https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Obratovalni čas za gostince ni več omejen, voznikom avtobusov se ne bo treba več testirati

17.6.2021  

S ponedeljkom po vsej državi skoraj nemoteno delovanje trgovin in storitev. Obratovalni čas omejen le v nočnih klubih.

"Ker se epidemiološke razmere umirjajo, smo sprejeli Odlok z veljavnostjo od 21. do vključno 27. junija letos. Na območju celotne Slovenije tako sproščamo vse dejavnosti ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, razen določenih izjem z dodatnimi pogoji.

Obratovalni čas za gostince ni več omejen, omeji se le obratovanje nočnih klubov in diskotek na čas od 5. do 24. ure. Kot izjema s pogojem PCT za potrošnike se tako dodajo nočni klubi in diskoteke. Igralni saloni lahko ponujajo do 75 % razpoložljivih igralnih mest," je na današnji novinarski konferenci povedal državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc.

V javnih prostorih je še naprej potrebno zagotavljati 10 m² na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 10 m², kar velja tudi v celotnem trgovskem centru.

Voznikom avtobusov se ne bo treba več testirati, taksisti se bodo 

Voznikom avtobusov, sprevodnikom in osebju žičniških naprav se od ponedeljka ne bo treba več enkrat tedensko testirati na novi koronavirus, če covida-19 niso preboleli ali niso cepljeni. Izjema pa zaradi majhnega delovnega okolja ne bo veljala za taksiste. Tako na avtobusih kot v taksijih bo še naprej obvezna uporaba maske.

Pri uporabi taksijev ter javnih linijskih, izvenlinijskih in občasnih prevozov potnikov bo še naprej obvezna uporaba obrazne zaščitne maske. Na avtobusih bo lahko toliko potnikov, za kolikor je avtobus registriran.

Obvezno testiranje

Pogoj obveznega testiranja zaposlenih bo še vedno veljal pri opravljanju storitev higienske nege (npr. storitve frizerskih salonov, kozmetične ter ostale dejavnosti salonov za nego telesa, pedikura, manikura) ter nezdravstvenih svetovalnih in terapevtskih storitvah, storitvah strokovnega oz. poslovnega izobraževanja in usposabljanja (npr. inštrukcije, jezikovne šole, strokovne delavnice).

Testiranje zaposlenih bo obvezno tudi pri obratovanju igralnic, igralnih salonov in prirejanju posebnih iger na srečo, pri sejemskih in kongresnih dejavnostih, gostinskih dejavnostih priprave in strežbe jedi in pijač ter pri dejavnosti nastanitvenih storitev in storitvah nočnih klubov in diskotek.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.06.2021 ob 18:23 Normalen državljan gost

      Zaj se pa pitajte kelko krat so se v celon tun sranji policaji testerali? Niti ednok.

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.06.2021 ob 20:09 gost

      Kje ste hlapci,,,, janusa groznuga,,,, zdaj so prišli podatki o kovidu in o ukrepih pri nas in na švedskem kjer je bilo vse odprto ves čas. Mi imamo,,, 47 procentov,,, več umrlih ni več okuženih kot Švedska. Kje ste zdaj hlapci zagovorniki največjega bolnika svetovnega. Buziji debilni.

      21 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.06.2021 ob 20:50 gost

      Buzi debilni si ti ,poglej se v ogledalo.Dolgo se ne gledaj ker bo ogledalo sigurno počilo.Kapiš hlapec levuharski lažnivi,zavajalski ,prizadeti smrad.

      4 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.06.2021 ob 21:22 soul hunter gost

      vsi ste buteci...isto kot lani junija epidemija izumrla ,,konc septembra pa 5 in 6 val.....ovce...........samo profit si delajo magnati ,centralne banke itd.....dajte mal premislit ......hodim po svetu in vidim vse .........amerika ,kanada ,italija itd.....vse se normalno zivi....nic ni bilo zaprto kot pri nas..in to je resnica.......bolnice prazne......itd..ovce vi pa kar po janezovih stopinjah

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.06.2021 ob 21:23 stanko gost

      ta pogoj pct bo trajal tako dolgo dokler bodo imeli zaloge,ker če so nekaj nabavili je treba tudi porabiti,hitrih in onih testov imajop še kar nekaj ,zmanjkuje pa jim počasi cepiva drugega kot astra zenica zato pa zdaj vsepovsod kjer ni se treba prijavit na cepljenje cepijo samo z astro,ker madžarski strup je treba porabit pa če je škodljiv za ljudi ali ne

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.06.2021 ob 7:17 gost

      Ljudje se kao nočejo cepiti zakaj. Ker je debilna vlada polpismen denar keri bi moral iti za kvalitetna cepiva pospravila v svoje globoke žepe. Ljudep pa ponuja cepivo kero pobere po cesti ko cepivo zavržejo druge države. Kere za svoje državljane nabavlja jo najboljše to skrt robo ali vodo pa zavržejo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.06.2021 ob 7:19 GOST gost

      BUDALE SI TIJ BIL PO SVETI NEVEŠ KJE JE AMER KANADA KMET ZARUKANI VSI LAŽEJO SAMO EDNI STE PAMETNI IDI NA KOVID ODDEL PAŠ VIDU KAJ JE NEJ JE LEPO ŽELETI AMPAK NAJ TE ZAHODI PA ZJEBE

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.06.2021 ob 14:26 gost

      7.19 tij si kmet nepismeni neučeni.si že slišal za statistiko. Slovenija, Švedska.,,, Slovenija vse zaprto u bozu mater,,, Švedska vse odprto skoraj normalno življenje in rezultat,,,, Slovenija 47 procentov več okuženih in umrlih kot Švedska. Štekas. Debil zabiti. Ker je naša stoka in debilna vlada totalno nesposobna.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.