https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Občina Ljutomer ob občinskem prazniku napoveduje pester program

29.07.2021 ob 12:00  

V prostorih županata Mestne hiše v Ljutomeru so v sredo, 28. julija, na novinarski konferenci predstavili program prireditev in dogodkov, ki bodo potekali v okviru 65. praznika občine Ljutomer.

Občina Ljutomer ob svojem 65. prazniku prireja kar devetdnevno slavje. V prleški »prestolnici« in okolici se bo ob tem zvrstilo več kot 35 dogodkov. Prireditve  se začnejo to soboto, 31. julija, in bodo trajale vse do vključno nedelje, 8. avgusta. V tem obdobju se bodo odvili številni kulturni, športni, gospodarski in zabavni dogodki, kjer lahko vsak obiskovalec najde nekaj zase. Na prireditve in dogodke je vstop prost, plačljiv bo le ogled kasaških dirk. Bodo pa upoštevali bodoče ukrepe povezane s covid-19, je uvodoma povedala županja Občine Ljutomer Olga Karba.

V soboto, 31. julija, bo dan namenjen turizmu

Dogajanje se bo začelo že zjutraj v atriju Mestne hiše Občine Ljutomer, kjer bo ob 9. uri uradno odprtje Centra za lokalno oskrbo - Zadružne trgovine Prlekija, je povedal podžupan Niko Miholič. Ob 9.30 pa se bodo tam tudi predstavitev lokalne ponudbe članov Turistične zadruge Prlekija. Ob 11. uri sledi Okrogla miza v atriju Mestne hiše, ki bo potekala na temo: Aktualni trendi v turizmu s pridihom trajnostnega poslovanja turističnega poslovanja, katerega organizator sta Občina Ljutomer in Zavod Tovarna trajnostnega turizma Good Place. V večernih urah pa se bo dan zaključil v atriju Mestne hiše z koncertom Vino & Jazz, kateri bo obogaten z vinsko degustacijo domačih vinarjev. Ob vsem tem pa bo ob 10. in 18. uri poskrbljeno tudi za najmlajše s sprehodom Tinka po novi učni poti. Zbiranje bo pri TIC Ljutomer, na dogodek pa se bo potrebno prej prijaviti.

Predsednik Športno rekreacijskega društva Kostanjevica Tomi Špindler je predstavili Nočni turnir v odbojki na mivki. Turnir bo potekal že 8. leto že zapored in se bo začel ob 18. uri. Tekmovale bodo ekipe, ki jih lahko sestavljajo tudi mešane trojice. Prijavnina je 20 evrov, celotni znesek pa se bo razdelil med prve tri ekipe, ki prejmejo tudi pokale. Zaenkrat so že zapolnjeni z vsemi 12 mesti, 13 ekipa pa je še na čakanju. Ob 20. obletnici obstoja Športno rekreacijskega društva Kostanjevica dodajo nagrade, tako bo možno dobiti tudi prehodni pokal. V društvu pa upajo, da jih vremenska napoved ne bo zmotila, saj v primeru slabega vremena dogodek odpade.

V nedeljo, 1. avgusta, je dan športa

Županja je poudarila, da je leto 2021 v Občini Ljutomer razglašeno za leto prostovoljstva in gasilstva. Na žalost so 34. tradicionalno tekmovanje koscev v Vogričevcih v organizaciji Prostovoljnega gasiskega društva Vogričevci, ki bi moralo potekati v nedeljo zaradi ukrepov povezanih s covid-19 odpovedali. Prav tako na ta dan zaradi ukrepov povezanih s covid-19  Turistično društvo Stara Cesta ne bo priredilo XX. sodobnih rimskih iger,. Igre bodo potekale v okviru društva in ne kot javna prireditev.

Občina Ljutomer in Športna zveza Ljutomer v nedeljo ob 9:15 organizirata pri vodnih zapornicah na relaciji Ljutomer - Cezanjevci odprtje kolesarske in pohodne poti.

