https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Stavbo nekdanjega Muralista naj bi prenovili že letos

07.05.2021 ob 17:00  

Na Cvetkovi v Murski Soboti namerava Pokrajinski arhiv Maribor, letos začeti z adaptacijo stavbe nekdanjega Muralista, da bi pridobil nove prostore za enoto za Prekmurje. Kot je za STA danes pojasnil direktor Ivan Fras, trenutno teče faza priprave razpisa za izbiro izvajalca gradbenih del.


"V nove prostore z nekaj manj kot okoli 1700 kvadratnih metrov površine naj bi preselili gradivo, ki se nanaša na območje Prekmurja in ga trenutno hranijo v depojih v Mariboru.

Prostori bodo vključevali arhivska skladišča, čitalnico, predavalnico, razstavišče, knjižnico, delovne prostore, razpraševalnico, konferenčno sobo in ostale funkcionalne prostore. V stavbi bo nameščeno tudi dvigalo, uredila se bo okolica.

Sredstva za projekt so predvidena v višini okoli 3,5 milijona evrov iz nove finančne perspektive EU, saj ga je vlada uvrstila med pomembne investicije za okrevanje po epidemiji," poroča STA.

"Pokrajinski arhiv Maribor letos načrtuje tudi nakup opreme v višini 23.000 evrov. Ta zajema štiri osebne računalnike, nadgradnjo sistema kontrole pristopa in evidence delovnega časa, nabavo tiskalnikov in stojala ter obnovo spletne strani.

Investicijsko vzdrževanje je predvideno v višini 85.000 evrov in zajema odstranitev ionizacijskih detektorjev požara na objektu Muralist v Murski Soboti, obnovo arhivskih regalov v skladišču na Glavnem trgu v Mariboru ter za Pokrajinski arhiv Maribor zelo pomembno obnovo poslovnega prostora za potrebe sprejemne pisarne za stranke in prodajalno. "Vsa finančna sredstva za nakup opreme in investicijsko vzdrževanje bo v celoti zagotovilo ministrstvo za kulturo," so sporočili iz arhiva.

Skupaj z Mesto občino Maribor ter ministrstvom za kulturo si obenem prizadevajo, da bi v letošnjem letu izvedli nakup zemljišča, ki bo omogočil, da se začnejo vsi potrebni postopki za pridobitev gradbenega dovoljenja za izgradnjo nove poslovne stavbe za potrebe Pokrajinskega arhiva Maribor. Finančna sredstva za nakup zemljišča se bodo po napovedih črpala iz integralnih sredstev državnega proračuna," še poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.05.2021 ob 17:22 gost

      Verjetno vsaj vsak delavec Mure dobi en evro. Kajti to so sezidali ravno delavci Mure. Vse pa so pokradli debili lažnivi kradljivi direktorji in vsa uprava z sindikatom delavcev na celi keri so se vsi zasidral v regijskem sindikatu. In dalje kradejo drugim delavcem in jih zavajajo.

      25 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.05.2021 ob 22:46 Sita gost

      Moji starši so ogromno sobot delali in šenkali za to stavbo...zaj pa! Zanimivo kdo bo tu kraljevaj🥱

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.05.2021 ob 7:49 gost

      Čigavi so bili že direktorji in sindikalisti ?????????????????????

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.05.2021 ob 8:13 G1 gost

      To je biu Kroj, Mura je prišla sledi, bilou je že zazidano.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 16:02 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.