https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Beltinci Klima Tratnjek ambiciozno v novo sezono z novim trenerjem in pomlajeno ekipo

30.7.2021  

Nogometno društvo Beltinci Klima Tratnjek je v petek, 30. julija, v poročni dvorani gradu v Beltincih pripravilo novinarsko konferenco pred začetkom sezone 2021/22.

Ekipa Beltincev Klima Tratnjek se je lansko sezono borila za obstanek v 2. Slovenski nogometni ligi in na koncu zasedla 14. mesto. Uspelo jim je obstati v drugi ligi, kar je bil tudi njihov cilj, a končno 14. mesto po besedah predsednika kluba Janeza Breznika zaradi poškodb ni kazalo pravo podobo ekipe.

Po koncu sezone so se sporazumno razšli z trenerjem Radovanom Karanovićem in k sodelovanju povabili trenerja Damjana Gajserja, ki je bil nazadnje trener v kranjskem Triglavu.

Ta je povedal, da so cilji za prihajajočo sezono večji kot za lansko. Je pa celotno prvenstvo zaradi koronavirusa in številnih odhodov, tako v Beltincih kot tudi pri drugih klubih, neznanka. Sam verjame, da če bodo prvenstvo začeli dobro, jih lahko ta energija zelo ponese.

V času priprav se je ekipa precej pomladila. Klub so zapustili Niko Serec, ki je odšel v Odrance, Jakov Katuša je odšel k Fužinarju, Mateo Verunica je odšel k ekipi Posušja v premier ligi Bosne in Hercegovine, Staš Dobaj v Dravograd, Nik Mršič v tujino, Mitja Mauko je odšel v sosednjo Avstrijo, Luka Verbič pa je odšel k ekipi velenjskega Rudarja.

Klub sta zapustila tudi Klemen Rous, ki je prerasel mladinsko selekcijo in bo naslednjo sezono igral v sosednjih Gančanih ter Kevin Mugabe, član NK Tišina, ki je z njimi treniral, a so se po enomesečnih pripravah odločili, da v tem trenutku ne more pomagati v takšni meri kot bi si v klubu želeli.

Novi člani kluba pa so postali Žan Žaler, Chris Cener, Marin Rantaša, Hrvoje Kudumija, Luka Hari, Luka Marič, Dušan Gyergyek, Stian Džumhur in Gal Grobelnik.

Po besedah trenerja Damjana Gajserja je ekipa mlada in sestavljena pretežno iz domačih fantov. Dodali so predvsem tiste, ki so odšli in s tem zapolnili luknje. Ekipa pa ima po njegovem mnenju po teh letih igranja v 2. ligi zdaj že nekaj izkušenj s čimer se v prihajajoči sezoni nadeja boljšega rezultata kot v prejšnji sezoni.

Fantje so kot pravi zelo delovni. »Vse kar smo si zastavili v teh šestih tednih, kar sem bil tukaj, smo moram reči izpolnili. Samo tekmovanje oz. začetek prvenstva bo pokazal koliko smo bili pri tem uspešni,« je dejal. Edino kar pri določenih igralcih pogreša pa je ambicioznost, saj bi po njegovem mnenju z  nekaj več ambicioznosti in motiviranosti dosegali še večje rezultate.

Nogometaš Luka Sočič je poudaril, da se bodo potrudili po najboljših močeh, da pridejo do najboljših rezultatov. »Vsem je cilj zgornji del lestvice, ker imamo to kvaliteto,« je povedal.

Predsednik kluba je spregovoril tudi o času koronakrize, ki je povzročila precejšen osip pri mlajših selekcijah. »Veliko igralcev, ki so zaradi korone nehal igrati, se ni vrnilo nazaj,« je poudaril. Zaradi tega so v sodelovanju z vsemi klubi v občini ustanovili Nogometno šolo Aluvar Beltinci.

Vsem klubom v občini se je tudi zahvalil, da ekipi Beltincev brezplačno omogočajo treninge na svojih igriščih. Izpostavil pa je tudi odlično sodelovanje z Nogometno šolo Mura. Veliko je namreč nogometašev, ki je iz Murske Sobote prišlo v ekipo Beltincev.

Prav tako se je zahvalil generalnemu sponzorju Klima center Tratnjek, ki je v koronačasu pomagal klubu ter zlatemu sponzorju podjetju Transpak Murska Sobota. V tem času so namreč izgubili kar nekaj sponzorjev, saj turistična in gostinska podjetja, ki so bila dolgo časa zaprta, ne morejo pomagati klubom.

Ob priložnosti so tudi podpisali novo pogodbo s podjetjem Klima center Tratnjek. Direktor podjetja Robert Tratnjek je ob tem povedal, da ima kot podjetnik in sponzor pričakovanja vedno višja, kot jih dosežejo. Cilj ni da se ekipa bori za obstanek, ampak, da se po nekaj letih druge lige povzpne na višji nivo, kar bo z novim trenerjem možno, je prepričan Tratnjek.

Ekipa je v pripravah odigrala tudi kar nekaj prijateljskih srečanj. Prvo tekmo so odigrali v Mariboru, kjer je z 4:1 slavil Maribor, strelec zadetka pa je bil Marič. Proti madžarskemu klubu Kecskemeti TE so izgubili z 0:3. Ekipo Čarde iz Martjancev so premagali z 0:7. Gostili so tudi češki Pribram, ekipo, ki je izpadla iz prve češke lige. Rezultat je bil 1:3, strelec edinega zadetka za Beltince pa je bil Kaučič. Na zadnji pripravljalni tekmi pa so ekipo NK Videm premagali z 1:7.

Beltinčane v nedeljo čaka prva tekma sezone 2021/22, kjer se bodo pomerili z Dravo Ptuj. Gajser pričakuje, da bodo tam dosegli pozitiven izid, z najmanj neodločenim rezultatom.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.