Branko Kristl, predsednik gospodarske komisije Kasaškega Kluba Ljutomer, je predstavil kasaške dirke, ki bodo potekale v sklopu občinskega praznovanja. Letos se bodo dirke začele na Hipodromu v Ljutomeru ob 15. uri. Na sporedu bo 7. točk, prisotni bodo vsi konji iz Slovenije in tujine. Prvič bodo prisotni tudi vsi 2. letni kasači. V nedeljo bodo potekale tudi kvalifikacije za Derby. Prvič pa bo letos potekala tudi dirka samih tekmovalk iz Slovenije. To pomeni, da bodo nastopile le tekmovalke na razdalji 600 metrov. Dirko pa so poimenovali: Dirka županje občine Ljutomer.

Aleš Ploj, strokovni sodelavec Športne zveze Ljutomer, je povedal, da je na dan športa najprej ob 9. uri planirani "Tour de Lotmerk", ki bo imel začetek in konec na Letnem kopališču v Ljutomeru. Dogodek organizira Športna zveza Ljutomer. Za kolesarje pa bodo na voljo tri težavnostne trase v dolžini 80, 40 in 15 kilometrov.

Športno dogajanje se bo popoldne nadaljevalo na Letnem kopališču, kjer bo v nedeljo vstop prost. Ob 15.30 bo tam prikaz reševanja iz vode, kjer bodo prikazali celotni postopek reševanja utapljajočega se iz bazena. Dogodek organizira Športna zveza Ljutomer, v sodelovanju z člani ekipe prve pomoči Rdečega križa Ljutomer, Območnega združenja Ljutomer, reševalcem iz vode in člana nudenja prve zdravstvene pomoči ZD Ljutomer. V zvezi upajo da jih vremenska napoved ne bo zmotila, saj v primeru slabega vreme dogodek odpade. Ob 16. uri pa sledijo že 9. športno rekreacijske igre imenovane, Lotmerk na vodi, ki bodo na Letnem kopališču Ljutomer. Ekipo bosta sestavljala dva tekmovalca stara do 15 let, tekmovali pa bodo v 3. do 4. igrah v in ob bazenu. Igre v v primeru slabega vremena odpadejo. 

Na Glavnem trgu pa bodo ob 20. uri razglasili Športnika leta 2020. Gre za 51. slavnostno podelitev, na kateri bo slavnostni gost domačin, učitelj, rekreativen športnik, trener, sodnik in športnik Tone Ficko. V primeru slabega vremena se dogodek preseli v Dom kulture Ljutomer.

V ponedeljek, 2. avgusta

Mladinski oddelek Splošne knjižnice Ljutomer bo v ponedeljek ob 9. uri organiziral poletni sprehod za otroke skozi knjižnico in muzej. Društvo 2020 in Območna izpostava JSKD Ljutomer pa na Glavnem trgu zvečer ob 20. uri predstavljata komedijo Hotel Opera. 

Ob 10. uri ob upravni stavbi Občine Ljutomer predstavljena idejna zasnova manjšega trga, ki jo bo predstavil mladi projektant Marko Štrakl iz ProDesign. Ob 16. uri bosta Krajevna skupnost Cven in Občina Ljutomer odprli prenovljeno cesto na Moti. Ob 18. 30 sledi odprtje prenovljene komunalne infrastrukture v Volkmerjevi in Vrtni ulici. Gre za sodobno cestno infrastrukturo, kjer imata kolesar in pešec prednost.

V torek, 3. avgusta, bo dan kulture

Dogajanje v torek je predstavila Vesna Laissani, direktorica Splošne knjižnice Ljutomer. Ob 10. uri bo v Parku I. slovenskega tabora pravljična ura pod hrasti. Ob 18. uri pa bo na isti lokaciji predstavitev knjige Maje Gal Štromar: 7 kg do sreče, 2. del. V primeru slabega vremena bo dogodek izveden v Galeriji Ante Trstenjaka. 

