https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Puconcih sprejeli ekipne državne prvakinje v namiznem tenisu in glasbenico Mašo Kuhar

Občina Puconci, 14.07.2021 ob 18:00  

V prostorih Občine Puconci je danes, 14. julija 2021, župan občine Puconci Ludvik Novak slavnostno sprejel ekipne državne prvakinje v namiznem tenisu in glasbenico Mašo Kuhar, ki je dosegla prvo mesto na tekmovanju flavte v Londonu.

Slavnostno pa so jih nagovorili župan občine Puconci Ludvik Novak, direktorica občinske uprave Mateja Breznik Fujs, podžupan Branko Drvarič in Mirko Unger, trener Namiznoteniškega kluba Kema.

Župan Ludvik Novak je najprej iskreno čestital vsem za dosedanje uspehe in jim zaželel še naprej tako dobre športne dosežke. V nagovoru je med drugim povedal, da so zelo počaščeni, da imajo v svojem okolju tako dobre športnike, ki tako lepo predstavljajo svojo občino.

Direktorica občinske uprave Mateja Breznik Fujs je vsem čestitala in povzela njihove uspehe. Tako je povedala, da je za igralce in igralke NTK Kema Puconci končana še ena zelo uspešna sezona, kljub temu, da kar nekaj časa niso mogli trenirati zaradi epidemije, kar je še posebej veljalo za mlajše igralce in igralke. Kljub temu so dosegli vrsto odličnih uvrstitev, tako so osvojili kar 8 kolajn na državnih prvenstvih. Še posebej pa je odmeval prvi državni naslov namiznoteniškega kluba Kema v ekipni konkurenci v ženski kategoriji na katerega je najbolj ponosen trener ekipe Mirko Unger.

V Novem mestu je tako potekalo že 30. ekipno državno prvenstvo kadetov in kadetinj do starosti 15 let. Na prvenstvu se je zbralo 20 ekip kadetov in 9 ekip kadetinj. Nepričakovano, a tudi povsem zasluženo so postale državne prvakinje kadetinje ekipe Kema Puconci. Puconska dekleta so prva ekipa v ženski konkurenci v namiznem tenisu iz Pomurja, ki ji je to uspelo.

Razveseljivo je, da bodo tudi v naslednji sezoni varovanke trenerja Mirka Ungerja tekmovale v tej konkurenci, saj imajo vse komaj 14 let ali manj. Tako bodo naslednje leto branile ta naslov. Čestitke za ta izjemni uspeh si zaslužijo prav vse igralke, saj so prikazale odlične igre na celotnem prvenstvu, bile so edina ekipa, ki je zmagala na vseh tekmah tako v kvalifikacijah kot tudi v finalnem delu.

Ekipo Keme so sestavljale nove ekipne kadetske državne prvakinje v namiznem tenisu 2021: Ema Crnkovič, Živa Dogar, Ana Gergek in Lana Maučec.

Nadalje je predstavila Mašo Kuhar iz Lemerja, ki je mlada flavtistka, ki na tekmovanjih visokega nivoja doma in v tujini dosega vrhunske rezultate. Z glasbo se je Maša Kuhar začela ukvarjati že v mladih letih, čeprav si je želela igrati violino, jo je naključje zaneslo k flavti, ki jo je začela igrati v 5. razredu.

Maša je na mednarodnem tekmovanju Kings Peak Music Competition v kategoriji F dosegla prvo mesto in prvo nagrado v igranju flavte v svoji starostni kategoriji. Tekmovanje, ki sicer poteka v Londonu, je bilo letos prestavljeno na splet, sodelujoče, ki so poslali posnetke, na katerih so zaigrali na izbrano glasbilo, pa so ocenjevali mednarodno priznani umetniki in profesorji.

Poleg tega uspeha pa se je na IX. mednarodnem tekmovanju Saverino Gazzelloni v kategoriji C uvrstila v naslednji krog, ki bo oktobra 2021 v Pescari.

Podžupan Branko Drvarič je povedal, da jim vsi ti uspehi, ki jih športniki in športnice dosegajo v Puconski občini omogočajo, da si pridobijo še več novih moči. Tako meni, da bodo ekipne državne prvakinje v namiznem tenisu naslednja leta dosegale izvrstne rezultate. Za flavtistko Mašo Kuhar pa upa, da je svet ne bo zapeljal, pa bo se vrnila v svoj kraj nazaj, saj je njen uspeh mednarodni in so nanjo zelo ponosni v občini. Res pa je, da v domovini včasih premalo cenimo, kar kdo ustvari in zato naj se vsi zavedajo, da imajo v Puconski občini vedno njihovo podporo.

Mirko Unger, trener Namiznoteniškega kluba Kema, se je zahvalil županu za sprejem, hkrati pa povedal, da upa, da to ni bil prvi in zadnji uspeh in se bodo uspehi v prihodnosti še nadaljevali. Tako je res ponosen, da so kljub koronskim ukrepom, ki so jim onemogočali treninge, na koncu vse, tako uredilo. Ob tem pa si želi, da bodo tak uspeh še kdaj ponovili, ker je bil to prvi uspeh v dekliški konkurenci zraven toliko osvojenih naslovov v moški konkurenci.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.07.2021 ob 8:51 Troll gost

      Ka se pq te zgodilo ka Fickoja nega na slikaj??? Lejko de merno spal??

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 14:44 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.