https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

»Če smo preživeli zaprte gostilne, preživimo še odprte v čarno-bajlih oštarijah«

06.05.2021 ob 17:00  

Heroji furajo v pižamah se te dni mudijo v Pomurju, kjer skupaj s predstavniki Nogometne šole Mura obiskujejo Čarno-bejle oštarije. Odgovorne lastnike lokalov oziroma njihove obiskovalce so opomnili, naj vedno sedejo za volan avtomobila brez pitja alkohola. Pri tem so uporabili zanimiv poziv: »Če smo preživeli zaprte gostilne, preživimo še odprte!«


V Zavodu VOZIM, Zavarovalnici Generali, Toyoti Slovenija in agenciji Luna \TBWA z iniciativo Heroji furajo v pižamah že od leta 2017 spodbujajo predvsem mlade, naj postanejo varni in odgovorni vozniki, vozijo naj le trezni in naj za volan nikoli ne sedejo pod vplivom alkohola.

Čeprav so ukrepi za zajezitev epidemije covid-19 močno posegli v mobilnost Slovencev in zmanjšali promet, se ob sproščanju ukrepov ponovno kaže, da je alkohol še vedno eden največjih vzrokov za črno statistiko na naših cestah.

Zaskrbljujoča podatka, da je delež alkoholiziranih povzročiteljev smrtnih prometnih nesreč v 2020 znašal kar 37 % (za kar 6 % več kot v letu prej) in je kar 60 % udeležencev v prometu izgubilo življenje med petkom in nedeljo ter na dela proste dni sta jih spodbudila k snovanju herojske gverile s pomenljivim pozivom: Če smo preživeli zaprte gostilne, preživimo še odprte. In pripisom: Nikoli ne vozi pod vplivom alkohola in vedno poskrbi za varen prevoz.

Prek zavarovalnice Generali so se povezali z Nogometno šolo Mura. Ta je akcijo takoj podprla, saj se tako odgovorni v klubu kot igralci dobro zavedajo, da vinjeni ne smemo za volan.. »To podpiramo tako športniki kot klub. Ne pijemo, kadar vozimo, tega se strogo držimo,« je povedal Marin Karamarko, nogometaš Mure. Prav tako so akcijo po predstavitvi s strani NŠ Mura podprle Čarno-bejle oštarije. »Te »naše« gostilne se odzovejo na naše akcije. Prek 40 jih bomo obiskali s Heroji, ki furajo v pižamah, kjer bomo ozaveščali mlade voznike in lastnike lokalov o odgovornosti v prometu,« je dodal Iztok Frajman, generalni sekretar Mure.

Gostom in lastnikom lokalov so razdelili namizne nalepke in plakate. Na akcijo so se odlično odzvali. Nino Batagelj, poškodovanec na invalidskem vozičku in ambasador Zavoda VOZIM, jih je pozval: »Ponovno odprtje je lahko tudi priložnost za »resetiranje« in večjo odgovornost prav vsakega med nami. Vinjeni nikoli ne sedajte za volan, vedno pa si priskrbite varen prevoz – pokličite starše ali kogar koli drugega, ki se je pripravljen sredi noči, pa četudi v pižami zbudit, vstat in iti po tebe in tako poskrbeti za varen prevoz.«

Projekt Heroji furajo v pižamah od vsega začetka podpirajo tudi v zavarovalnici Generali, saj menijo, da je zelo pomembno, da ozaveščajo mlade voznike o nevarnostih v prometu, jih s tem spodbujajo k odgovornosti in preventivnemu ravnanju. Želijo si, da bi njihova prizadevanja dosegla čim več ljudi, predvsem mlade voznike in s tem zmanjšala število poškodovanih in smrtnih žrtev zaradi alkohola.

Foto: Astrit Jashari in Marinka Detečnik, Zavod VOZIM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2021 ob 19:13 gost

      Zato pa bodimo ljudje z dušo in srcem z uporabo razuma in poguma!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.05.2021 ob 6:25 general gost

      zanimivo da dajo toliko na alkohol, droge pa niti omenijo ne. in dejstvo koliko starostnikov vozi pod vplivom pomirjeval, narkotičnih analgetikov ipd., to pa kar prezrejo. bravo, idioti!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.05.2021 ob 11:28 gost

      Zdaj že imamo generalnoga sekretarja Mure, ko bo zmanjkalo denarja pa vsi gremo in bo Mura spet sama v 5 ligi !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.05.2021 ob 11:50 gost

        Ne bomo dolgo čakali na to. Dokaj hitro se bo to zgodilo. Letos Mura prvak ( bodo sodniki tako napravili ) potem pa razpad kot že dvakrat do zdaj.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.05.2021 ob 13:24 gost

      mmmmmmmm

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 17:08 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.