https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ljutomer z novim turističnim produktom »S Tinkom po mestu Ljutomer«

Ljutomer, 29.05.2021 ob 6:00  

Občina Ljutomer je razvila in oblikovala nov turistični produkt z naslovom »S Tinkom po mestu Ljutomer«. Gre za učno pot po Ljutomeru po kateri so se v petek, 28. maja, kot prvi sprehodili osnovnošolci iz prve triade z območja občine Ljutomer.

Novo učno pot spremlja knjižica z zgodbo »S Tinkom po mestu Ljutomer«, ki je nastala izpod peresa Saša Pergarja s sodelovanjem ilustratorke Nine Kovačič. Izdana je bila v nakladi 5.000 izvodov, od tega jih je 3.000 v slovenščini, 1.000 v angleščini in 1.000 v nemščini.

Pot, ki je skupaj dolga okoli 3 kilometre, ima šest programskih točk. Izhodišče je na Glavnem trgu v središču mesta, nato pa se obiskovalci čez Miklošičev in Stari trg odpravijo proti Parku Generala Maistra iz katerega pot nadaljujejo skozi Park 1. slovenskega tabora do mestnega hipodroma. Osnovna pot je razširjena tudi s tremi dodatnimi točkami. To so: čebelnjak pri OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Lončarstvo Žuman in Babji ložič.

Na programskih točkah so postavljeni didaktični predmeti, za katere je idejno zasnovo in projektno dokumentacijo za opremo pripravila Eva Prelog. Obiskovalci na vseh točkah v svojo knjižico odtisnejo žige, z oddajo kupona pa si lahko prislužijo tudi Tinkov spominek.

Ciljne skupine produkta so predšolski otroci, šolarji do približno desetega leta starosti in družine z otroki. Med razvojem so sledili cilju, da mlajšim občanom in obiskovalcem na prilagojen in zanimiv način približajo vsebine, povezane s kulturno in naravno dediščino mesta, predstavijo njegove znamenitosti in zagotovijo vsaj uro dolg sprehod po svežem zraku, na katerem lahko spoznavajo zanimive in morda še neodkrite kotičke mesta Ljutomer.

Produkt je nastal s sodelovanjem v projektu »City Cooperation II – Interreg SI-AT« v okviru dejavnosti znamčenja mesta. Njegova vrednost znaša 27.655,40 evra, od tega si je Občina Ljutomer v okviru Programa čezmejnega sodelovanja INTERREG Slovenija-Avstrija, ki ga financira Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR) v sklopu cilja »evropskega teritorialnega sodelovanja«, pridobila sofinancerski delež v višini 85 odstotkov.

Projekt »City Cooperation II« sicer povezuje 24 mest na območju treh držav: Avstrije, Slovenije in Madžarske. Iz Slovenije so kot projektni partnerji sodelovali ZRS Bistra Ptuj, Razvojni center Murska Sobota in PORA, razvojna agencija Gornja Radgona, ki je odgovorna za razvoj aktivnosti v Gornji Radgoni, Radencih in Ljutomeru. Cilj projekta je bil dvig čezmejnega sodelovanja med občinami – krepitev mest, kar želijo doseči z ustreznim profiliranjem in posledično večjo medgeneracijsko prepoznavnostjo.

Več fotogarfij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.05.2021 ob 8:27 Ojoj gost

      Hahahahahahaha!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.05.2021 ob 10:05 Marko gost

      Ce ni maskarade z grosmani, potem je kujsk maskarada, lotmerk je cela maskarada

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.05.2021 ob 15:49 Simika gost

      Največja maškerada je županja, ki za Lotmer ni naredila NIČ le takšne bedarije, kot je ta in pobiranje podkupnin v svoj žep. Žalostno za mesto, ki ima tako nerazgledano in neinteligentno županjo...

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.05.2021 ob 15:54 gost

      Simika ti si levojaje nesposobno ogabno trobilo! fuj!!! Županja že ,samo vas teleta voditi je groza!!! brez besed

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.05.2021 ob 20:21 prlek gost

      Vsaj to ni sedanja ideja ta produkt je lansiral že LTO Ljutomer zato ga je bilo potrebno ukinit, da se sedaj lahko važi z Kao novim produktom. Bruh ko to vidiš.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.06.2021 ob 13:36 Boštjan gost

      Res je. To je stari produkt. Žalostno, da se s takimi stvarmi hvalijo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 15:44 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.