https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

MIKK želi »odpreti navzven« in odpreti mladinski hotel - Mateja Šavel Kos, nova direktorica MIKK-a

Murska Sobota, 16.09.2011 ob 1:30  

Na 7. seji mestnega sveta so svetniki obravnavali kar 18 točk dnevnega reda. Med drugim so razglasili Matejo Šavel Kos za direktorsko funkcijo MIKK-a, podprli predlog odloka o občinskem prostorskem načrtu za toplovod pri farmi Jezera, zavrnili pa so Elaborat ureditve mirujočega prometa.

Pred začetkom dnevnega reda sedme seje mestnega sveta je svetnica Nataša Horvat predlagala dopolnitev le-tega, in sicer s predlogom o imenovanju direktorice Zavoda za kulturo, turizem in šport, Brigite Perhavec, katero je župan Anton Štihec v skladu s poslovnikom zavrnil. Tako da so svetniki na tokratni seji odločali o osemnajstih točkah dnevnega reda, kot je bilo prvotno tudi načrtovano.

Predlog o ureditvi cestnega prometa v Mestni občini Murska Sobota in Elaborat ureditve mirujočega prometa je zavrnjen

Svetniki so sprejeli drugo obravnavo predloga odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za toplovod v območju državnega prostorskega načrta  pri farmi Jezera v k. o. Rakičan, nadalje pa zavrnili predlog odloka o načinu izvajanja obveznik občinskih gospodarskih javnih služb obdelave mešanih komunalnih odpadkov in odlaganja ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov, prav tako pa so svetniki zavrnili tudi predlog odloka o ureditvi cestnega prometa v Mestni občini Murska Sobota in Elaborat ureditve mirujočega prometa 2011-2013.

Sprejeta predloga o ustanovitvi javnega zavoda Pokrajinski muzej Murska Sobota in javnega zavoda Zdravstveni dom Murska Sobota

Svetniki so na tokratni seji sprejeli zazidalni načrt za območje Lendavska – sever v Murski Soboti po skrajšanem postopku, prav tako pa tudi ustanovitev javnega zavoda Pokrajinski muzej Murska Sobota ter ustanovitev javnega zavoda Zdravstveni dom Murska Sobota. Svetniki pa so podprli tudi prerazporeditev sredstev proračuna Mestne občine Murska Sobota za leto 2011 in Evropsko prestolnico kulture 2012.

Sprejet tudi akcijski načrt za neodvisno življenje invalidov

Na seji mestnega sveta je bilo predstavljeno tudi letno poročilo za leto 2010 javnega podjetja Komunala d. o. o. Murska Sobota in javnega podjetja Vodovod Murska Sobota, d. o. o, ki sta bila s strani svetnikov podprta, čeprav član upravnega odbora Bojan Petrijan meni, da bi nas o povečavi stroškov moralo skrbeti, saj so se v enem letu povišali za več kot 28 %. "Jasno smo povedali, da strmimo k temu, da bi stroške znižali za 5 %, to pa se žal ni zgodilo," je še dodal Petrijan. Svetniki so podprli tudi akcijski načrt za neodvisno življenje invalidov, za kar se Branko Gornjec zahvaljuje in pravi, da bodo, čeprav se zavedajo svoje slabosti, le na ta način lahko čim bolj samostojni in v manjše breme družbi.

Podžupan Casar na sami razpravi odstopil od predloga za mesto Kviaza

Na tokratni seji mestnega sveta so odločali tudi o kadrovskih zadevah, in sicer so zavrnili predlog podžupana Mestne občine Murska Sobota Jožeta Casarja. Župan Štihec je pri tej točki opozoril na protizakonitost v primeru podaljšanja mandata Cvetki Škafar, saj je zapustila DeSUS, kar podpira tudi svetnik Tomaž Dundek, ki meni, da je prav, da mesto Kviaza prevzame podžupan Casar. Podžupan Casar je med samo razpravo od predloga odstopil, "zmagovalna ekipa se ne menja in če želite biti dream team, vam dam svoj glas tudi jaz," je še dodal podžupan Casar. Svetnik Darko Rudaš  je k temu dodal: "Če je predlagatelj odstopil, je brezpredmetno, da se za predlog sploh glasuje," tako da so svetniki v obeh primerih glasovali za nadaljnji mandat Cvetke Škafar.

Imenovana nova direktorica MIKK-a, Mateja Šavel Kos

S 15. oktobrom pa bo mesto direktorja Mikk-a prevzela Mateja Šavel Kos in bo tako za mandat 5 let nasledila zdajšnjega direktorja Dominika Šteinerja. Šavel Kosova se je s podobnimi zadevami ukvarjala že v okolici Ljubljane, tako da ji mesto direktorice Mladinskega informativnega kulturnega kluba (MIKK) Murska Sobota ne bo tuje, poudarja pa, da "MIKK dela dobro, potrebno ga je le odpreti navzven. Poudarjam generacijo mladih in starih. Mladi imajo dobre ideje, včasih nore, ampak imajo pozitivno energijo."

Šavel Kosova se zavzema za čim manjšo obremenitev proračuna občine, kot cilje pri svojem delu je med drugim izpostavila sodobni mladinski hotel, ekipo, ki se bo sposobna prijavljati na razne razpise in projekte. Zagovornica tega, da moramo delati tisto, kar vemo delati, je pripravljena na delo, pravi pa tudi, da v MIKK verjame.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lepi
      16.09.2011 ob 9:59 lepi

      Končno ka se je nekaj premaknilo v MIKK, včaseh san mel občutek, ka je bil te MIKK samo za eno "elito", kera je z njin oprerejrala kak si ona misli, prezirala pa večino mladeh v občini. Upan ka de nauva direktorica bole dovzeta za vse mlade. Pa s ten ne mislin na balkanizacijo MIKKa!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.