https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V pomurski regiji s soboto dovoljena strežba tudi znotraj lokalov, a z omejitvami

21.4.2021  

Vlada Republike Slovenije se je danes sestala na 71. redni seji. Na seji so člani vlade med drugim razpravljali o ukrepih za zamejitev širjenja bolezni Covid-19, obravnavali pa so tudi več zakonskih predlogov.

Pomurska regija rumena

V treh rumenih regijah - pomurski, obalno-kraški in goriški - se sprošča tudi opravljanje gostinske dejavnosti znotraj gostinskih obratov in ponujanje nastanitvenih storitev v nastanitvenih obratih.

 

Odlok začne veljati v soboto, vendar se določila za delovanje nastanitvenih obratov začnejo uporabljati s ponedeljkom, je na Twitterju še navedlo ministrstvo.

"Dodatno se v statističnih regijah Podravska, Koroška, Savinjska, Zasavska, Posavska, Jugovzhodna Slovenija, Osrednjeslovenska, Primorsko-notranjska in Gorenjska določa izjeme na način, kot je določeno za oranžno fazo sproščanja ukrepov. V teh statističnih regijah se pod določenimi pogoji dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov ter ponujanje nastanitvenih storitev v nastanitvenih obratih do 30 sob, slednje le pod pogojem testiranja potrošnikov ali dokazila o prebolelosti ali dokazila o cepljenju.

Ponujanje nastanitvenih storitev do 30 sob

V statističnih regijah Pomurska, Goriška in Obalno-kraška se določa izjeme na način, kot je določeno za rumeno fazo sproščanja ukrepov. V teh statističnih regijah se tako pod določenimi pogoji sprošča tudi opravljanje gostinske dejavnosti znotraj gostinskih obratov in ponujanje nastanitvenih storitev do 30 sob v nastanitvenih obratih, ne glede na velikost. Opravljanje obeh dejavnosti je dovoljeno pod pogojem testiranja potrošnikov, dokazila o prebolelosti ali dokazila o cepljenju.

Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo je še vedno povsod dovoljeno, kot tudi opravljanje dejavnosti priprave in strežbe jedi ter pijač v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost za svoje zaposlene oziroma varovance ali za dostavo končnim potrošnikom.

Odlok začne veljati v soboto, 24. aprila 2021, in velja do vključno 2. maja 2021, vendar se določila za delovanje nastanitvenih obratov začnejo uporabljati 26. aprila 2021, določila o opravljanju gostinske dejavnosti pa 24. aprila 2021," sporočajo iz vlade.

Od petka dovoljeno prehajanje med regijami in zbiranje do deset ljudi. Več o tem najdete TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.04.2021 ob 21:31 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Danes na Petrolu v Lendavi,nega več šankov,pa kaj dogaja,kje so vsi?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.04.2021 ob 8:30 gost

      Zdaj, ko je Ustavno sodišče povedalo, da je veliko Janševih ukrepov protiustavnih, ko so začeli ljudje prihajati na ulice, so se puklastemu kaplaru na riti zamazale gate in po enem letu najbolj zaprte države, bo počasi začel odpirati - malo po malem. A LJUDJE NISMO POZABILI - ZA SVOJO DIKTATURO IN PROTIUSTAVNE UKREPE TI BO NEKOČ SODILO LJUDSTVO. Kaplar tokrat nimaš Petriča, da bi se ponovno izmazal. Nismo in ne bomo pozabili.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.04.2021 ob 18:53 En bedast lendavski nadvojvoda gost

      Ajde levuharski komunisti, hitro v gostilne, da ne boste preveč trpeli doma s familijo

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.04.2021 ob 17:16 gost

      Jebenti pamet debilno nesposobno. Jaz v gostilni naj kazen pitaj boga kake dokaze v fabriki sem vsak dan] e od začetka tega sranja. Nikoli res nikoli nam niso merili vročine nismo si raskuzevali rok maske smo nosili tak tak testiranja nismo nikoli imeli. Zdaj pa naj v gostilni ge je 5 lidij je kazen neke brezvezne papirje . Pa kaj je z vami vlada debilna odstekana do konca.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.