https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

SPTŠ ima že drugo leto zapored državnega prvaka v izdelovanju spletnih aplikacij

17.4.2021  

V mesecu marcu 2021 so se dijaki Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota, ki obiskujejo program Tehnik računalništva, udeležili dveh državnih tekmovanj, in sicer Festivala inovativnih tehnologij ter tekmovanja ACM iz računalništva in informatike, kjer so dosegli odlične uvrstitve.

V okviru 27. Festivala inovativnih tehnologij je potekalo državno tekmovanje, ki ga organizira Zvezda za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). Dijaki SPTŠ so se udeležili tekmovanja iz znanja računalništva – programiranje za srednje šole, ki je potekalo na daljavo v petek, 12. marca 2021. Dijak 4. letnika Aljoša Vertot je pod mentorstvom učitelja Dominika Letnarja osvojil 7. mesto v programiranju v programskem jeziku C++ ter tako osvojil srebrno priznanje.

Dijaki SPTŠ so se udeležili tudi 16. državnega tekmovanja ACM iz računalništva in informatike. Na omenjenem tekmovanju so tekmovali v izdelovanju spletnih aplikacij. Tudi to tekmovanje je potekalo na daljavo, in sicer v soboto, 27. marca 2021. Dijak 4. letnika Timotej Zadravec je pod mentorstvom učitelja Dominika Letnarja osvojil 1. mesto ter tako postal državni prvak v tej kategoriji.

16. državno tekmovanje ACM iz računalništva in informatike je bilo organizirano v sodelovanju z Inštitutom Jožefa Štefana, Fakulteto za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, Fakulteto za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem ter IEEE Slovenija.

Foto: Dominik Letnar, SPTŠ

S tem so na Srednji poklicni in tehniška šoli Murska Sobota ponovno pokazali, da dijaki na šoli pridobijo veliko strokovnega znanja in so zato uspešni tako na izbranih študijih kot pri opravljanju poklicne kariere.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.04.2021 ob 9:01 Čergoli gost

      Vredno vsake pohvale.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.04.2021 ob 13:26 Google gost

      Google tako in tako dosledno plačuje od 27485 do 29658 dolarjev za posnetek spleta od doma. Tej akciji sem se pridružil dva meseca nazaj in v prvem mesecu sem z akcijo zaslužil 31547 USD. Lahko rečem, da se je moje življenje popolnoma izboljšalo! Oglejte si, kaj počnem .....--------------------->>>>>>>>>> Www.Salary23.com

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 14:46 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.