https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Grajski in Ciril Metodovi ulici bodo uredili kolesarski stezi in parkirišče

22.05.2021 ob 6:00  

Prihodnji teden se bo v Murski Soboti začela izgradnja kolesarske steze na Ciril Metodovi ulici (ob mestnem parku), istočasno pa bo na Grajski ulici pred zdravstvenim domom potekala rekonstrukcija kolesarske steze s pločnikom in parkirišči, sporočajo iz Mestne občine Murska Sobota

Z ureditvijo obeh kolesarskih stez s pločniki želi občina prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti v Murski Soboti ter povečanje prometne varnosti za najšibkejše udeležence v prometu, posledično pa tudi vplivati na izboljšanje kakovosti zraka.

Območje ureditve je prometno zelo obremenjeno in ena izmed črnih točk za kolesarje v mestnem središču. Kolesarji iz zahodne smeri Ciril Metodove ulice imajo del kolesarske poti urejene, v  neposredni bližini mestnega parka pa so utesnjeni v združenem prometu z motornimi vozili in več križišči na zelo majhnem območju.

Namen rekonstrukcije pločnika (ločena pasova za pešce in kolesarje) z rekonstrukcijo parkirišč pred zdravstvenim domom je umiriti promet, uporabnikom, še posebej ranljivim skupinam pa omogočiti varno izstopanje iz avtomobilov.

Obstoječa parkirišča pred zdravstvenim domom s pravokotnim parkiranjem glede na cestišče namreč niso varna za promet, poleg tega pa prednji deli vozil, ki posegajo v pločnik omejujejo varno in udobno pot pešcev in kolesarjev.

Rekonstrukcija parkirišča je predvidena tako, da se izvede nova dovozna cesta za parkirna mesta, ki bodo sedaj pod kotom 45°. Dostop na parkirišče bo z nove dovozne ceste, ki se bo začela na vzhodu (pred dispanzerjem za otroke) bo enosmerna in se bo zaključila na zahodu pred priključkom na Kopališko ulico.

Kako bo z parkiranjem pred zdravstvenim domom?

V času gradnje bo parkiranje pri zdravstvenem domu še vedno možno na parkirišču v »otoku«, dostopni poti do gradu ter na Kopališki ulici. Dostop do zdravstvenega doma za pešce in kolesarje pa bo urejen s prometno zaporo. »Uporabnike motornih vozil prosimo za strpnost v času gradnje ter uporabo parkirnih mest v okolici,« so zapisali na občini.

Vrednost investicije znaša 256.411 evrov, v višini do 95.653 evrov jo sofinancira Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad. Gradbena dela bodo predvidoma dokončana do konca julija.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.05.2021 ob 8:25 Jasha JEGULJ gost

      To je zlo lepo, bomo imel kje kolesart, na varn način.učeri smo jebali palestince in tiste s palestinskimi zastavami, ta debeu, vaš debeli fuknjenec je pravi pedr, teroristi ga čist vzburjajo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.05.2021 ob 9:06 asfalt gost

      Vűpan ,ka ne bo ,dela izvajalo podjetje,ki je delalo na Kroški ulici

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.05.2021 ob 21:55 Rdečuhar gost

      Fajn. Bodo levuharji lahko z bicikli vozili in protestirali. Da ne bo potrebno v Ljubljano pred parlament hodit.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 16:37 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.