https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Spet menjave? Murska Sobota naj bi dobila novega župnika, Šantak menda odhaja

Murska Sobota  

Kot smo neuradno izvedeli, naj bi zdajšnji soboški župnik Tomislav Šantak, ki je lani zamenjal priljubljenega Ivana Krajnca, kmalu zapustil župnijo. 


Šantaka naj bi po pripovedovanju naših virov na mestu stolnega župnika v Murski Soboti zamenjal Goran Kuhar, zdaj župnik pri Gradu. Verniki pri Gradu naj bi ob tem izrazili nestrinjanje. Kuhar sicer prihaja iz Kroga, župnijski izpit pa je opravil lani novembra. 

Tomislav Šantak odhaja ...

... novi soboški župnik pa naj bi postal Goran Kuhar.

Prihaja tudi Goran Merica

Poleg Šantaka naj bi soboško župnijo zapustil tudi kaplan Marjan Pučko. V Mursko Soboto pa se seli Goran Merica, ki je minulo nedeljo v Gornji Radgoni zadnjič vodil mašo kot kaplan.

Goran Merica se je v Gornji Radgoni že poslovil to nedeljo. 

Omenjene menjave naj bi se zgodile še ta teden, bile pa naj bi plod sporov znotraj soboške škofije oziroma župnije. Odgovore s strani soboške škofije še čakamo.

Številne menjave v zadnjih letih

Verniki v Murski Soboti so sicer v zadnjih letih priča pogostim menjavam svojih župnikov, saj je pred tremi leti moral oditi takratni župnik Martin Horvat, kasneje pa še njegov naslednik, Ivan Krajnc. Ob Kranjčevem slovesu so takrat predvsem mladi verniki iz Murske Sobote protestirali in bili razočarani nad menjavo. 

    Komentarji

    1. ms
      13.09.2011 ob 10:59 ms

      pa ka tej so nenormalni? Komaj se navadi človek na enoga že ide.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. tasika
      13.09.2011 ob 11:15 tasika

      zaradi mejne če do se vsako nedelo menjale, me ne gene ker me cerkev znotraj njej nede vidla tak dugo dokler se nedo začale župnike ženite

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. kar_eden
      13.09.2011 ob 11:48 kar_eden

      zanimivo, ka Goran Kuhar nanč nej napravo srednješolske mature, štera je pogoj za študij za duhovnika. tak ka zaj mi več nika nej jasno, kak je sploj lejko faks končo. ali pa mogoče tau v cerkvenih krogih malo nače na tau glejdajo, kak na drugeh fakultetah.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. iskar
      13.09.2011 ob 12:09 iskar

      osredotočimo se na bistvo, nej zdaj pa manipulejrati kar eden. Dejstvo je ka spet menjujejo ampak vprašanje kakšne so pa mučke zadaj...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. kar_eden
      13.09.2011 ob 12:34 kar_eden

      te je tau nej pomemben podatek, kak ene lejko, ka druge nemrejo. Sicer pa baukše ka cerkev v sobote doj zaprejo, glede na tau ka sakšo leto pope menjavlejo.(očitno so tu samo nekše mučke)

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. union
      13.09.2011 ob 14:46 union

      goran kuhar je ne glede na to,če nima mature, zelo sposoben zupnik,ki je v cerkev privabil staro in predvsem mlado.Z velikem veseljem so tudi po končani o.š.obiskovali mladinski verouk ,postal jim je tudi dober prijatelj.VSI v naši zupniji smo ZELO razočarani nad našim škofom in njegovimi menjavami in tudi cerkev bo spet samevala. Upam,da se škofija zaveda kakšno škodo dela sama sebi!!!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. sotrpin
      13.09.2011 ob 17:09 sotrpin

      zadnji čas je da gre tale Tomislav,ker ta je vse samo duhovnik ne.Če bi ostal še nekaj časa bi najbrš ostal sam v cerkvi.Koliko vem je bilo dosti pripomb na delo tega Tomislava,kot vemo cerkveni mlini meljejo zelo počasi.Kaj pa se tiče g.Kuharja,mislim da je to prava poteza g,škofa ,stem bo župnija M.Sobota normalno zaživela in ljudje bodo spet radi zahajali v cerkev.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. prekmurka
      13.09.2011 ob 17:42 prekmurka

