https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V prometni nesreči umrla voznica osebnega avtomobila, enoletni otrok odpeljan v UKC Ljubljana

19.05.2021 ob 0:00  

Danes, ob 8.27 so bili policisti obveščeni, da se je v Nedelici, v občini Turnišče, zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov, v kateri je umrla voznica osebnega avtomobila.

"V vozilu umrle voznice se je kot sopotnik nahajal enoletni otrok, ki je bil odpeljan v bolnišnico," so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. 

Danes je dr. Srečko Šteiner, samostojni policijski inšpektor Sektorja uniformirane policije PU M. Sobota v izjavi za javost povedal, da so 13 mesecev starega otroka prepeljali v UKC Ljubljana na zdravljenje.

"Z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da se je 36-letna voznica osebnega avtomobila v katerem je bil pravilno, v otroškem sedežu zavarovan 13-mesečni otrok vozila po lokalni cesti iz smeri naselja Nedelica v smeri naselja Dobrovnik. Ko se je pripeljala do križišča je zapeljala na prednostno cesto v trenutku, ko je po njej pripeljal voznik osebnega avtomobila. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja, kar je imelo za posledico, da je voznica, zaradi poškodb zadobljenih v prometni nesreči na kraju umrla. Otroka v vozilu voznice pa so s hudimi telesnimi poškodbami odpeljali v UKC Ljubljana.

Voznik drugega, v prometni nesreči udeleženega vozila, je bil lahko telesno poškodovan.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka OS V Murski Soboti, katera sta odredila izvedniško mnenje, na podlagi katerega se bo ugotovil dejanski vzrok prometne nesreče.

V letošnjem letu so policisti na območju Pomurja obravnavali 234 (214) prometnih nesreč v katerih so 4 (2) osebe izgubile življenje 11 (11) pa jih je bilo hudo telesno poškodovanih," so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. 

    Fotogalerija