https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Z današnjim dnem se izteka obdobje epidemije, ukrepi ostajajo

15.6.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovala državni sekretar na Ministrstvu za zdravje mag. Franc Vindišar in državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Mateja Ribič.

Z današnjim dnem se izteka obdobje epidemije, je uvodoma povedala Maja Bratuša. »V praksi to pomeni, da se bodo zaključile operativne aktivnosti sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v zvezi s covid-19,« je dejala.

Še vedno pa ostajajo v veljavi ukrepi, kot je nošenje mask v zaprtih prostorih in razkuževanje rok. Ostaja tudi sistem PCT. Še naprej bodo tudi veljali ukrepi v pristojnosti Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki izhajajo iz obstoječih PKP ukrepov.

Danes je zadnji dan epidemije. Epidemiološka situacija v Sloveniji je ugodna, za kar so zaslužni vsi, ki so spoštovali ukrepe, se odločili za cepljenje, predvsem pa ravnali odgovorno, je povedal Franc Vindišar, državni sekretar na Ministrstvu za zdravje.

Tudi on je izpostavil, da ukrepi tudi po zaključku ostajajo v veljavi ob tem pa dodal, da bo svetovalna strokovna skupina še naprej tedensko ocenjevala, kateri ukrepi so potrebni, da imamo situacijo pod kontrolo.

Državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Mateja Ribič je uvodoma povedala, da se razmere izboljšujejo tudi v DSO. V zadnjem tednu je bila okužba zaznana samo pri enem stanovalcu v vseh domovih in pri dveh zaposlenih, je pojasnila.

 Spregovorila pa je tudi o ukrepih s katerimi bodo na ministrstvu še naprej pomagali socialno varstvenim zavodom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.06.2021 ob 15:49 gost

      Ti vsi ukrepi, ki ostanejo v veljavi po koncu epidemije, so PROTIUSTAVNI. Upam da jih bo kdo dal hitro v presojo in, da bo Ustavno sodišče hitro odločilo. Se spomnite ka je delal SDS podpornik Vili Kovačič? To zdaj so pa veliko bolj pomembne in velike stvari od takrat. Gre za ustavne pravice ljudi in za normalno življenje.

      16 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.06.2021 ob 16:22 gost

      Karel Kozic kot veliki zahodni demokrat napiši kaj o tem čudu, da je epidemija preklicana, ukrepi pa ostajajo. Se strinjaš s tem?

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2021 ob 16:27 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,ne bo ti uspelo,Kozic je telček,takšnumi nemreš dupuvedati,tele je tele,pa starec je,bodi pa obziren,je ranljiva skupina,nosi starčevske plenice.

        14 6 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.06.2021 ob 16:23 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ukrep je takši,Ivan Komunist se je zamero Uršuli,nede prckanja.

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.06.2021 ob 16:47 gost

      Epidemije je konec ukrepi pa ostajajo ker drugače debilna vlada ne dobi visokih dodatkov. Glupi narod pa vse plača da se ljudje ki so polpismeni niti ne vejo zakaj so v hramu demokracije na veliko bogatijo pa si delijo službe o katerih nimajo pojma.. Glavno da so na položaji.

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.06.2021 ob 18:19 gost

      To je isto kot za časa Hitlerja v taboriščaj gremo se tusirat samo z plinom so jih zadušil. Vlada diktatorja in lažnivca.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.06.2021 ob 19:05 gost

      V cerkvi že 6 mesecev ne vejo kaj je epidemija eden na drugem v zaprtem prostoru. Nihče ni nikoli kazal nobenih dokazil kako je prebolel ali se cepil ali se testiral. Zakaj le taki privilegij zato da se tam zbira debilno volilno telo hlapci,,,,,, janusa groznuga,,,,, največjega diktatura svetovnega bolnika. Dušni pastirji pa zato dobijo plačano z univerzalnim dohotkom. 700 everckov vsak mesec ker potpirajo tega debila.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2021 ob 19:13 gost

        In država jim plača vse prispevke. Zanimivo, da sem slišal, da to dobivajo samo rimokatoliki, za ostale verske skupnosti sem slišal, da ne dobivajo, niti evangeličani. Če kdo kaj ve o tem, naj kaj o tem napiše.