      Končati faks kar tak, brez mature, je fejst za lase privlečena. Čakan, ka de se začnola čistka v Beltinskoj fari:)

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. union
      13.09.2011 ob 19:13 union

      imam občutek ,da so škofofe odločitve vse nepremišljene. G.Kranjca,ki je bil zelo priljubljen JE kljub protestom menjal verjamem,da bo zdaj cerkev obiskovalo več ljudi.Kaj pa pri nas?Zaenkrat ne bo nobenega rednega zupnika kar se pri nas še nikoli ni zgodilo.Začeli smo graditi velik zupnijski dom,farani so v tem kriznem času tezko dajali denar zanj ampak v dobri veri,da bo dobro izkoriščen so ga dajali,zato nas je odločitev škofa še posebno pretresala.Ljudlje so izgubili zaupanje v našo škofijo in tudi več ne bodo dajali denarja!!!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. kocka65
      13.09.2011 ob 23:49 kocka65

      Sotrpin, tvoje pravopisne napake kažejo nivo tvoje inteligence. Najprej se nauči pisati, nato kritiziraj. Posebej nekoga, ki mu ne sežeš niti do gležnjev. Očitno ne hodiš v cerkev, da bi videl, da se je to leto, ob župniku Tomislavu začela polniti. Delavniške maše obiskuje več ljudi kot prej. Upam si trditi, da poznam situacijo malo bolje kot ti. Pripombe, o katerih govoriš, so prišle od ljudi, ki delajo in bodo delali zgago, ne glede na to, kdo bo soboški župnik. Pri koliko mašah župnika Tomislava pa si bil prisoten? Če bi bil vsaj pri eni, ne bi navajal takih stvari. Kot mašnik in pridigar je edinstven! Ni mu enakega. Vsak, ki je bil pri njegovih mašah lahko to potrdi. Drugo, karkoli imaš v mislih, me ne zanima. Glede na rezultate pri Gradu, v Kuharjeve sposobnosti ne dvomim. O tem, ali je opravil gimnazijsko maturo, je brezpredmetno razpravljati. Kogar zanima, naj ga vpraša. Union, po tvojem pisanju sklepam, da si od Grada. Naj ti povem, da protesti pri škofu ne pomagajo. Do sedaj nikoli ni nihče, ki je šel do njega, nič dosegel. Z njim se ne da. Ko so informacije o menjavah prišle na dan, ni sprejemal strank. V tem času, ko je tu, ni nič naredil, samo menjaval. Očitno obožuje šah. Svojega dela, ki ga ima v delovni obvezi, pa ne opravlja ... ne bi o podrobnostih, te so za nuncija. Ne vem, koliko ste do zdaj naredili, koliko ste organizirani. Upreti se mu moramo. Obrniti se na višje instance.Čim več župnij, vernikov celotne škofije je treba dvigniti pokonci. Dokler bo Štumpf škof, nas ne čaka nič dobrega. Nikogar! Kvečjemu slabše. Ljudje smo res izgubili zaupanje v škofijo, žal nam je, da smo se potegovali za njo; bolje bi bilo, da je ne bi bilo. Prekmurka, čistka v beltinski fari bi rešila mnogo lanskih in letošnjih težav. Dokler je tu Štumpf, pa na to ne računaj. Torej, pridruži se nam! Vsi, ki razmišljate o vzrokih o menjavah, res so mučke zadaj. Res ni normalno, da tako pogosto menjava duhovnike. Kdor ne dela, kot on hoče, mu pač ni po volji. Vsekakor pa za odhod niso krivi spori znotraj župnije, kot navaja avtor članka. Ne vem, od kod mu informacije .... VERNIKI MURSKOSOBOŠKE ŠKOFIJE, ZDRUŽIMO SE! Rešimo se pred Štumpfom.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. secufin
      14.09.2011 ob 14:03 secufin

