https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Projekt digitalizacije povezal pomurske občine

12.05.2021 ob 17:30  

V torek, 11. maja, se je v mestni hiši Občine Lendava sestal pomurski konzorcij, v katerem se je združilo 21 pomurskih občin, da bi s skupno prijavo projekta PAMETNO, z viri bogato Pomurje na razpisu Ministrstva za javno upravo pridobili 1,2 milijona nepovratnih evropskih sredstev.

Pomurski konzorcij vključuje poleg vodilne občine Lendava še občine Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Kobilje, Kuzma, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Radenci, Razkrižje, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana in Veržej.

Gre za enega večjih slovenskih konzorcijev, ki združuje veliko obmejno regijo z več kot 100 tisoč prebivalci. Pripravljen projekt je trajnosten, PAMETEN, inovativen in usmerjen v reševanje izzivov 21. stoletja. Vsebina projekta se nanaša na pametno lokalno samooskrbo, pametni vodovodni sistem in pametni vodni krog.

Predlagatelj skupne prijave projekta je župan Občine Lendava Janez Magyar, ki je idejo o povezovanju pri digitalizaciji regije predstavil na seji Sveta pomurske razvojne regije konec minulega leta. Občina Lendava je zato vodilni partner projekta.

Pomurski župani so v mestni hiši podpisali vso potrebno dokumentacijo za prijavo regijskega projekta, ki so ga predstavniki občin v sodelovanju z ekipo podjetja IPM zelo aktivno pripravljali zadnje tri mesece, saj si v luči regijske povezanosti želijo uspeti na razpisu, katerega rezultati bodo znani predvidoma do letošnjega poletja.

Vir in foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.05.2021 ob 17:45 gost gost

      Gde pa je te petrovski teleban, on de verjetno to napravo san.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.05.2021 ob 17:48 PO VIDENEM gost

      je biti župan jedilna prioriteta, seveda plače so, ne dela se nič, je pa kar precej časa za "čotkanje", saj ni vrag, da bi se nekateri tako "ugojili"doma. Ali pač, ne delaš v službi, ne doma, včasih so rekli, da tisti, ki dosti misli ne more biti "debel", torej ti posamezniki na sliki ne mislijo nič. Kaj hudiča počnejo v službi?????

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.05.2021 ob 19:12 gost

      goričkih občin nega zraven ker do njih ešče nega kabla za tako komunikacijo! bougi za hrbtom

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.05.2021 ob 19:32 gost

      Res človek ne more razumeti kako lahko taki debeluhari vodijo obcine in izvajajo neke smiselne projekte. Saj verjetno sami sabo nemorejo ladati od debelosti. Vse obcinske uprave prekomerna teža od županov do svetnikov. Kako jih ni sram da se kažejo taki med ljudmi in odločajo o njihovih usodah. Zdaj med korono se dobesedno ni nič od nič delalo plače in sejnine so se pa delile. Namesto da bi denar darovali občanom keri so pomoči se kako potrebni.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.05.2021 ob 10:27 gostttt_ gost

        Mogoče bo kateri od teh, kot si jih imenoval debeluharji kdaj shujšal. Mogoče pa ima zdravstvene probleme, ki so to povzročili. Tebi pa glede na tvoj komentar ni pomoči, ker za v glavi neurejene zadeve pa ni mogoče popravit! Zato tudi ne moreš komentirati vsebine članka, ker je to zate prevelik intelektualni napor!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.05.2021 ob 10:28 gostttt_ gost

        Mogoče bo kateri od teh, kot si jih imenoval debeluharji kdaj shujšal. Mogoče pa ima zdravstvene probleme, ki so to povzročili. Tebi pa glede na tvoj komentar ni pomoči, ker za v glavi neurejene zadeve pa ni mogoče popravit! Zato tudi ne moreš komentirati vsebine članka, ker je to zate prevelik intelektualni napor!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.05.2021 ob 19:46 gost

      Čudo ka so ti stolpci zdržali to govedo debeluharsko.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.05.2021 ob 19:47 gost

      Stoli. Popravek.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.05.2021 ob 20:20 gost gost

      hitra resitev. ukinite vse te nepotrebne birokratske pomurske obcine in naredite 1 obcino in so ze zdruzene v digitalizaciji.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.05.2021 ob 8:23 gost

      Zdaj se je pokazalo da občin sploh ne potrebujemo. To je vse vržen denar davkoplačevalcev. 4.000 plače župan, 3.000 direktor uprave, 2.000 pod župan, 1.500 tajnica, svetniki, delavci, in še pitaj boga što vse krat 212. Kot je občin. Zakaj komu vse u vrazju mater zapreti.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.02.2022 ob 14:50 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.