https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Ekipa iz GFML zmagovalka finala evropskih statističnih iger v kategoriji mlajših dijakov

31.5.2021  

Ekipa TEGLZAROŽE iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je na 4. Evropskih statističnih iger v starostni skupini 14-16 let zmagala v evropskem finalu, je sporočil Statistični urad RS (SURS).

Na 4. Evropske statistične igre se je prijavilo skupaj več kot 11.000 dijakov iz 16 evropskih držav. Na evropski ravni tekmovanja se je med sabo pomerilo 61 ekip. V sklepnem delu tekmovanja je bila njihova naloga pripraviti video o temi »Informacije in dezinformacije: uradni statistični podatki v svetu, preplavljenem s podatki«.

Mednarodno žirijo, ki so jo sestavljali evropski strokovnjaki, je v kategoriji 14–16 let najbolj navdušil izdelek ekipe TEGLZAROŽE z ljutomerske gimnazije, v katerem je ta izvirno in zabavno prikazala moč dezinformacij. Članici ekipe sta sodelovali z igranim videom o dezinformacijah o cepljenju proti covidu-19, ki si ga lahko ogledate spodaj. V skupini starejših dijakov (16-18 let) se je s 4. mestom zelo izkazala tudi ekipa PLAN_XY s kranjske gimnazije.

Slovenijo so na evropskem finalu sicer zastopale štiri ekipe, ki so bile izbrane na tekmovanju na državni ravni, in sicer zmagovalni ekipi po izboru strokovne žirije: ekipa PLAN_XY z Gimnazije Kranj v kategoriji A in ekipa TEGLZAROŽE z Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer v kategoriji B ter zmagovalni ekipi po izboru javnosti, izbrani z glasovanjem na Facebooku: ekipa GIMVEL z Gimnazije Velenje v kategoriji A in ekipa PROJEKT 2.0 z Gimnazije Murska Sobota v kategoriji B.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 17:00 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.