https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Najslabša precepljenost v občinah Žetale in Kuzma

11.6.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala minister za zdravje Janez Poklukar in dr. Mateja Logar, vodja svetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje.

S prvim odmerkom je cepljenih že 753.744 oseb. Glede cepljenih z vsemi odmerki pa smo presegli številko pol milijona - današnji podatki kažejo, da je precepljenih že 522.128 oseb, je povedal Uroš Urbanija.

V odstotkih to pomeni, da je bilo s prvim odmerkom doslej cepljenih 43,5 % starejših od 18 let, z vsemi odmerki pa 30,2 % starejših od 18 let. Najvišja stopnja precepljenosti je v občinah Osilnica (47 %) in Kostel (44,2 %). Najslabša pa v občinah Žetale in Kuzma (v obeh 14,7 %) ter Trnovska vas (14,8 %).

Strokovna skupina pri ministrstvu za zdravje je predlagala, da se epidemija po izteku ne podaljšuje, saj epidemija v teh dneh upada, je pojasnil minister za zdravje Janez Poklukar. Tako bo praviloma zadnji dan epidemije v torek, 15. junija 2021.

Vodja svetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje Mateja Logar je ob tem pojasnila, da virus ostaja med nami, zato so tudi po razglasitvi konca epidemije še potrebni določeni ukrepi, ki pa nam omogočajo, da se lahko vrnemo k stvarem, ki jih radi počnemo.

Tudi po koncu epidemije tako v veljavi ostaja sistem PCT (preboleli, cepljeni, testirani), ki je pogoj da so odprte kulturne in športne prireditve, notranji prostori gostinskih lokalov, nastavitveni objekti ...

Med ukrepi, ki še veljajo so tudi omejitve na 10 kvadratnih metrov pri izvajanju različnih dejavnosti, nošenje mask v zaprtih prostorih in pa omejitev 75-odstotne zasedenosti sedišč pri različnih prireditvah. Umakne pa se omejitev štiri odrasle osebe otroci pri eni mizi v gostinskih lokalih.

Minister je med drugim izpostavil, da bodo v prihodnjih dneh širom po Sloveniji dnevi odprtih vrat cepljenja. Vsem prebivalcem bo omogočeno, da pridejo do zdravstvenih delavcev in opravijo cepljenje.

Ob tem se na cepljenje ne bo treba naročati, edina izjema pa so otroci nad 12 let. »Zanje je namenjeno samo eno cepivo in v izogib napakam v tem procesu apeliram na starše, naj otroke naročijo na zvem ali pri osebnem zdravniku,« je izpostavil.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.06.2021 ob 11:59 gost

      To nikogar ne briga plačanci. Ko je vsa medicinska in politična " stroka " zasedena s cepljenje, bolniki pa umirajo za drugimi boleznimi zaradi nedostopnega zdravstva, za njihove dodatke pa gre na stotine milijonov evrov, potem veš, da živiš v greznici in ne v urejeni državi.

      18 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.06.2021 ob 12:12 gost

      Za občino Kuzma se mi zdi ta podatek zelo zaskrbljajoč. Vem, da smo pa v vasi Kuzma cepljeni skoraj vsi odrasli, kaj torej delajo v Slavečih, Trdkovi, Doliču in Matjaševcih pa mi ni jasno.

      2 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.06.2021 ob 12:20 gost

        TI PAMETNJAKOVIČ, KI SI CEPLJEN, ŠE VEDNO NOSIŠ MASKO, ŠE VEDNO MORAŠ UPOŠTEVATI VLADNE UKREPE?

        15 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.06.2021 ob 16:45 Slavečar gost

        V kuzmi vas nega nika več cepljenih kot na slaveči Kero budalo je to zapisalo na prekmurcu ne ve koliko nas je bilo cepljenih v avstriji samo nekaj objavijo nepismena golazem

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.06.2021 ob 11:58 ne cepivo gost

        12;12 ......... Alo bari ,koga briga ,če ste cepljeni .Čestitke tistim ,ki se ne ,dajo ,cepiti .Cepil si se samo za to ,da greš na Hrvaško po vaše =uživat = z jedačo in pijačo iz Eurošpina in Lidla te boste pa pisali kak ste vsako noč žurali . Poznamo mij take pezdete

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.06.2021 ob 13:33 gost

      TIJ PA KI TOLE ne upoštevaš boš v kratkem začel CRKAVATI--BANDIT NADUTI--GAMAD LEVOJAJA!!!!l

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.06.2021 ob 12:01 vidonci gost

        13;33............... Alo KONJ ,že cepljeni dvakrat so krepnoli in ti se lahko cepiš štiri krat

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.06.2021 ob 14:32 gost

      IDIOTI IZ OBČINE KUZMA SE NE CEPIJO A VSAK DAN HODIJO V AVSTRIJO DELAT IN PRENAŠAJO VIRUS--------------SRAMOTA.

      2 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.06.2021 ob 19:44 gost

      V ITALIJI PO CEPLJENJU UMRLA 18 LETNICA. POSKUSNI ZAJČKI NEUMNI CEPITE SE.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.06.2021 ob 19:58 gost

      Levuharji pa so vsi visoko šolani ,edino do 46 nobeden ne ve šteti.magisterije so vsi končali v kumrovcu.Šola za papagaje in klumaše.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.