https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Prekmurec postal novi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije

05.05.2021 ob 19:10  

Člani skupščine GZS so danes za predsednika GZS za naslednje mandatno obdobje izvolili Lendavčana Tiborja Šimonko. Ta je dejal, da želi na temelju 170-letne tradicije zbornice in več stoletne tradicije jeklarstva, znanja, izkušenj ter vpetosti v slovenski in mednarodni gospodarski prostor graditi gospodarsko zbornico prihodnosti.

Kot so sporočili iz Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), bodo skupna prizadevanja še naprej temeljila na programu Slovenija 5.0 ter razvojnem partnerstvu. Kot ključne usmeritve je Šimonka med drugim navedel zeleni prehod, podporo digitalizaciji, inovativnosti, raziskavam in razvoju, pomoč članom pri črpanju finančnih sredstev, internacionalizacijo ter karierni razvoj zaposlenih.

Med kratkoročnimi prednostnimi nalogami je izpostavil naslednji paket interventne zakonodaje in pomoči gospodarstvu pri premagovanju gospodarskih posledic epidemije covida-19, ukrepe za ponovni zagon gospodarstva po epidemiji, investicijska platforma in črpanje EU sredstev, vlaganja v raziskave in razvoj ter debirokratizacijo. Za razvojno kapico je ocenil, da ni vprašanje, če jo potrebujemo, temveč, kdaj bo uvedena.

Foto: Finance.si

Po prepričanju Šimonke mora biti "zbornica najmočnejši partner državi, ki bo s svojimi stališči in predlogi lahko pravočasno vplivala, še pred sprejetjem zakonodajnih predpisov, na oblikovanje zakonodajnih okvirjev, znotraj katerih se bo gospodarstvo krepilo in razvijalo v dobrobit vseh. Brez močne ekonomije ni splošnega blagostanja". Poudaril je tudi pomen sodelovanja in povezovanja s člani ter drugimi ključnimi deležniki doma in v tujini.

Kandidaturo za predsednika GZS je poleg Šimonke vložil še Simon Franko, direktor družbe BASF Slovenija. Skupščina GZS je za to mesto izbrala glavnega podpredsednika uprave Sij Šimonko, ki bo na čelu GZS nasledil Boštjana Gorjupa, direktorja družbe BSH Hišni aparati. Mesto predsednika GZS zaseda od maja 2017, mandat se mu bo iztekel 27. maja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.05.2021 ob 19:40 gost

      Naredite že nekaj,ker že vsaki drugi dela v sosednji Avstriji!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.05.2021 ob 7:17 gost

      Boli me za zbornico in njega

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.05.2021 ob 7:31 gost

      Zbornica je namenjena tujim državljanom in tujim delavcem. Ker naši morajo v Avstrijo Nemčijo itd v Sloveniji pa se zaposlujejo Hrvati, Bosanci, Srbi Madžari itd. Ker so cenejša delavna sila in manjši strošek za delodajalca.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.05.2021 ob 7:32 penzionist gost

      A ni ta gospod že za penzijo? Zakaj ne bi tega delovnega mesta zasedel mlajši kandidat?

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.05.2021 ob 16:25 gost

      Zato da si se malo opomore finančno ka de več v grob nesel. Ali pa ka du se bole kregali za erbijo. Ko se vtegne.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.05.2021 ob 9:16 gost

      Hi,hi,hi , tij se boš tudi vtegno , samo ka pri tebi se nedo nikaj kregali za erbijo , ka tak nič nimaš , reven si kak cerkvena miš , pa malo premisli preden kaj blekneš , dvotarifnež.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.