      Politika! Naj se katoliška cerkev bole briga za tisto, ka je njeno poslanstvo, kak pa za politične igrice! Pa še kakše drüjge!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. eden123
      14.09.2011 ob 14:37 eden123

      koga bi pa vij v beltincih menjali?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. prekmurka
      14.09.2011 ob 15:08 prekmurka

      eden123 Škof na občini gvišno nemre nikoga menjati:))

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. union
      14.09.2011 ob 15:41 union

      kocka65, večina nas se strinja popolnoma s tabo,nekaj se mora spremeniti!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. kiTTy84
      14.09.2011 ob 17:29 kiTTy84

      marsikje bi še bile potrebne menjave.....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. sotrpin
      14.09.2011 ob 17:34 sotrpin

      kocka65 Sem nepismen,a sem opazil, da je s tem duhovnikom nekaj narobe...in HVALA BOGU da odhaja. Kot vidim vi tega niste opazili in potem dvomim, da ste razen pismenosti preveč inteligentni. Mogoče pa ste ena izmed "zaljubljenih" žensk. Kot mi je znano je ljubezen slepa. Da je dober pridigar - mogoče v spovednici - v cerkvi tega ni bilo zaznati. Zakaj? Ker se mu je vedno nekam mudilo. Prisoten sem bil pri maši, ki je trajala natanko 18 minut in pevci še peti nismo smeli...za povrh pa je na koncu zahteval še plačilo za prevoz!!! Pravopis bom jaz popravil, a tebi kocka65 bo s tvojo inteligenco malo težje...Bog ti pomagaj!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. Sobocan
      14.09.2011 ob 17:38 Sobocan

      sicer je resno, ka vsak ma svoje hibe ampak mislin, ka je nej ok ka se tak pogosto menjavajo. pa naj njegovi zagovorniki pa tisti, ka so proti pravijo kar hočejo. nekak se komaj na enega navadimo že menjava...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. slavko1958
      14.09.2011 ob 19:42 slavko1958

      menjave se dogajajo vse naokoli, pa tudi cerkev ni izjema

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. eden123
      14.09.2011 ob 20:55 eden123

      takole...v beltincih je stanje vredu..imamo župnika, kaplana, in dva duhovna pomočnika...je res da je župnik malo časa prisoten ker je ekonom ostali pa so vedno....kar pa je gospod benkovič naredil vse v 10 letih ne naredi nihče..pridite v beltince in boste videli.. glede škofa pa takole Jezus je že rekel, da noben prerok ni sprejet v domačem kraju. torej moramo postoriti nekaj mi ljudje in pa tudi naši duhovni voditelji.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. eden123
      14.09.2011 ob 20:57 eden123

