https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Šter: Ob potovanju v tujino se je dobro poučiti, kakšne so razmere tam

23.4.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala vodja Konzularnega sektorja na Ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter in Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata.

Vlada je včeraj na dopisni seji sprejela, da se z današnjim dnem po državi znova oprejo arhivi in vnovič je dopuščeno izvajanje kinematografskih, gledaliških, glasbenih, plesnih in drugih javnih kulturnih prireditev. Ob tem pa velja omejitev zbiranja oseb na maksimalno 10, je povedala Maja Bratuša.

Podobno od danes naprej velja tudi omejitev zbiranja oseb pri kolektivnem uresničevanju verske svobode, pri čemer je ta omejena z velikostjo zaprtega prostora oziroma odprte površine tako kot velja tudi za ostale oblike zbiranja.

Vlada je na dopisni seji sprejela tudi dopolnitve nacionalne strategije cepljenja proti covid-19. V prednostno skupino za cepljenje so dodane naslednje osebe: starejši od 50 let, zaposleni v vzgoji in izobraževanju, ki še niso bili cepljeni, in zaposleni pri upravljavcih kritične infrastrukture v skladu z zakonodajo s tega področja.

Kot prednostne skupine za cepljenje so opredeljeni tudi zaposleni v sektorjih farmacevtske industrije in farmacevtske veletrgovske dejavnosti ter drugi zaposleni, ki izvajajo nujne naloge za nemoteno delovanje države.

Vodja konzularnega sektorja na Ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter je spregovoril o vplivu epidemioloških razmer na potovanja. Opozoril je, da se situacija ni nikjer še toliko izboljšala, da bi lahko govorili, da so se zadeve normalizirale.

Izpostavil je, da je Hrvaška trenutno v zelo težki situaciji, ni pa edina država, ki se izrazito sooča s problematiko. Omenil je še Madžarko, ki ima že nekaj časa skoraj popolno zaporo prehajanja meja. Podobno je tudi v Italiji, kjer moramo povedati, kam gremo in to sporočiti njihovi zdravstveni stroki, tam pa nas čaka 5-dnevna karantena, brez izjeme. V Srbijo pa lahko vstopijo le tisti, ki imajo negativen PCR-test.

Vsakomur, ki se odpravi na pot zato svetuje, da se dobro pouči o razmerah, ki jih tam lahko pričakuje. Odločitev, kako država določi vstopne pogoje, je namreč avtonomna, torej jo določi vsaka država zase, je poudaril.

Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata je predstavila delo inšpektoratov pooblaščenih za nadzor v skladu z PKP7 v tednu od 12. do vključno 18. aprila. Inšpektorji so v tem obdobju opravili 3.786 nadzorov, kar je 10 odstotkov manj kot teden pred tem, a je bilo izdanih za 6 odstotkov več ukrepov. Izdali so 28 prekrškovnih sankcij, 289 opozoril po zakonu o prekrških ter 187 upravnih ukrepov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.04.2021 ob 13:22 gost

      Šter drži gobec. Dovolj škode si napravil državi.

      7 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2021 ob 18:31 gost

        Ta g. Šter je eden najbolj zasluznih za mnogo, mnogo ljudi, malo se spomni BUDALO BUTASTO IN DRŽI TI GOBEC IN ŠE SKRIJ, ZARADI TAKIH BUDAL IN TEBI PODOBNIH IDIJOTOV TRPIJMO VSI. PAZI BOK IMA DUGI BIČ, VSE SE PLAČA VSE SE VRAČA.

        10 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.04.2021 ob 9:21 gost

        Ja, zaslužen je, da je Franjo Bobinac na veliko služil, ko je v njegov luksuzni hotel Paka v Velenju ( odkod Bobincu denar, da je kupil ta hotel, se v naši državi nihče ne vpraša ) namestil ljudi, ki so v slovenski proračun vplačali zelo malo ali pa popolnoma nič. Stare ljudi iz domov starejših, ki so gromno vplačali v naš proračun , so pa vozili v neogrevane in neprimerne športne dvorane. Prekleta ovca Janševa neumna brez možganov. Vsi ti ljudje so se zavestno sami odločili, da so odšli v tujino. Nima jih pravice nihče nazaj v Slovenijo vlačiti in jih nameščati v moderni hotel za davkoplačevalski denar, medtem, ko so starejši umirali v neprimernih dvoranah.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.04.2021 ob 17:09 GOST gost

      DRŽI TI GOBEC TELE BUDALO IDEŠ TAKOJ VEN DELAVCI DAJ PLAČO JOKAL SI ZA POMOČ ZAJ SE VIDI KOMU NAMENI DRŽAVA POMOČ BOGATI JOČETE NEJ VAS SMRAM

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.04.2021 ob 17:10 gost

      To vse vlada pa njeni hlapci govorijo samo zato naj glupi narod bo doma zaprt. Da nebo videl kako bo vladna golazen in debili hlapci okoli hodili. Kajti oni že veš čas lazijo okoli ostali navadni ljudje pa naj ubogajo in iz bunkerov ven glidajo.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.04.2021 ob 9:07 Magyar Bacsi gost

      Še en domobranec več in Jasharijev ritolizec.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.04.2021 ob 9:20 gost

      Naj te vsi Domobranci j....O v tvojo rdečo prazno tintaro.Pa ne boš prišel k sebi ,ker si brez upen - propali primer.RDEČI OPRANOGLAVEC.Delavcu dati plačo kot je treba ste rdeči imeli priliko zadnjih 10 let pa NISTE NAREDILI NIČ.V 1letu pa naj bi vlada J.J. uredila vse kar so rdeči ZAJEBALI.dino kar ste pa delali v zadnjem letu dni pa je neprestano NAGAJANJE.Sram vas je lahko rdečuharje.Za rdečkoje velja:ENKRAT BEDAK ,ZMERAJ BEDAK.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.04.2021 ob 9:29 gost

        Ubogi človek z nedokončano pomožno šolo. Še pes ne nehče na tebe poscati, ker preveč smrdiš.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.04.2021 ob 10:21 963 gost

        Dečko dragi, v Jugoslaviji, ko so vladali rdeči, katere ti tako blatiš, so delavci imeli plačo kot se spodobi. Razlika med direktorsko in delavsko je bila kvečjemu trikratnik, danes verjetno stokratnik oz. meja je samo še nebo. Tak, da ne kar nekaj na pamet, belček.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.