https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kacin: Prihodnji teden bo za prvo cepljenje na voljo skoraj 3-krat več odmerkov kot ta teden

26.5.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodeloval državni sekretar Jelko Kacin, nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja zoper Covid-19.

7-dnevno povprečje okužb je po danes objavljenih podatkih padlo pod 300 in sicer znaša 287. Kaj to pomeni za veljavnost obstoječih ukrepov, bo danes popoldne na Brdu pri Kranju s svetovalno skupino pri Ministrstvu za zdravje razpravljala Vlada, je uvodoma povedala Maja Bratuša.

Do današnjega dne smo po podatkih NIJZ precepili s prvim odmerkom že 635.433 odraslih oseb ali 36,8 odstotkov in 348.080 ali 20,2 odstotkov oseb tudi že z drugim odmerkom, je zadnje podatke o cepljenju predstavil Jelko Kacin.

V petek pričakujejo večjo količino odmerkov AstraZenece, ki bo pristojni službi NIJZ omogočila, da prihodnji teden cepilnim centrom dostavijo občutno več odmerkov.

»Ta teden je NIJZ žal lahko dostavil cepilnim centrom manj kot 2/3 naročenih odmerkov. Kar 2/3 vseh odmerkov v cepilnih centrih namenjajo za drugi odmerek, le še 1/3 pa prvemu,« je pojasnil Kacin in dodal: »Pričakujemo, da se bodo razmere prihodnji teden močno popravile, pri čemer bo kar 2/3 vseh odmerkov lahko spet namenjenih za prvo cepljenje. Tudi število odmerkov bo občutno večje, saj jih bo za prvo cepljenje skoraj 3-krat več kot ta teden.«

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.05.2021 ob 12:47 gost

      Ptičje strašilo pojdi v štalo pa tam ostani. Bedak zalokani.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.05.2021 ob 16:52 Čergoli gost

      Vtakni si v rit in tudi Puklastemu Janošu!!!!!

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.05.2021 ob 17:28 gost

      Vse kar je on obljubil ni bilo nikoli nič realizirano. Zato debil z vsemi službami spizdi debil vsa o zami,,, janusa groznuga,,,.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.05.2021 ob 1:59 Čergoli gost

      Prekleti cepljeni domobranci!!!!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.