      Le čevlje sodi naj Kopitar! Dragi verniki! France Prešeren je napisal zelo dober stavek, ki sem ga zapisal kot naslov mojega razmišljanja: »Le čevlje sodi naj Kopitar!« Stavek nam sporoča, da se naj brigamo za svojo stroko, svoje življenje, svoje stvari in se ne vmešavajmo v to, kar se nas ne tiče. Tudi mi, dragi verniki, se večkrat opotikamo v stvari, katere se nas sploh ne tičejo in so za nas skorajda nepomembne. Živimo v svetu, ki meni, da ne potrebuje Boga. Živimo v svetu, ki komaj čaka, da kritizira Cerkev, duhovnike, papeža, sočloveka, … Da, na žalost je to res in to se vse pogosteje dogaja po celem Svetu, v Evropi, Sloveniji, v naši škofiji in tudi po nekaterih župnijah. Da, prav vidite! Tudi v naši škofiji in naših župnijah. Komaj čakamo, da lahko kakšno povemo na račun duhovnikov, ki delujejo med nami. Najbolj znamo soditi po zunanjosti, po tem, kar vidimo in slišimo. Najraje imamo, ko kritiziramo kako je duhovnik oblečen, kakšen avtomobil vozi, kaj vse ima, … Kar pa je najhuje, kritiziramo kakšne pridige kdo ima, s kom se druži, kje hodi, da baje poslabšuje ljudi okoli sebe, … Pa je prav, da delamo tako? V cerkev ne hodimo, zaradi duhovnikov, da nas vidijo da smo tam, ampak za sebe, za okrepitev in rast svoje vere. Raje se zamislimo in sami sebe vprašajmo: »Kakšni smo pa mi?« Odgovor se kar sam ponuja, tako rekoč ga imamo na dlani: »Komaj čakamo na to , da bomo našli nekoga, da ga pokritiziramo in da bomo omadeževali njegovo ime – na drugi strani pa se takim ljudem prilizujemo, jim podarimo še tako zlagan nasmeh-važno je le, da jim pustimo vtis, da so najboljši.« Zato dragi verniki, ne glejmo samo na zunanjost, ampak poglejmo kaj vse nam dajejo dobrega, po besedah in dejanjih, kaj nosijo v svojem srcu in kaj delajo dobrega za našo župnijo. Bodimo raje kot tisti, ki ne vidijo vsega, pa verujejo! Jezus lepo pravi: »Blagor tistim, ki niso videli, pa verujejo!« Dragi verniki: »Najprej pometimo in očistimo pred svojimi pragi , in šele potem, ko bo vsa nepotrebna krama počiščena, se lahko lotimo čiščenja drugega praga!« Upajmo samo, da se ne bo izpolnil že zelo znani slovenski pregovor: »Po toči zvoniti je prepozno!«

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. bg72
      16.09.2011 ob 16:03 bg72

      ">document.write("wtf???")wtf???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. ogard
      19.09.2011 ob 21:01 ogard

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. ogard
      19.09.2011 ob 21:16 ogard

      Jaz pa bi napisal še nekaj o beltinski župniji. Ker je bilo o njej že komentirano; popolnoma neresnično in napačno! Da jo vodijo truije duhovniki! Kakšna laž! Beltinski verniki že kar nekaj časa vidimo le enega duhovnika; to je ostarelega in upokojenega duhovnika gospoda Koudilo!! Tako je in to je resnica! Tudi kaplana je videti v cerkvi prava redkost in to v župniji, ki je bila vedno vzgled vsem pomurskim župnijam! In to v župniji, iz katere je tudi omenjeni gospod škof!! Le kakšen interes ima, da ne posluša vernikov, da ne vidi, kaj je naredil Alojz Benkovič iz beltinske župnije, kijer je cerkev prazna, kjer več niti pri nedeljskih mašah ni obiska. Ni mladinskega verouka, verouk osnovnošolskih otrok se plača(najemnina prostorov, ki so jih z prostovoljnimi prispevki zgradili verniki), on sam pa je tako aroganten in ohol, da imanjo verniki občutek, da se iz njih norčuje in posmehuje. IN ZAMAN JE BIL ČLANEK POKONČNEGA IN PLEMENITEGA VERNIKA V VESTNIKU, ki si je upal napisati škofu resnicu. javno. Škof podpira g. Benkoviča!! LE ZAKAJ? Zaradi denarja? Tako pravi in misli večina. vernikov...Zato je res čudno, eden 123, da ti pišeš popolnoma drugače: ali ne poznaš stanja in razmer v beltinski župniji ali pa imaš tudi ti drug interes.. Materialni? Od Benka?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      22.08.2021 ob 8:01 Rudi gost

      Res žalostno, da je toliko razprtije v cerkvenih krogih. Odraz tega je tudi, da že vrsto let ni župnika v Sv. Juriju na Goričkem. Tako in tako krščanstvo na slovenskem nima ugleda. So primeri, da ljudje odhajajo k drugim verskim skupnostim. V Soboti to nekaj zelo, zelo ne štima.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.