https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Potrjen predlog za izgradnjo centra za zgodnjo obravnavo otrok

24.07.2021 ob 6:05  

Vlada Republike Slovenije je na 87. redni seji potrdila Predlog sofinanciranja izgradnje centra za zgodnjo obravnavo otrok s posebnimi potrebami in medgeneracijskega centra v Radmožancih.

Vlada Republike Slovenije je potrdila Predlog sofinanciranja izgradnje centra za zgodnjo obravnavo otrok s posebnimi potrebami in medgeneracijskega centra v Radmožancih, Pomurske madžarske narodne skupnosti v višini 100.000,00 €. Ministrstvo za zdravje in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pa bosta zagotovila sredstva v višini vsako po 50.000,00 €. Predmet sofinanciranja se nanaša na notranjo in zunanjo oprema, ki sta potrebni za vzpostavitev centra.

Celotna naložba izgradnje centra Radmožanci poteka s finančno pomočjo Madžarske. V to se vklaplja tudi finančna podpora Republike Slovenije v pomenu meddržavnega sodelovanja z Republiko Madžarsko s čimer se vzpostavlja izmenjava dobrih praks med obema državama in krepi medsebojno sodelovanje. 

Osrednji cilj projekta center Radmožanci je bil nuditi ustrezno podporo in pomoč otrokom in celotni družini ter izdelati takšni sistem pomoči in podpore, ki zajema skupno delovanje različnih strokovnih področij, kar se posledično odrazi v čim zgodnejšem prepoznavanju otrok z različnimi dejavniki tveganja v razvoju in razvojnimi odstopanji.

Z izgradnjo centra pa želijo predvsem zagotoviti enake možnosti in v tej zvezi enako obravnavo ranljivih skupin, med katere spadajo otroci, še posebej otroci s posebnimi potrebami, ki jim je treba zagotoviti celostno obravnavo. Otroci in starši bodo v Hiši generacij Radmožanci imeli obravnave v svojem maternem jeziku, ki je madžarščina, saj več družin zdaj s svojimi otroki odhaja na obravnave v sosednjo Madžarsko. 

Foto FB: Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.07.2021 ob 21:34 ŠE MALO gost

      ne me narobe razumet, če ne bi bil Orban sosed bi Janša dal pizdo maerino za Prekmurje, plus tega v Lendavi ima edino bazo volivcev v 8. volilni eniti, saj je polovica volilcev Madžarov, polovica pa propadlih cekvenjakokov. Ne dajmo Slovenci, da nas Orban in drugi Hitler Janša pomadžarita, ne idimo nazaj v 1941-45, pa ne, da bi kdor mislil, da nisem za otroke. Na otrocih si banda desničarsko - diktatorska gradi imidž, dda jih ni sram, prokleti pokvarjenci.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.07.2021 ob 18:12 ........................ gost

      ne brišite komentarjev, ki poistovetijo Orbana in JANŠO, mi Slovenci ne bomo v Prekmurju imeli madžarskih osebnih, prokleta banda ušiva.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 14:59 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.