https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Poklukar: Testno uvajamo evropsko digitalno covidno potrdilo

24.6.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali minister za zdravje Janez Poklukar, Milan Krek, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje, dr. Bojana Beović, vodja posvetovalne skupine za cepljenje, in mag. Tjaša Žohar Čretnik, direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano.

Vlada je do 4. julija 2021 podaljšala veljavnost ukrepov iz številnih odlokov, je povedal minister za zdravje Janez Poklukar in izpostavil spremembo, ki se nanaša na nošnjo mask v zaprtih prostorih.

»Med izjeme, za katere ni obvezna uporaba zaščitne maske, je vlada uvrstila govornike v zaprtih javnih krajih oziroma prostorih, ki izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani) in so oddaljeni od drugih udeležencev vsaj 2 metra,« je pojasnil Poklukar.

Z današnjim dnem se začenja testno delovanjem EU digitalnega COVID potrdila, ki ga bodo v polni meri uvedli naslednji teden. S tem se bo na ravni EU vzpostavil sistem za izdajo EU digitalnega COVID potrdila.

Bistvo novega potrdila je v tem, da so se države članice EU dogovorile za enoten element potrdila, s QR kodo. QR koda je lahko na papirju ali pa v mobilnih napravah. Zagotavlja pa, da potrdilo ni ponarejeno oziroma nepopolno.

Milan Krek, direktor NIJZ, je povedal, da imamo v zadnjem tednu vsak dan manj okuženih in dodal, da pričakujejo, da se bo krivulja še naprej spuščala. Poudaril je, da se je krivulja začela spuščati odkar se je začelo s cepljenjem. »Tretji val bi bil zagotovo hujši, če ne bi imeli cepljenja,« je dejal in med drugim izpostavil še, da ima cepljenje pomemben vpliv tudi na umrljivost.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2021 ob 16:26 gost

      Ko bi se ta pajac, ki je minister za zdravje, tako zanimal in potrudil, da bi neskončno dolgo čakajoči lahko končno prišli do ustreznega zdravljenja in operacije, kar je njegovo delo, bi bilo skoraj prelepo. Banda pokvarjena.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.06.2021 ob 17:18 gost

      Ljudje, malo si poglejte po internetu kolikoljud umre zaradi cepva, ker naši " strokovnjaki " in naši mediji tega ne povedo, priznajo in pišejo. Zakaj ljudem na Danskem, ki so bili cepljeni, ni potrebn nositi maski, pri nas jih pa morajo? Epidemija preklicana, maske, PCT pogoji in drugi ukrepi pa ostanejo. Kateri normalen človek lahko to razume? Kako bedast in prestrašen, kakšna ovca moraš biti, da to zagovarjaš.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2021 ob 17:47 Karel K. gost

        To si prebral na Trohovem portalu, morda ti je povedal včeraj v Ljubljani ko si bil tam z njim in sta se prepirala s policijo.

        2 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2021 ob 18:02 gost

        Karel, dementen starček in Janšev vernik, to sem prebral v angleški zdravniški reviji. Troha je pa čisto pravilno postopal proti policajki, ki ga je hotela nezakonito prestrašiti ( sem gledal 15 minutni posnetek dogajanja ). Nikoli nisem zagovarjal Trohe, a vidim, da ni tako neumen kot ga Janševi mediji hočejo prikazati. Daj ti " strokovnjak " in " demokrat " povej zakaj na Danskem ni potrebno nositi mask, pri nas pa je potrebno!!!!!! Da Švedske in veliko ameriških držav sploh ne omenjam. PA NE ZOPET KLOBASAT O NEKIH TITOISTIH IN TITOIZMU. Daj odgovor na moje vprašanje.

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2021 ob 19:29 Karel K. gost

        Maske še nosijo vsepovsod v notranjih objektih, tudi v sosednji Avstriji. Kar se tiče dementnosti je ta najbolj izrazita pri tebi, saj si tudi sedaj napisal isto vsebino o Danski in Švedski in Ameriške države katero si objavil v teh tednih in mesecih že neštetokrat. Jaz moram omeniti Titoiste, ko tebi odgovarjam, saj sae ti njihov vpliv pozna na možganih, kateri so zaradi titoizma sploščeni in neuporabni za razmišljnje, zato vedno objavljaš isto vsebino katero ti morda tu in tam napiše žena ali pa tisti kateri te plačujejo, da mene žališ, diskreditiraš.