        11 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2021 ob 21:02 Odgovor gost

        Vem le to, da cerkev lahko dela kar hoče. Sploh pod okriljem škofa, takrat se lahko krsti brez mask. Glede vlade pa jmmmm, koliko so pokasirali zdaj školniki in zdravstveni delavci dodatkov, v zgodovini ni nihče pokradel.

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.06.2021 ob 19:06 gost

      BUDALE!!!!!!!!!!!!!Sami gnoji ki nimate niti trohice znanja o epidemiji in korona virusu ,se najbolj žvalite po teh profilih! Ne nosite zaščite samo meni se ne približujte ker vas vse pobijem z drekom v gobce!!!!! banda hudičeva pocrkajte!!!

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.06.2021 ob 19:11 gost

      ,,,, BUDALO,,,, kaj se pa napinjas debil zabiti hlapec posrani. Če tebi največji bolnik komandirja keri krši vse zakone,,,,, Januš grozni,,, nam nebo ker mi imamo svojo glavo za razmišljanje in odločanje. Štekas gnoj.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.06.2021 ob 20:08 Karel K. gost

      Škoda, da vaš Janša ni kopiral angleškega Jonsona in vse skupaj podaljšal za mesec dni. zdaj vas je spustil iz kletk seveda če ste se cepili, če ne ste še vedno v kletkah in boste morali plačati kazni. Kaj ste mislili, da bomo mi kateri smo upoštevali ukrepe in s tem dosegli, da se danes epidemija ukinja, plačevali kazni.Po celi Evropi so podobni ukrepi kljub preklicu epidemije, pa tudi po Evropi bodo lahko potovali samo cepljeni, preboleli ali testirani (3G). Če vam je Janša bil dober leta 1990, ko ste ga vrinili med nas dejanske pomladnike, da je uničil program slovenske pomladi, to pa je zlom titoizma, ga tudi zdaj morate upoštevati in prenašati. Saj ne počne nič drugega kot ste vi počeli v teh letih oblastnikovanja. On samo hoče vaš model titoistične diktature. prilagoditi svojim potrebam. Dane sem se smejal vašemu prekmurskemu titoistu Židanu, ko je povedal, da je on socialdemokrat in da so oni gojili do sedaj demokracijo. Spomnil me je na čas pred letom 1990, ko so Tito in tovarišija govorili o demokraciji.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2021 ob 20:20 gost

        Karel, ti kdaj prebereš kakšne neumnosti pišeš? V Jugoslaviji je bilo veliko več demokracije kot je je danes.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2021 ob 22:15 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Karoly,prijavi se,psihiči po letu in pol zaslužkarstva spet delajo.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.06.2021 ob 21:56 Karel K. gost

      Celo je bilo dosti titoistične demokracije na Golem otoku, na Petričku, Kudričevem, v Hudi jami, vkočevskih breznih in fojbah. Da pa je tudi danes ni več kot tedaj pa dokazuje resnico, da ste še vedno vi titoisti na oblasti.. Končno so v Evropi spoznali kakšni lažnivci ste in vam zato ne verjamejo nobenemu več niti na besedo. Na žalost smo pošteni državljani žrtve vaših laži in trpimo revščino, npravno državo, lopovstvo, korupcijo.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2021 ob 22:27 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Ja,moji predniki niso bili ravno dosledni,to jim rahlo zamerim,niso počistili vso desno izdajalsko golazen. Mi je malo nostalgično,da takrat še nisem bil,bilo bi "glancanje"fašistov ,domobranov in klera,dosledno,škoda,da me takrat še ni bilo.ŽIVEL KOMUNIZEM,ŽIVEL SOCIALIZEM,ŽIVELO DELAVSTVO POŠTENO,DOL Z IZDAJALCI DESNIMI,DOL Z KLEROM,ŽIVELO SLOVENSTVO.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.