https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Gornja Radgona bogatejša za nov turistični produkt

11.07.2021 ob 6:05  

Zavod Kultprotur Gornja Radgona je pripravil nov privlačen turistični produkt »Pomagaj Apoloniji najti njenega predragega Popra!«, ki je namenjen obiskovalcem in prebivalcem mesta ob Muri.

Gre za igro na prostem Razišči Gornjo Radgono, polno izzivov in vznemirljivih odkritij, ki je namenjena igrivemu spoznavanju mesta ob Muri.

Gornjo Radgono boste lahko spoznavali skozi zgodbo Apolonije - zeliščarke, ki so jo že nekoč davno obsodili čarovništva, ki potrebuje pomoč.

Za zabavno pustolovščino potrebujete le dobro voljo, raziskovalnega duha ter zemljevid z napotki, ki ga lahko natisnete doma (dostopen je na tej povezavi) ali pa ga prevzamete v TIC-u Gornja Radgona.

Zgodba:

Apolonija je v Gornji Radgoni dobro znana, saj se o njej govori že stoletja. Nekoč so ljudje mislili, da je čarovnica, ker je lahko ljudi in živali pozdravila s posebnimi zeliščnimi mešanicami in napoji, ki jih je naredila. Čeprav to ni bilo nikoli dokazano, je živela zelo dolgo, zato je morda na njej vendarle nekaj čarobnega!? 

Zanimivo je, da čeprav dejansko ni čarovnica, je ljubiteljica in lastnica črnega mačkona z imenom Poper, ki se je znašel v težavah. Na kmetijo, kjer živita Apolonija in Poper, se je preselila nova soseda. Zelo je prijazna, ima pa oranžnega mačkona Pelina, ki je pravi falot. Vedno nagaja Popru in ga izziva, da mora narediti kaj porednega.

Včeraj je Pelin v Apolonijini kleti, kjer suši vsa zelišča in izdeluje zdravila, stisnil Popra v kot, ter ga izzval, da razbije nekaj stekleničk. Poper kot dober in prijazen mačkon tega ni želel storiti, zato mu je predlagal, da ušpiči kaj drugega, porednega. Toda Poper tega še vedno ni želel storiti.

Pelina je to tako razjezilo, da je prijel Popra za rep in ga povlekel čisto blizu ognja ter mu zagrozil, da če ne popije zdravilnega napoja, ki se hladi v bližini, mu bo vtaknil rep v ogenj. Res je zelo, zelo poreden mačkon, ta Pelin! In tako je Poper popil napoj, ki ga je čisto zmešal. Apolonija ga je pripravljala v prav posebne namene, a ne za mačke! Kot nor je stekel proti mestu ter imel na poti vse vrste čudnih prividov. Sedaj se skriva, saj se boji. Skriva se pred Pelinom in pred čudnimi stvarmi, ki jih vidi.

Apolonija je, ko je stopila v klet, takoj zagledala prazno stekleničko z zeliščnim napojem, zato je zelo zaskrbljena zaradi Popra. Nemudoma se je lotila izdelave protistrupa, da bi preprečila učinke tega, ki ga je Poper popil. Na srečo ima Poper, prav tako kot Apolonija, nekaj zelo posebnih sposobnosti in mu je uspelo narisati zemljevid z namigi, kje se skriva. Apolonija potrebuje vašo pomoč, da te izzive reši in najde svojega predragega ljubljenčka.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:52 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.