        2 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2021 ob 19:35 gost

        Karel Kozic, ti si tako neumen, da verjameš v te laži, ki jih pišeš. V Texasu so 10. marca ukinili vse korona ukrepe. Boš ti neumnež napisal, da tudi tam nosijo maske?

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.06.2021 ob 15:34 Bojan Motoh gost

        Mene bolj skrbijo "internet in facebook strokovnjaki" ki citirajo razne "strokovnjake" ne upajo pa napisati svojega imena. Lahko je anonimno zmerjati nas "bedaste in prestrašene ovce" ki to zagovarjamo. Ampak vsaj z priimkom in imenom stojimo za tem, ne pa kot "gost".

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.06.2021 ob 18:15 gost

      Karel Kozic, beri PUBLIC HEALTH ENGLISH in podobno, ne glej pa Janševe nore televizije, POP TV, in RTV, ki jo že precej časa obvladuje Janša.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.06.2021 ob 18:48 gost

      Janša Vas jebe na vse strani in očitno zastonj,zato tudi vam bo preveč pa ga pusti pri miru. Vlada dela dobro,ni pa kriv sam predsednik Vlade če komu škodi vročinski val.

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2021 ob 19:30 gost

        Vlada dela dobro? Ravno danes nas je ta vlada zadolžila za milijardo evrov ( v teh 15. mesecih nas je ta vlada zadolžila za 8 milijard evrov ) in skoraj uvedla diktaturo. In vlada dela dobro? Samo totalni debil lahko napiše kaj takega, kot si napisal ti.

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.06.2021 ob 19:28 gost

      Kak se lažeš , tij jugonostalgik ne veš in ne razumeš nobenega tujega jezika , no mogoče cirilico.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2021 ob 19:30 Karel K. gost

        Enkrat je napisal, da mu je žena profesor angleščine. Morda njo plača, da mu prevaja.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.06.2021 ob 19:32 gost

      Hi,hi,hi , verjetni si mislil Public Healt England , niti prepisati ne veš z interneta , zgini že enkrat tepec neizobraženi, ho,ho,ho , tij pa angleščina , tak kak krava pa sedlo.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.06.2021 ob 19:33 gost

      Hi,hi,hi,zdaj pa pridejo verjetno na vrsto Iskrini števci , hi,hi,hi.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.06.2021 ob 19:39 gost

      Hi,hi,hi , Karel , to če on živi v svojem zlaganem svetu je njegov problem , naj samo drugih ne posiljuje z temi neumnostmi , vsaki članek dobesedno zasmradi s svojimi komentarji , piše pa tak pod petnajstimi nicki.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2021 ob 20:51 Karel K. gost

        On sploh ne ve kje živi ali če sploh živi, toliko je butast. Mislim, da bi uredništvo Pomurca moralo ukrepati proti njemu, saj je on vzrok za to, da ne morejo komentiraati ljudje kateri bi radi podali svoje mnenje. Morda je tudi interes Pomurca ta, da se ne komentira in potem so najeli njega, da smradi. Če to naredijo potem pride on in zasmradi s svojimi butniglavskimi izrazi, kletvicami. Ne morem verjeti, da ga nihče noče odkriti kdo sploh je ta tepček. Če bi ga jaz poznal, bi ga že razodel s priimkom in imanom.

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2021 ob 21:11 gost

        Karel, ti posrani nemški hlapec, sem ti večkrat napisal, da pridem k tebi domov na obisk, da me boš spoznal. Pa si takoj s policijo zagrozil. Ja, takšni se posrani hlapci, ki nimate korajže se srečati na štiri oči s starcem, ki šteje 71 let. Posranec. Nabij si masko na gobec, po možnosti tri, ko greš spat, da te ta " smrtonosni " virus ne dobi, čepra si cepljen. Kako, da v Texasu ( Švedske t več ne bom naprej nosil, ker vidim, da ste Janševi verniki bolani na njo )niso vsi umrli, ker so 10. marca ukinili vse ukrepe proti koroni? Tega pač na Jnševi televiziji ne povedo in pokažejo.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.06.2021 ob 8:43 Karel K. gost

      S tem, da se še vedno ponujaš, da prideš k meni dokazuješ, da imašnegativne človeške vrednote, da sodiš med divjačino ne pa med človeški rod. Po toliko izraženih žaljivk, poniževanj, omalovaževanj, diskreditacij...bi ti še vedno lahko meni direktno pogledal v oči. Pa ti si izmeček človeškega rodu.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.06.2021 ob 9:08 gost

      Škoda mojega časa za nemškega hlapca.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.