https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Do danes zjutraj preko portala zVem na cepljenje prijavljenih 52.500 oseb

10.5.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala državni sekretar na Ministrstvu za zdravje mag. Franc Vindišar in dr. Bojana Beović, vodja posvetovalne skupine za cepljenje.

Na področju cepljenja proti covid-19 se zaradi novih spoznanj neprestano spreminjajo pristopi, kar se zdi marsikomu moteče. A nova spoznanja je smiselno upoštevati in s tem zagotoviti prebivalcem Slovenije kar najbolj varen in učinkovit način cepljenja, je uvodoma povedala vodja posvetovalne skupine za cepljenje Bojana Beović.

Pojasnila je, da je 2. odmerek cepiva AstraZeneca po določilih EMA možno izvesti po 4 do 12 tednih. Raziskave pa so pokazale, da je cepljenje s tem cepivom učinkovitejše, če dobi oseba 2. odmerek po 12 tednih.

Izpostavila je tudi, da je človek, ki covid-19 preboli, proti tej bolezni nekaj časa imun. »Cepljenje takih oseb je smiselno šele takrat, ko pričakujemo, da se bo imunost zaradi cepljenja že zmanjševala, zaenkrat je to po 6 do 8 mesecih,« je dejala in dodala da je v tem času, ko je imunost po preboleli bolezni še prisotna, smiselno cepljenje samo z enim odmerkom.

Poudarila je tudi, da EMA vseskozi spremlja neželene učinke vseh cepiv. »Trenutno posebej analizirajo okvare živčevja, ki nastanejo po cepivu AZ in vnetje srca po cepivu Pfeizer. Pri okvarah živčevja gre za neželene učinke, ki jih poznamo tudi pri drugih cepivih, so pa res izjemno redki,« je pojasnila Beovićeva.

Franc Vindišar, državni sekretar na Ministrstvu za zdravje, je dejal, da trendi števila hospitaliziranih kažejo zniževanje tako na standardnih kot tudi na intenzivnih posteljah. »V tem tednu bomo lahko dodatno zmanjšali skupno število COVID kapacitet in omogočili obsežnejše izvajanje ostalih ne-COVID programov,« je pouaril.

Izpostavil je tudi, da je bilo do danes zjutraj preko portala zVem na cepljenje prijavljenih 52.500 oseb. Ob tem je tui pozval vse prebivalce, ki so dobili vabilo na cepljenje, da se nanj odzovejo. »Vsa cepiva v Sloveniji so enakovredna in so varna. Bistven je čas - cepimo se čim hitreje in v čim večjem številu,« je poudaril.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.05.2021 ob 12:33 gost

      Žalostno, skoraj tragično je, da se s cepivom in cepljenjem največ ukvarjajo predsednik vlade, minister za zdravje, predsednica Zdravniške zbornice, pijanec Kacin, vodja posvetovalne skupine Logarjeva, državni sekretarji in boga pitaj koliko vodij cepilnih centrov in ostalih prisklednikov, ki služijo davkoplačevalski denar, število cepljenih od decembra do danes je pa katastrofalno nizko. Sami nesposobneži na kupu, ki se grebejo za položaje, denar, visoke korona in druge dodatke - katastrofa teh ljudi. Pa okoli 150.000 doz cepiva neuporabljenega, zavrženega ali namenjenega za preprodajo??????????????????? Nihče nima nobene evidence kaj se dogaja. V letu 2021. V dobi računalništva in informatike. Dobesedno se norca delajo za ljudi. Sem prepričan, da SDS doktorca za vse položaje Beovićeva dobi veliko več kot 20.000 evrov mesečne plače. Korist od nje ?? Nobena. Kako hudiča so lahko v Jugoslaviji v mesecu in pol cepili 18 milijonov prebivalcev????????? Pa takrat ni bilo računalnikov, pametnih telefonov in na desetine aplikacij!!!!!!! Sami šalabajzeri na oblasti.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.05.2021 ob 13:11 gost

        takrat se je cepilo po dekretu in nihče ni smel pomisliti, da se ne bi. Danes pa vsi kao pametni pa nabijajo do onemoglosti, tudi taki, ki se skrivaj cepijo, razlagajo pa, da so proti. Hinavci!!!

        9 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.05.2021 ob 13:27 gost

        Takrat, leta 1972, se je cepilo proti črnim kozam, ki so resnično obstajale in pri katerih je smrtnost do 50 %. Cepilo se je pa s preizkušenim in varnim cepivom. Danes se cepi proti nekemu virusu, katerega še nihče ni dokazal in po navedbi " strokovnjakov " ima od O,2 - 1,0 % smrtnost z nepreizkušenimi cepivi. Pa v raćunalniški dobi morajo delati deset aplikacij in nikoli jim nič ne štima. V dobi računalnikov in pametnih telefonov nimajo zabeleženih in ne vedo kje so, če so, uporabili 150.000 doz cepiva. Sami šarlatani na kupu. Pa vsak teden dvakrat spreminjajo prednostni vrstni red cepljenja in podobne neumnosti. Da ti bom tako napisal, da boš tudi ti razumel, ker po tvojem komentarju vidim, da ne razumeš, TI, KI SO ZADOLŽENI ZA CEPLJENJE SO TAKŠNI NESPOSOBNEŽI, DA ŠE TISTIH, KI SO SE ŽE PRED MESECI SAMI PROSTOVOLJNO JAVILI ZA CEPLJENJE, NISO SPOSOBNI CEPITI. Si zdaj razumel?

        11 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.05.2021 ob 18:17 gost

        52.500 oseb 2,5 % prijavljenih preko portala zVem na cepljenje s tem se hvalite rejsan dosta kandidatof mate falabougi je malo norcof .

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.05.2021 ob 12:58 gost

      Sami nesposobneži na kupu. Dobivajo pa v nebo vpijoče dodatke in plače.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.05.2021 ob 13:51 resnica gost

      Ljudje so preveč streh dan danes ne verjamejo sami sebi ampak drugim,kdor verjame preteklosti ta ne more živeti v sedanjosti,cepiva so varna ljudje cepite se,jaz sem se dal cepiti in nisem opazil nikakršnih stranskih učinkov.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.05.2021 ob 15:48 gost

        In zakaj moraš ti zdaj delati reklamo za cepljenje? Na stranske učinke cepiva še pa počakaj. Lahko se ti pojavijo po pol leta, po letu ali za tri leta. Ne piši nekaj, česar ne veš.

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.05.2021 ob 17:01 gost

      V Sloveniji zaradi kovida delujejo samo dodatki kere dobivajo izbranci jebi vlade 100 procentov. Vse ostalo je pa bla bla bla,,, itd.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.05.2021 ob 8:07 kubilar gost

      koji idiotizem in seveda samo idioti se grejo prijavljat se sem. čez čas bodo pa spet skužili, da niti ta portal ni bil dober in da niso korektno vodili podatke. bote še vidli čez par tednov.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.05.2021 ob 12:52 gost

      POCRKAJTE banda. prokleta!!!!!! Da v neznosnih mukah crkavate--gamad frustrirana---majmunska!!!!!!!!!!!!!

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.