https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Šircelj: »Izročitev računa ne bo več obvezna«

6.5.2021  

Na današnji novinarski konferenci sta o odločitvah, ki jih je na včerajšnji seji sprejela vlada, spregovorila minister za finance mag. Andrej Šircelj in minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek.

Vlada je na včerajšnji seji prejela predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb, predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini in predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost, je uvodoma spomnil minister za finance Andrej Šircelj.

Z Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost se v slovenski pravni red prenašajo določbe evropskih direktiv. S predlogom zakona želijo doseči poenostavitev in administrativno razbremenitev davčnih zavezancev in davčnega organa, hkrati pa slediti okoljski politiki.

Ukinja se prag za obvezen vstop kmetov v sistem davka na dodano vrednost z ohranitvijo možnosti uveljavljanja pavšalnega nadomestila ali prostovoljnega vstopa v sistem davka na dodano vrednost.

Davčnim zavezancem pa ne bo več potrebno predložiti seznama prejetih in izdanih računov ob prvem obračunu davka na dodano vrednost.

S predlogom Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb želijo zagotoviti pregledno in pravično obdavčenje ter z davčnimi ukrepi dodatno spodbuditi gospodarsko okrevanje po epidemiji covid-19.

Predlog Zakona prinaša tudi za 10 odstotnih točk višji znesek olajšave za zaposlovanje mlajših oseb (do 25 let), ki se zaposlujejo prvič ter za 0,7 odstotne točke višja olajšava za donacije.

S predlogom Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini pa zasledujejo osnovni cilj pomoči gospodarstvu pri okrevanju po epidemiji covid-19 ter razbremenitev davčnih zavezancev.

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek pa je predstavil predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali. Predlog novele zakona vsebuje celovitejšo ureditev področja zapuščenih živali in rešitve, nastale zaradi potrebe po boljšem izvajanju predpisov s področja zaščite živali.

V predlogu tudi prepovedujejo usmrtitve zdravih zapuščenih živali v zavetiščih in usmrtitve živali zaradi pridobivanja kož ali krzna ter omejujejo posedovanje »eksotičnih vrst« živali zaradi zaščite življenja, zdravja in dobrobiti živali, zaradi varovanja zdravja in življenja ljudi ter ohranjanja narave.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2021 ob 16:12 gost

      Pa komi ta debil naklada pravljice koga zavaj sam sebe ali nas. Saj sploh Neve kaj govori. To moraš res biti usekan da verjameš kaj obljublja. To so bajke o Gorjancih.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.05.2021 ob 16:26 gost

      SRAMOTA JE, DA SO TAKŠNI PRIMITIVCI POD VLADO IDIOTA, DEBILA, DIKTATORJA MINISTRI S KATERIMI UPRAVLJA IN VODI V ZADOLŽITEV TER SLAB GLAS DRŽAVO SLOVENIJO. SRAMOTA.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.05.2021 ob 16:35 gost

      V roki imam izračun dohodnine za leto 2020, v kateri jasno piše splošna olajšava 6.971,44 evre. Kaj je ta finančni minister pijan ali drogiran ali kaj je z njim? Se norčuje iz nas?

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.05.2021 ob 16:43 gost

      NADUTI MINISTER, KI SE PIŠE ŠIRCELJ JE IDIOT, DEBIL ISTO KOT DIKTATOR JANEZ JANŠA. SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE SKRAJŠANO SDS, SDS. SDS STRANKA DEBILOV, IDIOTOV ITD...

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.05.2021 ob 17:10 gost

      Vsak, ki to bere, naj vzame v roke odločbo o dohodnini za leto 2020 in pogleda znesek splošne olajšave in videl bo kako ta SDS minister na veliko laže. Oni hočejo to splošno olajšavo povečati samo tistim najbolje plačanim, ki jo imajo zdaj okoli 3.400 evov ( približno, ne vem točno ) pri tem pa na veliko lažejo in zavajajo. Tisti z nizkimi dohodki od tega ne bodo imeli čisto nič. POGLEJTE SVOJO SPLOŠNO OLAJŠAVO NA IZRAČUNU DOHODNINE ZA LETO 2020. Ne nasedajte SDS lažem. In kmatje ne bodo davčni zavezanci, in cerkev že zdaj ni, in ............... kaj sledi? Veliko manj denarja v proračunu, plačljivo zdravstvo, šolstvo, manj socialnih pravic, nižji otroški dodatki, nižje štipendije, ..................... BRAVO SDS KAPITALIZEM. Barabe ene - vse delajo za bogataše. Pa polna smrdeča usta so jih bila v opoziciji kako se bodo oni pobrigali za delavca, upokojenca, starše, malega človeka.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.05.2021 ob 17:40 gost

        Ti, ki si dal minus, ali si pogledal na svoji dohodninski odločbi višino splošne olajšave? Po resnici povej in napiši višino, ki jo imaš na odločbi.

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.05.2021 ob 19:21 gost

      Tukaj se oglašajo sami debili--kreteni neotesanci ,ki trohice pojma nimajo ,o čem teče debata!!!Bedaki levojaji troti----gnoji!!!!!

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.05.2021 ob 18:05 gost

      ja res se je v nulo predstavl gdo sploh je.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.