Predstavila je tudi ugodnosti, ki bodo v času občinskega praznovanja na voljo občankam in občanom. Od 2. do 6. avgusta je možen vpis novih abonentov po znižani ceni 60 evrov, z možnostjo plačila na 2 obroka, za 5. predstav v Žlahtnem abonmaju. Vpis se vrši v Domu kulture Ljutomer med 8. in 12. uro. V torek, 3. avgusta bo možno pridobiti brezplačno enoletno članarino za nove člane Splošne knjižnice Ljutomer. Možen bo tudi ogled priložnostne razstave o Ferdinandu Lupši v muzeju Splošne knjižnice Ljutomer in muzejskih zbirk ter filmov dr. Karola Grosmanna iz leta 1905 in 1906. Vse od 3. avgusta in do 20. septembra pa bo med 8. in 15. uro na voljo ogled razstave ob 150-letnici delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Ljutomer v Galeriji Ante Trstenjaka.

Županja je izpostavila, da bodo dan kulture zaključili s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznaj za leto 2021. Prireditev bo potekala ob 20. uri na Glavnem trgu Ljutomer. Slavnostni govornik na podelitvi bo Feri Lainšček. V primeru slabega vremena bo dogodek preseljen v Dom kulture Ljutomer.

Sreda, 4. avgusta, je dan prostovoljstva

Ob 19. uri bo tako potekala v Parku 1. slovenskega tabora 10. letnica Občine na prostem, gre za prireditev v zahvalo prostovoljcem. Dogodek bo popestril nastop Tadeja Toša. Ob tem pa bo bodo park izkoristili tudi za sprejem zlate maturantke iz Gimnazije Franca Miklošiča. V primeru slabega vremena se bo dogodek preselil v dvorano ŠIC Ljutomer. Dopoldan pa bo med 9:30 in 11:30 Občina Ljutomer v Parku 1. slovenskega tabora organizirala županjino pisarno pod stoletnimi hrasti. 

Četrtek 5. avgusta je namenjen gospodarstvu

Dogajanje v četrtek se bo pričelo že zjuraj ob 7. uri z ribiškim srečanjem v počastitev praznika Občine Ljutomer, ki ga organizirajo Motarska jama, Društvo upokojencev in Ribiška družina Ljutomer.

Ob 18. uri bo v atriju Mestne hiše potekala okrogla miza "Učinkovitost interventnih ukrepov za pomoč gospodarstvu in omilitev posledic covid-19", ki se je bo deležil tudi državni sekretar za Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Simon Zajc. Govori se, da prihaja četrti val epidemije in na Območno obrtniški zbornici Ljutomer se jim zdi pomembno, da državnega sekretarja seznanijo katere ukrepe lahko vlada sprejme, da podjetjem čim bolj omogoči nemoteno in lažje poslovanje, je ob predstavitvi dogodka povedal sekretar OOZ Ljutomer Damjan Štibler.

Ob 20. uri pa Območna obrtniška zbornica Ljutomer na Glavnem trgu Ljutomeru prireja slavnostna podelitev: Obrtnik leta 2021. Slavnostni govornik na podelitvi bo predsednik Obrtno obrtniške zbornice Slovenije Branko Meh. Za kulturni program pa bo poskrbel prleški kantavtor Tadej Beersel.

V petek, 6. avgusta, bo slavnostni dan

Ob 20. uri bo v Parku I. slovenskega tabora potekala slavnostna prireditev ob 65. prazniku Občine Ljutomer s podelitvijo nagrad in priznaj. V primeru slabega vremena se bo dogodek preselil v dvorano ŠIC Ljutomer. 

V soboto, 7. avgusta, bo Sejemski dan

Ob 9. uri bo na Glavnem trgu začetek ene najpomembnejših tradicionalnih prireditev, ki se odvija vsako leto prvo soboto v avgustu, to je Pozdrav Prleškemu sejmu, ki mu sledi odprtje in ogled sejemske ponudbe. Obiskovalce čaka e čez 80 sejmarjev ter obogatena gostinska ponudba in glasbeni gostje. Skupine, ki se bodo na ta dan zvrstile so ob 9. uri Ansambel Štrk, ob 14. uri Alya, ob 17. uri Blue Planet in ob 20. uri Modrijani. Ob vsem tem niso pozabili tudi na najmlajše. Zanje bo ob 16.30 potekala predstava Čarovnije Mareta Čareta.

V nedeljo, 8. avgusta

V nedeljo bosta potekala še dva turnirja. ŠIC Ljutomer in Športna zveza Ljutomer ob 8. uri prirejata turnir v racketlonu. Gre za tekmovanje v namiznem tenisu, tenisu in badmintonu. Dogodek bo potekal v ŠIC Ljutomeru. Športna zveza Ljutomer pa ob 10. uri na Letnem kopališču Ljutomer prireja turnir v odbojki na mivki za osnovnošolce, ki v primeru slabega vremena odpade. Ob tem bodo podelili na turnirjih najboljšim igralcem tudi nagrade.

Ob bogatem devetdnevnem bo na voljo tudi ogled razstave na prostem Vojna za samostojno Slovenijo 1991, Osamosvojitvena vojna v Pomurju, ki si jo lahko ogledate na Glavnem trgu v Ljutomeru, v organizaciji Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje, pododbora Ljutomer, Območnega združenja veteranov vojne za Slovenije Ljutomer in Območnega združenja slovenskih častnikov Ljutomer.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.07.2021 ob 13:29 marjetka gost

      Tako sem vesela za našo Olgico ,ke je tak brihtna ,ke ve vse tako lepo organizirati in vse povsod pomoga z svojim znonjem .Hvala vam g.Olgica radi vas imomo vsi prleki

      7 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.07.2021 ob 13:48 ojej gost

      Kam pride oprana pamet, se pa res v teh primerih lepo vidi.

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.07.2021 ob 11:20 marjetka gost

        ojej @@@ Tebi su oprali glavu .Če si se cepija te tak ni čődno ka se ti zmešalo do amena .Malo meje pij

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.07.2021 ob 13:54 Čergoli gost

      Prihod je napovedal sam VELIKI KARČI VIRUS!!!!

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.07.2021 ob 14:29 gost

      (ČERGOLI )--tij si gnoj,kreten budalo itd...

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.07.2021 ob 14:30 domačin gost

      OLGICA je seks bomba občine Ljutomer!!!!!

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.07.2021 ob 16:26 Nemanja Milovič gost

        Hand granata, baje se v kratkem odpira v Lotmerku - kurven haus - triper fabrika.

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.07.2021 ob 16:33 gost gost

        Občina Ljutomer ob občinskem prazniku napoveduje pester program in Olgica bo na koncu povedala ceno te "fešte", saj je podarila kruha in iger narodu ki to nujno rabi !

        16 4 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.07.2021 ob 16:42 Čergoli gost

      Baje bo triper fabrika na začetku ponujala 50 - odstotni popust.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.07.2021 ob 16:48 Geza Mezga gost

      A bo tudi kaj skupinskega drkanja?

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.07.2021 ob 17:15 gost

      Se vidi ge je ženska na položaji kaj vse se dogaja. Pa naj bo še taka ali drugačna višja sila ona si upa kapo dol. Večina županov je Nej sposobna enoga posranuga opštanta pustaviti. Da du vulijtve du pa meli opštanta postavljene pri vsaki kuči. Gnoji nesposobni. Samo za svoje debela bleke se brigajo za občane pa jih boli kurac.

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.07.2021 ob 22:11 Metka gost

      Nikjer pa ne omenja da moremo meti PCT, ali v Lotmerku nej trebe?

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.07.2021 ob 22:52 Mare gost

      Podžupan prepotenten, folk ga nemre viditi,...Spindlera pa so izoliralii ka tega skiz vloci okrog sebe?

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      30.07.2021 ob 4:36 gost

      "prepotenten" podzupan hm, ka bi naj to pomenilo gledan po slovoru...je to tisti , keri se je dra na festivalu ?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      30.07.2021 ob 7:26 PCT gost

      Me prav zanima kako bodo izpeljali sejem ? No še bolj me zanima koliko kazni bodo plačali ? S trenutno veljavnimi ukrepi bodo inšpekcije imele veliko dela .

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      30.07.2021 ob 8:02 Tina gost

      Inspektorji bodo na vseh prireditvah, tako da PCT velja tudi zunaj

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      30.07.2021 ob 8:28 gost

      Vi, ki ste tako neumni, da zagovarjate te protiustavne in nečloveške PCT pogoje, mi povejte zakaj ti PCT pogoji ne veljajo za cerkve, in trgovine in še kaj, ki so ZAPRTI prostori.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      30.07.2021 ob 9:23 melita gost

      Vsaka čost g.Olgica .Ponosni smo na vos ,ker se vedno brigate,da se nekaj dogoja .Vervlite ,želimo vam še dva mandata ,da bote župonja .Z vašim prihodom se prlekija zelo razvija .Za koliko cest ste samo poskrbeli in kej še vsega .Eni vam niso do gležjov dorasli .Olgica prlekija vas imo rada iz vsega srco .

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      30.07.2021 ob 9:28 gost

      Portal Pomurec.com omogoča primitivne in vulgarne komentarje, kakršnih zlepa ne zasledimo v drugih slovenskih medijh. Pomurec.com postaja tako prava sramota za Mursko Soboto in Pomurje.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.07.2021 ob 9:40 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        E,gost,čitaš pa ,čitaš,moralnež,ga žüjliš tüdi ,v rédi,sak se na nekaj "pali".

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      30.07.2021 ob 9:53 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Nekaj mi tü ne štijmle,Olgica je nej v žuutun,joški su juj pa nekan puveznjeni,nekaj je nej kak prlè....

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      30.07.2021 ob 10:58 Fešta gost

      V Lotmetki PCT pogoj ne velja, saj ne bo inšpektorjev. Tudi ga je nemogoče zagotoviti, saj je na trg 7 vhodov. Pri tej gužvo ni šans, da se preverja. Tak da fešta bo.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      30.07.2021 ob 11:56 gost

      mmi

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      30.07.2021 ob 13:45 Franc gost

      Večeras bo naša fešta, večeras se vino pije, kurc gleda PCT teste, samo , da se pije in pije. juhuuuuu

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      30.07.2021 ob 18:47 Magyar Bacsi gost

      Danes slavimo v LG nov začetek sezone Bencinarjev........za jedačo, pijačo poskrbljeno. Tudi za skupinsko drkanje in jebanje!!!!! Vse do poznih jutranjih ur!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      30.07.2021 ob 18:48 Nemanja Milovič gost

      Olgica je prava jebačica.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      30.07.2021 ob 18:58 gost

      v lotmerki nej treba PCT testof,ka itak nebi prijili,ka vse zdrogerano

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      30.07.2021 ob 22:09 AMY gost

      Od doma zaslužim dobro plačo od 1300 do 2600 dolarjev na teden, kar je neverjetno, ker sem bil pred letom dni brezposeln v groznem gospodarstvu. Vsak dan se zahvaljujem Bogu, da sem bil blagoslovljen s temi navodili, zdaj pa sem dolžan to plačati in deliti z vsemi. To počnem .———————-> W­­­w­­­w­­­.C­­­a­­­s­­­h­­­A­­­p­­­p­­­1.C­­­o­­­m

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      31.07.2021 ob 10:02 Grozljivka po Grosmanu gost

      Za njo ne bo ostalo nič, z njo je tudi malo. Njene mandate bodo pomnili kot najbolj neproduktivne čase Ljutomera in Prlekije. Pa s toliko korupcije in privilegijev za izbrane. Nekateri bodo to doživeli in se spomnili. Vse mine, haha, vse !!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      01.02.2022 ob 16:33 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.