https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://bolleblu.si/
http://www.zniders.com/

LOKALNO

Vseslovenskemu petju s srci se je pridružila tudi soboška bolnišnica

23.04.2021 ob 12:00  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so podprli akcijo Vseslovensko petje s srci. V sklopu akcije so danes zapeli pred soboško bolnišnico.

Slovence in Slovenke doma in po svetu je danes povezal projekt Vseslovensko petje s srci. Letos je v ospredju življenje, 30-letnica samostojnosti in 100-letnica smrti skladatelja Josipa Ipavca. Projekt je uvod v poletni festival zborovskega petja Europa Cantat.

Kot so zapisali organizatorji, današnji dan svetega Jurija prinaša "nov življenjski krog, zdravje in obilje v naše domove". Zato si ravno danes želijo s skupnim prepevanjem slovenskih pesmi povezovati vse generacije, vse družbene sloje doma in po svetu, negovati slovensko kulturo in jezik, krepiti nacionalno pripadnost, ustvarjati boljše vzdušje ter ozaveščati pomen slovenske glasbe in jo prenašati na mladi rod.

Organizatorji spodbujajo, da zainteresirani danes pojejo od doma, iz teras, balkonov, na delovnem mestu, v avtomobilu, v šolah, vrtcih, na zelenih javnih površinah, na okoliških hribih, v parkih, okoli gradov, cerkva, kapelic in drugod.

Zapeli pred soboško bolnišnico

Pred soboško bolnišnico na ploščadi med kirurškim in internim oddelkom so skupaj z dijaki Srednje zdravstvene šole Rakičan pod vodstvom Edvarda Jakšiča zaigrali na harmoniko in zapeli slovenski pesmi Nocoj je ena lüštna noč in Čebelice.

Za bolnike so odprli okna, da so jim lahko prisluhnili in skupaj z nami zapeli.

Matea Brečko, pobudnica akcije, ki poteka četrto leto, poudarja, da z zvokom in glasbo lahko postanemo bolj zdravi, petje pa vpliva na čustveno in mentalno ter duhovno stanje človeka. Ob tem dodaja, da smo Slovenci narod petja in da s skupnim prepevanjem povezujemo vse generacije, vse družbene sloje doma in po svetu, negujemo slovensko kulturo in jezik.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija