https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Hotizi otvorili učno pot »ribiča Tinča« in razstavo »Panonske ribe«

Hotiza, 19.07.2021 ob 14:00  

Pri hotiškem brodu so v soboto, 17. julija, otvorili učno pot »ribiča Tinča« in razstavo Roberta Juraka »Panonske ribe«.

Na Hotizi so obogatili turistično ponudbo z novo učno potjo »Po poti ribiča Tinča«. Učno pot sestavljajo panoji na katerih je mogoče spoznavati živali in rastline ob reki Muri. Nekaj panojev pa je praznih saj želijo v prihodnje vsebino učne poti še razširiti. Prav tako so v mrtvici reke Mure postavili opazovalnico za bobre, za tablo s podatki o bobrih pa je poskrbel inštitut Lutra.

Učna pot je nastala na pobudo Turističnega društva Hotiza. Predsednik Krajevne skupnosti in Turističnega društva Hotiza Igor Köveš se je zato zahvalil vsem, ki so sodelovali pri soustvarjanju učilnice na prostem in izrazil željo, da bo učilnica delovala in privabila številne obiskovalce.

O učni poti sta spregovorili arhitekta Maša Živec, ki je oblikovala učilnico na prostem ter Monika Podgorelec iz Zavoda za varstvo narave, ki je prispevala nekaj besedil za učilnico.

V oblikovanju učilnice na prostem je sodeloval tudi Zavod za gozdove Slovenije, enota Murska Sobota, ki je prispeval opise dreves. Projekt pa so financirali Slovenski državni gozdovi, Zavarovalnica Triglav in ZTR Lendava.

Učno pot so otvorili predsednik TD Hotiza Igor Köveš, arhitektka Maša Živec, Monika Podgorelec iz Zavoda za varstvo narave ter predstavnik Nograda Drago Novak.

Ob otvoritvi učne poti je potekala tudi otvoritev razstave »Panonske ribe« avtorja Roberta Juraka. Ta je povedal, da razstavo sestavlja cikel rib iz železa, ki so nastale v času korone. Izdelanih je bilo okoli 33 rib, od tega si jih je nekaj mogoče ogledati na Hotizi, nekaj pa jih je razstavljenih na Dunaju.

Razstava bo na Hotizi na ogled en mesec, s tem pa se sodelovanje z Robertom Jurakom ne bo končalo, saj želijo, da bodo v prihodnje v potoku Jedro razstavljene ribe, ki bodo bolj podobne lokalnim ribam.

Ob koncu otvoritve je sledil še koncert glasbene skupine Gemaj, namenjam vsem, ki so pomagali pri sooblikovanju učne poti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.07.2021 ob 21:06 polja pod vodom gost

      https://www.24sata.hr/news/potop-na-podrucju-nasica-sela-i-polja-pod-vodom-starica-je-dva-dana-bila-zarobljena

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 14:28 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.