 20:16 gost

      Prekleti zarukani magyar bacsi.Upam da se v kratkem vtegneš.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.