https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Za vlaganje v infrastrukturo DSO razpisali 93 milijonov evrov nepovratnih sredstev EU

28.5.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodeloval minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj.

Urad Vlade RS za komuniciranje v sodelovanju z NIJZ in Ministrstvom za zdravje  danes začenja z organizacijo stojnic v podporo cepljenju po vsej Sloveniji. Namen vzpostavitve stojnic je predvsem vse obiskovalce, podrobno informirati o cepivih, cepljenju, in podobno, je povedala Maja Bratuša.

»Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti zelo aktivno in intenzivno spremljamo dogajanje na trgu dela in razmeram sproti prilagajamo tudi ukrepe. Ključni cilj je in ostaja: kar se le da gospodarstvu in posameznikom ublažiti posledice pandemije in ohranitev čim več delovnih mest,« je povedal minister Janez Cigler Kralj.

Izpostavil je, da so učinki interventnih ukrepov na trg dela so spodbudni, saj so omejili rast brezposelnosti. Brezposelnost je v aprilu padla pod 80.000, kar pomeni, da smo na stanju kakršno je bilo, kar zadeva brezposelnost, pred epidemijo.

Razmere v domovih za ostarele so se, odkar imamo na razpolago cepivo, izrazito normalizirale, je še povedal Cigler Kralj in izpostavil, da je okužb med stanovalci in med zaposlenimi je zelo malo. V zadnjem tednu je bilo 5 okužb med stanovalci in 5 okužb med zaposlenimi.

»V času pandemije so se v domovih za starejše občane razgalile vse slabosti in dolgoletno pomanjkanje vlaganj,« je med drugim še izpostavil minister in dodal, da na ministrstvu na vse te slabosti odgovarjajo z novim razpisom za investicije v domove, ki bo danes objavljen v uradnem listu.

Javni razpis ni namenjen krepitvi institucionalizacije in povečevanju kapacitet. Namenjen je reševanju kritičnih razmer, pokrivanju vrzeli in zagotavljanju ustreznih standardov v obstoječih institucijah, ter podpori procesu deinstitucionalizacije, je pojasnil.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2021 ob 12:41 gost

      Zdaj bo spet veselo za žepe ministra pa njegovih hlapcev keri mu sledijo kot cucki. Samo DSO bodo ostali isti kot sedaj ali pa se hujši. Te bajne milijone itak nihče ne preverja. Pizdek debil,,,, Januš grozni,,, pa itak celo Evropo zradira kera bi preverjala vse te bajne miljoncke. Sloveniji pa je naredil sramoto že večjo kot,,,, adek,,, v drugi svetovni vojni Nemčiji.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.05.2021 ob 13:11 gost

      In večina teh sredstev bo šla v žep privatnikom. Kot je ravno ta pokvarjeni minister, ki se v medijih dela oh in ah najboljši, novi velik dom starostnikov na pol zastonj prodal zasebniku in mu podelil koncesijo za upravljanje doma. Za zaposlene v domovih in stanovalce tam pa ne bo nič bolje. Pa to nenehno nabijanje in laganje, da se v prejšnjih letih ni storilo ničesar. Saj je ravno prva Janševa vlada sprejela strategijo, načrte, da se do leta 2020 ne bo gradilo državnih domov za starostnike. Pa vseeno se je vsaj v Soboti zgradil en dom za starostnike. V čigavi lasti je ta dom naj nekdo, ki to ve, napiše. Za tistega v Rogašovcih pa tako vemo čigav je . Čedalje več teh domov je privatnih, ki so veliko dražji od državnih. Si je naša družba to zaslužila?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.05.2021 ob 13:51 gost

      93 milijonov evrov za 104 domove ni neki veliki znesek zaradi katerega bi minister moral hoditi zdaj okoli po domovih starejših in si delati reklamo za prihodnje volitve. Ali bo pa denar šel samo zasebnikom.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.05.2021 ob 16:11 kar tako dalje gost

      trošite, trošite, sedaj bomo morali sezidti še 150 domov, saj bodo precepljeniv domovih živeli 220 let, prokleta banda hudičeva. Denar bo šel v zasebno last, samo ne direktno, ampak, ko bodo "hoteli" začel obratovati.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.