https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Beovićeva: Tudi pri nas se bo začelo cepljenje otrok od 12. leta dalje

31.5.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodelovala dr. Bojana Beović, vodja posvetovalne skupine za cepljenje.

Evropska agencija za zdravila je prejšnji teden podala pozitivno mnenje za cepljenje otrok od 12. leta naprej, in sicer s cepivom Pfizer. "Tako se bo lahko tudi pri nas začelo cepljenje otrok od 12. leta dalje," pove dr. Bojana Beović, vodja posvetovalne skupine za cepljenje.

V Nemčiji so raziskovalci ugotovili verjetni razlog za nastanek izjemno redkih hudih neželenih učinkov, predvsem po cepivu AstraZeneca in tudi redko po cepivu podjetja Janssen. "To odkritje je pomembno ne le za to, da vemo, kaj se v resnici dogaja, ampak tudi za to, ker zelo verjetno omogoča, da se bo cepivo lahko izboljšalo," izpostavi Beovićeva.

 

"Normalno življenje, torej življenje brez ukrepov bo možno le, če bo cepljen tolikšen delež prebivalstva, da bo prišlo do t. i. kolektivne imunosti. Pri običajni različici to pomeni slabih 70 odstotkov, če gre za bolj kužne različice pa več.

Uspešnejše bodo pri vsem svojem delu predvsem tiste države, ki bodo uspele zaščititi svoje prebivalce v večjem deležu s cepivi. Delež precepljenih ni odvisen od države, ampak od prebivalstva, ki razume, da je potrebno, da se cepimo," še pove Beovićeva.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.05.2021 ob 12:39 Čergoli gost

      Zloćinci!!!!

      19 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2021 ob 18:48 kilonja gost

        Debeli še izda jokicaš..levuharji ste res pravi gayeki, jokeci, glej petkove proteste samo buzeranti, objokani in v depresiji furajo ssufer :) . Debeli idi malo ven v naravo, reši s eračunalnika za kakšno uro, dve. pomagaj si, idi k pajdoju na hamburger, sladoled lejko tudi že zunaj ližeš in to brez maske :) .

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.05.2021 ob 12:49 gost

      naj se v glavo cepi baba nora

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.05.2021 ob 13:28 gost

      Starši, zdaj je pa dovolj teh kvazi strokovnjakov, ki so se zaradi svojih zaslužkov začeli spravljati na naše otroke. Jasno jim je potrebno povedati DOVOLJ. Pomislite na to kaj je ta nesnaga od zdravnice in ženske povedala: " Običajno je dovolj 70 % precepljenost, za bolj kužne različice pa veš. " Na koncu bodo ti šalabajzeri, ki jim gre samo za denar in položaje, zahtevali 95 % precepljenost. Iz meseca v mesece povečujejo pritiste na ljudi, izmišljujejo vedno nove zahteve, niti sami ne upoštevajo tega kar so sami včeraj sprejeli, ............. Sam GNOJ NA KUPU, DA SMRDI OD NJIH. Kje ste pametni zdravniki pediatri, da se tej noriji ne uprete. So vas utišali?

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.05.2021 ob 14:39 gost

      Starejši se nočejo cepiti zdaj do pa otroke silili da se cepijo. Kot da njim že nebi naredili dovolj škode z nepotrebnim zapiranjem ne obiskovanjem šole prepovedjo druženja. Kaj bi se ta prizadeta rada od teh otrok kako jih ni sram samo da bodo oni imeli dovolj številk. Zanima me če je že,,,, Januš grozni,,, svoja dva dal cepiti in ministrica iz ozadja zdravstvena Uršika.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.05.2021 ob 16:25 gost

      Enostavno tak kak je obvezno cepljenje otrok proti otroških boleznih, koze, ošpice, itd še obvezno prosto covid 19. Enostavno in takrat do pametnjakoviči držali gobce, kajti za vse so oni krivi ne pa levi, desni in zgornji ali spodnji, dejstvo je, da viros je in de ostal med nami in s tem morali živeti. Vi ste pametni celi svet pa nor, budale.

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2021 ob 16:34 gost

        Pamet ti je gnila tikev. Ne moreš primerjati raziskana in preizkušena cepiva proti naštetim otroškim boleznim in novo nepreizkušeno cepivo proti koroni. In korona ni takšna huda stvar kot jo farmacija in njeni plačanci prikazujejo.

        12 6 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.05.2021 ob 17:06 gost

      Idijot ti se najbolj prikazani. Ti si pameten cejli svejt isto prikazuje pa je po tvoje blesavi. Budalo zaradi vas smo v tem stanju. Obvezno cepljenje za vse če se hočemo znebiti smrtonosne corone.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2021 ob 17:44 gost

        IMAŠ TI SMRTONOSNE ČRVE V SVOJI GNILI LUBENICI. OBVEZNO PSIHIATRIČNO ZDRAVLJENJE V ZAPRTI USTANOVI ZA TAKE BOLNIKE V GLAVI KOT SI TI.

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.05.2021 ob 17:56 gost

      Januš grozni,,, naj svojo decu da za poskusne zajčke ka du cepljeni. Verjetno je že prišel z slavja kje so na Hrvaškem praznuvali dan državnosti. Slovence pa je po tviterji pošiljal v Venezuelo,,,, gnoj od gnoja,,,,

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.05.2021 ob 18:01 Karel K. gost

      Debeloga moramo nekak spraviti v kletko in ga moramo dati cepiti. Zdaj sicer ima šest mesecev imunost ko je prebolel kovid z enim lekadolom, vendar ga jeseni ta zgrabi za vrat in bo gotov, kaj pa bomo potem mi socializirani prekmurci, ko več ne bomo brali njegovih norosti na tem portalu. Potrebno ga je cepiti za vsako ceno, pa mu s tem ne bomo kršili človekove pravice ampak mu bomo pomagali ga obdržati pri življenju. To bo humano dejanje.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      31.05.2021 ob 19:25 gost

      LEVOJAJO BANDO je potrebno cepiti z DREKOM V GOBEC!!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      31.05.2021 ob 20:10 gost

      BREZ CEPLJENJA NI PRIHODNOSTI. TUDI OTROKE PO ROJSTVU EDINO TAKO BOMO VSI ZAŠČITENI.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      31.05.2021 ob 22:12 Gost gost

      Eno pitanje... Vsepovsod zahtevajo PCT a zakaj potem recimo na nogometnih tekmah ne smejo napolniti stadiona?

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.06.2021 ob 8:38 Gay is not OK gost

      Gay is not OK

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.