https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Krek: Cepljenje pomembno vpliva na omejevanje epidemije

14.6.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je spregovoril direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek.

Število potrjenih okužb v nedeljo najnižje od 30. avgusta lani

Včeraj je bilo opravljenih 1.023 PCR testov in 6.953 hitrih antigenskih testov. S PCR testi je bilo včeraj potrjenih 24 novih okužb. Delež pozitivnih PCR testov je znašal 2,3 %, kar je manj kot pred enim tednom, ko je znašal 4,3 %.

Z začetkom poletja se zmanjšuje tudi število okuženih s covid-19, pove Milan Krek, direktor NIJZ.

 

"Stanje, kot ga imamo trenutno v domovih, je zelo dobro za pripravo na jesen, če bi se virus takrat ponovno pojavil in se začel izbruh. Število smrti se je znižalo tudi v populaciji izven domov za starejše, tudi tukaj gre zahvala vse večji precepljenosti," pove Krek. 

Cepljenje po besedah Kreka pomembno vpliva na omejevanje epidemije, saj imamo trenutno opravka z bistveno bolj kužnimi sevi, kot so bili pri nas prisotni na vrhuncu epidemije. Zaradi cepljenja in prebolelih je zdaj mogoče tudi odpiranje družbe, odprte šole, ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.06.2021 ob 12:24 123 gost

      Kak ga ni sram stopiti pred kamere z takim izgledom in znanjem

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.06.2021 ob 12:27 gost

      LAŽ NA LAŽ. PLAČAN, DA LAŽE IN POVE KOT MU JANŠA NAROČI. IMAM SORODNICO V DOMU STAREJŠIH IN LAHKO POVEM, DA SE V 15 MESECIH VLADANJA TEH LAŽNIVCEV V DOMU ZA STANOVALCE NI POPOLNOMA NIČESAR STORILO. ENAKO JE KOT JE BILO MARCA 2020, MOGOČE SLABŠA HRANA OD TAKRAT, VSAJ MOJA SORDNICA SE PRITOŽUJE NAD HRANO ZADNJE ČASE. ZAPOSLENI SO PA VERJETNO ZADOVOLJNI, KER DOBIVAJO KORONA DODATEK.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.06.2021 ob 14:05 gost

        13:42, PREBERI SI TO KAR JE POVEDAL KREK IN KAR LAŽNIVI MINISTER CIGLER VES ČAS LAŽE. STORILI NISO NIČESAR RAZEN KORONA DODATKOV ZAPOSLENIH. ZA STANOVALCE TAM JE STANJE SLABŠE. IN V TEM DOMU KJER JE MOJA SORODNICA IMAJO DIREKTORICO. ŽELIM T9I, DA NA STARA LETA PRIDEŠ V TAKŠEN DOM, DA BOŠ SAM TO IZKUSIL NA SEBI. sAMO POLNA USTA HVALE SO JIH, STORILI PA V 15 MESECIH NISO NIČ OD NIČ ZA STANOVALCE.

        7 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.06.2021 ob 14:41 kar en gost

      Krek: Zaleti se v zid, pa dugi zalet si zemi!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.06.2021 ob 14:55 gost

      Čakam Karla Kozica, da se prebudi iz popoldanskega spanc in kaj pametnega napiše.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.06.2021 ob 18:06 gost

      Tu sem! Nisem spal ampak sem mnogo koristnega dela opravil danes. Ja, spet 8 odstotkov okuženih v Pomurju, torej največ na statistično regijo. Krek ti je povedal resnico, da cepljeni držijo nizki nivo okuženosti in seveda preboleli, tudi vi z enim lekadolom. Pazi se, Indijski model je blizu torej v Angliji in tam za mesec dni Jonson podaljšuje omejitvene ukrepe. Tega z enim lekadolom ne boš preživel. Če boš šel na Hrvatsko se bož zagotovo načlezel, saj ti je inkubacijska doba že pretekla. Imaš še možnost, da se cepiš z AZ. Moram to tolikokrat ponavljati, ja kako ste Janšo naučili tako dela in vam tudi vrča milo za žajfo. V teh domovih za ostarele je že 30 let problem glede kvalitete oskrbe, čeprav že vsi vaši levouhi oblastniki z Janšo vred govorite, da ste vse uredili. Zdaj enako govorita Cigler in Janša in nič nista naredila.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.06.2021 ob 18:19 gost

