https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Svet Splošne bolnišnice Murska Sobota sprejel program dela in finančni načrt za leto 2021

15.07.2021 ob 13:00  

Sveta zavoda Javnega zdravstvenega zavoda Splošna bolnišnica Murska Sobota je na včerajšnji seji sprejel letošnji program dela in finančni načrt. V njem je tudi ambiciozen načrt naložb v skupni vrednosti nekaj manj kot 8,7 milijona evrov.

Ministrstvo za zdravje bo za naložbe prispevalo slabih 5 milijonov evrov, preostalo bodo sredstva bolnišnice iz naslova amortizacije. Med večjimi vlaganji bosta obnova dializnega oddelka in kleti internega oddelka.

Bolnišnica v letu 2021 načrtuje skupni prihodek dobrih 74,6 milijona evrov, pri čemer je vračunanih tudi 7,8 milijona evrov covidnega dodatka; prihodki iz osnovne dejavnosti bodo tako dobrih 66,8 milijona evrov.

Del tega denarja bodo namenili razvojnim ambicijam – prenovi dializnega oddelka, obnovi kletnih prostorov internega oddelka ter prenovi in razširitvi negovalnega oddelka.

Število zaposlenih, predvsem iz medicinske stroke, se bo povečalo za 17 sodelavcev, v okvir štipendijske politike, kjer so do zdaj štipendirali samo zdravnike, so vključili tudi medicinske sestre.

V letošnjem letu bodo opravili več operacij in več dela v specialističnih ambulantah kot lani, ko zaradi covidnih bolnikov tega niso mogli opravljati v zadovoljivi meri. Vodstvo bolnišnice se zavezuje da do 30. 9. 2021 zmanjša število čakajočih nad dopustno čakalno dobo iz časa epidemije.

Zelo pomembno je tudi, da so pridobili dodatni program paliativne oskrbe bolnikov, ki ob koncu življenja potrebujejo ustrezno medicinsko oskrbo.

Načrt hospitalne dejavnosti za leto 2021 ostaja na lanski ravni, program neakutne bolnišnične obravnave ki zajema pobolnišnično zdravljenje in zdravstveno nego, je nekoliko manjši kot lani, v specialistični ambulantni dejavnosti pa načrtujejo povečanje za 15,7 odstotka glede na leto 2020.

Prihodki v letu 2020 so bili skupaj s covidnimi dodatki 73,5 milijona evrov, v letu 2019 pa 58,1 milijona evrov.

Svet zavoda je med drugim sprejel usmeritev Ministrstva za zdravje, da bo na vsaki seji razpravljal tudi o področju kakovosti in razvoju v bolnišnici, kar je tudi strateški cilj ministrstva in vlade.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.07.2021 ob 14:25 gost

      Zdaj verjetno medicinske sestre dobijo plačo kot si zaslužijo. Tiste kere so na oddelkih ne tiste kere so v pisarna sprejemnih in tiste kere se sprehajajo po hodnikih. Kajti sestre na kovid oddelku so dobile 400 evrov dodatka zdravnik keri ni bil niti blizu kovid pacientov pa 2.000 tisoč everckov. Pa še čas je našel za dopust ker ga niso kao rabili.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.07.2021 ob 14:38 gost

      Kovid in kovid dodatki že naprej planirani. Na vsakem koraku vas dobesedno posiljujejo s cepljenjem, na koncu bo pa bolnišnica vseeno polna kot lani v najhujši kovid krizi, ko je bilo v tej bolnišnici od približno 400 postelj, kolikor jih imajo, praznih okoli 100.postelj. Te investicije v tej bolnišnici so pa že dolgo planirane, da si ne bo novi direktor lastil zasluge za njih. Bodo čistilke tudi dobile kovid dodatke ali bodo izpadle iz tega??

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.07.2021 ob 20:42 gost

      Tvoja je sigurno čistilka kar je razvidno iz tvojega razmišljanja. Ne bodo dobilen ker niso v stiku z okuženimi! One se rade dol dajejo po raznih prostorih--videli!!!!! ko boš ti direktor boš ti odločal!!!!!!!!?????????????

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.07.2021 ob 22:56 dohtar gost

      O Suzana ne joči za menoj, saj nikoli ne bom tvoj, polnil pa te bom.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 16:26 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.