https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Maturanti, ki se želijo cepiti, se morajo najkasneje v ponedeljek prijaviti na cepljenje

16.4.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodelovala generalna direktorica Direktorata za javno zdravje na Ministrstvu za zdravje mag. Vesna Kerstin Petrič.

Današnja vladna novinarska konferenca je bila posvečena predstavitvi posodobljene nacionalne strategije cepljenja, s katero je vlada med prednostne skupine za cepljenje uvrstila maturante in zaposlene, ki neposredno sodelujejo pri izvedbi mature in še niso bili cepljeni.

Maturanti in zaposleni so uvrščeni v skupino skupaj z osebami starejšimi od 60 in kroničnimi bolniki je pojasnila Vesna Kerstin Petrič, generalna direktorica Direktorata za javno zdravje na Ministrstvu za zdravje. »Želimo, da se dijaki čimbolj sproščeno pripravljajo na zrelostni izpit in ga opravljajo v varnem okolju,« je dejala.

Izpostavila je, da je cepljenje prostovoljno. Tisti, ki se bodo zanj odločili, pa se morajo še danes ali najkasneje v ponedeljek do 12. ure prijaviti na cepljenje v cepilnem centru pri zdravstvenem domu stalnega prebivališča.

Na vprašanje, na čigavo pobudo so sprejeli odločitev, da se na prednostni seznam cepljenja uvrsti maturante, je Kerstin Petričeva povedala, da so se o tem posvetovali na ministrstvu za šolstvo in ministrstvu za zdravje, je pa bila to odločitev vlade.

Takšnemu cepljenju naj bi sicer nasprotovala večina članov strokovne skupine za cepljenje. Po besedah Kerstin Petričeve je razlog v tem, da strokovna skupina na stvari gleda predvsem z vidika zdravstva. Poudarila je, da je prav, da se medicinska stroka odloča po medicinskih kriterijih, ki pa niso edini, ki jih je med epidemijo treba upoštevati. Vlada se je zato odločila drugače.

Povedala je tudi, da bodo vse maturante nad 18 let cepili s cepivi, ki bodo v tistem trenutku na voljo. Maturantje 23. aprila bodo cepljeni s cepivom AstraZeneca, za tiste, ki jih je treba cepiti drugič in za posebej ranljive skupine iz posebnih kategorij, pa sta na voljo tudi cepivi Pfeizerja in Moderne.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.04.2021 ob 12:38 gost

      Samo največji butl lahko združi skupini starih nad 60 let in skupino 18 letnih mladostnikov. Kako dolgo bo ta psihotihk še teroriziral Slovenijo?

      27 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.04.2021 ob 21:10 gost

        Cepljenje je predlagala Državna maturitetna komisija, torej stroka, ki skrbi za maturo. Malo se informiraj, da ne boš pisal neumnosti.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2021 ob 8:17 gost

        21:10........... če bi bil ti vsaj malo pameten, kar pa nisi, bi vedel, da ni Državna maturitetna skupina NOBENA ZDRAVSTVENA STROKA IN NOBENA STROKA ZA CEPLJENJE. Če bi še pogledal sestavo te komisije, bi e pa zaradi svoje neumnosti verjeno z glavo steno zaletel. Ta komisija skrbi za IZVEDBO mature, ne pa za ZDRAVJE MATURANTOV. Da cepivo prime je potrebno najmnj 20 dni. Če bodo cepljeni 23.aprila s prvim odmerkom cepiva AZ ( ki sploh ni primerno za njih, nekatere države so prepovedale cepljenje s tem cepivom ), do 4. maja cepivo sploh ne more prijeti!!!!!!!! Cepljenje maturantov s cepivom AZ je pa določila POLITIKA, kar je jasno povedala državna koordinatorka cepljenja in predsednica Zdravniške zbornice prof. dr. Bojana Beović. Če imaš prazno glavo, ne piši lažnivih komentarjev, ki jih pobereš na Nova24TV - mediju stranke SDS.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.04.2021 ob 14:10 gost

      Starejši se niso hoteli cepiti s cepivom AZ zadari hudi stranskih učinkov. V nekaterih državah so prepovedali cepljenje s tem cepivom. Janša in njegovi nastavljenci bodo pa s tem cepivom cepili otroke stare 18 let, čeprav je strokovna komisija proti temu. Je kdo v tej Evropi, ki lahko ustavi psihopata Janšo?

      22 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.04.2021 ob 14:30 gost

      Mladina ne se cepiti ker ne boste mogli imeti otrok .Ne nasedajte

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.04.2021 ob 15:05 0rwell1984 gost

      Freedom is always the answer, including freedom to not join the herd ( John Tamny). - Svoboda je vedno odgovor, tudi svoboda, da se ne pridružiš čredi.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.04.2021 ob 16:03 gost

      Kozic ti je muca jezik popapala? Ali je 71/203/160/1979 pri tebi na obisku?

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.04.2021 ob 16:10 gost

      Vlada naj svoje otroke izpostavi cepivu če je tako verjame kakovosti. Druge pa naj pusti pri miru da se sami odločijo. Kako in kaj.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.04.2021 ob 17:29 gost

      Df-Lendavski naddrek=Največja Janševa ovca in njegova prostitka.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.04.2021 ob 17:31 gost

      Najprej jih zaklene jo nezakonito potem njim šolo zaprejo nezakonito potem jih kaznuja da hočejo v šolo ne pusti njim druženja kerega mladi nujno potrebujejo zdaj bi jih pa se prisilila da se cepijo ker vsi zavračajo cepljenje. Tej vladi je cilj uničiti mladi rod.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.04.2021 ob 17:50 gost

      Df.lendavski naddrek= največja Janševa ovca in njegova prostitutka. DF-beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.04.2021 ob 18:41 gost

      Kaj ti možgane utezujejo srdki kere si Dobu z cepivon kero tije tvoj vele vodja zrihtal.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.04.2021 ob 19:28 gost

      Df-lendavski naddrek= največja ovca Janše in njegova prostitutka. BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEeemeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.04.2021 ob 21:18 enakost gost

      Nekoč kolera, ošpice... zdaj virus Kitajski in Angleški. Tisti, ki so bili cepljeni nekoč so zdaj 70- 80 letniki in več. Nikogar več ni ,ki ni bil takrat cepljen vsi so pomrli. CEPI IN ŽIVI!

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.04.2021 ob 21:28 gost

        Še en Janšev bebček veČ. Tista cepiva, s katerimi so nas cepili takrat, so bila preizkušena, varna. Ta proti kovidu so v fazi preizkušanja, niso varna., imajo hude stranske učinke z invalidnostjo in smrtjo. Mladostniki od 17 do 19 let niso ogrožena skupina, zelo redko zbolijo, če pa zbolijo, je njihova bolezen blaga. Idi še enkrat v osnovno šolo, jo dokončaj in se kaj nauči.

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.04.2021 ob 8:36 gost

      Tudi levuharji imate STRANSKE učinke pa se povsod javljate in se delate pametne ,čeravno niste.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.