        Karel, lahko bi to v nekaj stavkih napisal. V Jugoslaviji smo skrbeli za starostnike v domovih, ker je bilo to v naši skupni lasti in je bil namen prijetno in dobro bivanje teh starejših, ki so nam omogočili državo in prihodnost. Ko je prišla samostojna država Slovenija in z njo PAJDAŠKI KAPITALIZEM, so domovi v privatni lastni, v javno zasebni lasti, le malo njih je še državnih. Cilj teh zasebnih domov je pa dobiček lastnikov na račun starih ljudi in ne njihovo prijetno bivanje. Jaz se ne bojim tega virusa kot se ga bojite desni verniki. Ostalo škodamojea časa. ČE DO ZDAJ NISI SPREGLEDAL, NE BOŠ SPREGLEDAL NIKOLI. Je pa zanimivo brati tvoje pravljice, vsaj nasmejim se jim.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.06.2021 ob 20:04 Karel K. gost

        v Saj si mi pa sporočil, da naj napišem pravljico, da se boš ti smejal. Torej želel si, da boš bral mojo pravljico. Jaz te nikoli nisem prosil, da tratiš čas zaradi mene, vendar ker pišem zanimivosti in resnico, te to zanima in vsaj dvakrat prebereš vse moje komentarje in tudi tisto kar ti sporočijo iz uredništva. Ti moraš omenjati svojo titovo Jugoslavijo in takratno življe4je pod nivojem dobrega okusa in pod pragom revščine, čeprav jaz nisem govoril o tistem času glede domov za ostarele ampak sem govoril o zadnjih 30. letih. Pred letom 1990 je bil pajdaški titoizem, danes pa je pajdaški kapitalizem. To pa zaradi tega, ker obadva izvajajo isati akterji, prej starotitoisti, zdaj oa njihovi politični in genski potomci. In še eno ti moram položiti na dušo, jaz nisem desničar in nehaj že enkrat meni to pripenjati, jaz sem proevropski levičar, socialdemokrat, pa ne ta tvoj Kučanov, Pahorjev, Fajonov, ....Če boš malo objektiven, boš priznal, da je s starostniki problem po celem svetu, morda je tudi res, da je ta Korona namenjena reševanju tega problema. Starostniki so postali največji ekonomski problem sveta. Pa ne beri vse to, saj je tvoj čas Jugonostalgika potekel.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.06.2021 ob 19:56 gost

      Ta debeluhar bi se naj raje po brigal za cepivo kero smo davkoplacevalci plačali fajzer. In bo precepljenost 90 procentna. Ne da so si denar vlada in stroka razdelili zdaj so pa si sposodili pri madzaraj skart robo. Cepivo svet zavrača mi se pa Nej cepimo. Isto kot za časa Hitlerja da so ljudem obljubljali tuš so jih pa zadušil z plinom.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.06.2021 ob 13:24 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Károly,če ti ne bi živel v Titovi Jugoslaviji,ki te je šolala skoraj zastonj,danes pismen ne bi bil,niti penzije ne imel,kar ti je omogočila spet tista Jugoslavija.V glavnem, pri teh letih ti plenice subvencionira Slovenija in mi ,ki delamo na gospodarskih temeljih socializma,Jugoslavije.Pa prav srečen si bil dinarjev,ki si jih po proračunu Jugoslavije prejemal za skoraj nič dela.Starec ,menjaj si plenico,malo se posprejaj,boš manj smrdel po cipresah.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.06.2021 ob 13:37 gost

      Vsi vij ka se oglašate ste GNOJ__GAMAD __KRETENSKA !!!!!!!!!! Levojaji odpad ki vas vaši vodiči jebejo v blentave glave!!!!!!!! Pa mij od J J se nič ne pritožujemo ker nam je dobro in še boljše nam bo !!!!!!! Vij kreteni pa se samo žrite in serjite sebi v gobec ker vam drugače NE MOREM reči!!!!!!!!!! Gnoj od gnoja ste in tak ostanete če vas mij prle ne odteramo v tri P M !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.