https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Šimundža: »Žalgiris je zahtevna ekipa, s katero lahko tekmujemo«

Murska Sobota, 4.8.2021  

NŠ Mura čaka jutri prva tekma tretjega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa. V Murski Soboti se bodo ob 20. uri pomerili z litovskim Žalgirisom. Pred četrtkovo tekmo sta svoje misli strnila trener Ante Šimundža in Amadej Maroša. 

"Nasprotnik je dominanten v svoji ligi, so že sredi tekmovanja in imajo specifičen način igre, ki so ga koristili v Evropi," je povedal trener Ante Šimundža in dodal, da je Žalgiris ekipa, ki je tekmovalna. "So ekipa s katero mi lahko tekmujemo, so pa izredno zahtevni. Odkar Žalgiris igra evropske tekme, ne igrajo domačega prvenstva. Njihova ideja je biti čim bolj uspešen na evropskih tekmovanjih."

Na vprašanje, kje Šimondža vidi priložnosti, je poveda: "Glede na vse skupaj moramo biti izredno čvrsti in hitri pri prehodih, ki jih želimo imeti in konkretni." 

Kako drugačna bo Mura v primerjavi z zadnjo tekmo, ko je igrala z Ludogorcem?

Ekipe Ludogorca in Žalgirisa se ne da primerjati. Ludogorec ima nedvomno višjo individualno kvaliteto. Pri organizaciji pa sta podobni ekipi. Razlika bo v temu, da v individualnih kakovostih niso na tako visokem nivoju, so pa izredno zahtevna ekipa.

Novinec v tekmovanju

"Mi smo novinec v tekmovanju, Žalgiris ni novinec. To je velika razlika med nami in njimi. Kot celoten klub se učimo, kako in kaj tukaj delovati. Želimo si biti tekmovalni in tekmovati, ter čim večkrat okusit takšno izkušnjo," pove Šimundža.

Koga postaviti v zadnjo vezno vrsto?

"Pred tekmo sta še dve, tri dileme, ker fantje, ki manj igrajo, se kljub temu dokazujejo, dobijo nekaj priložnosti in kažejo napredek. To je tudi ena novost, da fantje, ki na začetku niso v prvem planu, lahko naenkrat pridejo v prvi plan in to je stvar, ki je zelo pomembna, da bomo lahko uspešni.

Novinci, ki so prišli v klub, so fizično veliko slabši od nogometašev, ki so bili pri Muri. Dodatno bo potrebno delati in biti zelo potrpežljiv, pazljivo jim dajati minute, da sprejmejo naprej fizične zahteve, ki jih ekipa in tekmovanje zahtevajo. Po drugi strani pa je obenem potrebno spremljati to zadevo, da bodo lahko čim prej prišli do avtomatizmov, ki jih potrebujejo, da bodo funkcionirali in izrazili svoje največje kvalitete v tej ekipi," še pove Šimundža in doda, da bo tudi jutri podpora s tribun zelo pomembna.

"Vemo, da je Žalgiris kvalitetna ekipa, saj so večkratni državni prvaki. Priprave na tekmo potekajo dobro, jutri pa bomo poskušali svoje prednosti čim bolj izkoristiti. Vemo, da izvajajo visok pritisk. Mi se bomo pripravili po svoje in to poskušali uvesti. Če bomo igrali tako, kot vemo, mislim, da ne bo težave za pozitiven rezultat. Pričakujemo veliko število gledalcev in upam, da bodo navijali tako kot vsako tekmo. Vsi si želimo, da bi nam uspelo premagati Žalgiris," je med drugim povedal Amadej Maroša.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.08.2021 ob 13:38 sobočanec gost

      ENO SO BESEDE , DRUGO PA DEJANJA!!!!! Filozofija pa stokanje , je tukaj odveč! Če bi , tukaj NE PRIDE V POŠTEV!!!! MORAMO ZMAGATE, če ne , je totalno slovo!!!!!!! Ne se delati šminkerje!!!!!!!!!!!!!!!!

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.08.2021 ob 13:40 gost

      Preimenujte se v Murainfo. Šimundža pa naklada in naklada in nič pametnea ne pove. Preberite s njegovo nakladanje brez repa in glave. Desetletni 0trok bi to bolj pametno in lepše povedal. Jezik ne najbolj pametnega človeka. Kako je ta ekipa dobra, je pokazala, ko je prejela od Madžarov pet golov na eni tekmi. Zato ne širiti pravljic.

      17 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.08.2021 ob 18:32 gost

        Šimundža mora zaščititi svoje igralce,zna pa dobro ,da ta klub je za MURO težji od Bugarov.Torej tekma na Fazanariji se mora odigrat,pa če ravno bo vratar MURE kakšno žogo pobrat iz svoje mreže.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.08.2021 ob 14:33 gost

      Ljudje, preberite si to, kar je povedal Šimundža. Če ima to kak smisel, tako se izražajo deca, ko začnejo govoriti.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.08.2021 ob 16:13 gost gost

      SAMO PA NEJ CIPOT TRBELO DE SE V TRENUTKI OBNITI K GOLI ON PA TOGA NEMA DA GA TROFIŠ V GLAVO PA ŠE TE LUFTA DOBRA BORBA PA IDEMO MURA MURA

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.08.2021 ob 16:30 gost

      Moje mnenje in večine je ta ; da Cipota v SLO prvestvu tako tako Evropo pa nimata kvalitete, morda se trener dela francoza mi Sobočanci pa nismo slepi in tudi od včeraj nismo.......

      14 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.08.2021 ob 17:38 Jkk gost

      Cipot- jebe vas nekatere tej priimek. Samo zapomni si eno. Vsi Cipotovi(Emil,Fabi in zdaj Kaj in Tijo) so dobri nogometaši, taka ide tradicija dale. Gene so pravi... Z Fabija ste se tudi vsi norca delali, pa mislim kaj je od prekmurskih fuzbalerov iz tisti generacije največ napravo. Nekatere se pa lejko v zemljo pogreznete, kateri šinfate in zdravite svoje egoizme in svoje zablode. Kaj de prvi Muraš , kateri se bo prodal za več kot 1 milijon evrov in to mogoče že v kratkem. Srečno Cipotovi dečki in ne obremenjta se z štenkaši.

      10 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.08.2021 ob 18:38 gost

        Jkk, dam ti prav ,ampak to so igralci za 2.SNL,moral bi pa ti vedet,da MUR igra v 1.SNL. Edino tu ne razumeš,kaj ti mi govorimo.ČESTITKE mladima igralcama CIPOT,dobra sta in to super za drugo ligo.

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.08.2021 ob 8:21 gost gost

        Fabi je bil dober nogometaš, mogoče še tudi bou z Kai-a , ampak Tio pa naj šport menja.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.08.2021 ob 17:49 Jkk gost

      Nekaterim de se še kucalo po Cipotaj, ko jih več nebo. Neven zakaj vedno kritizirano naše domače fuzbalere, vsak ki pa pride v Muro je pa več vreden kak naš domači fuzbaler. Kaj mi rabimo Filipoviče,Brkiče,Djurake , naši domači dečki pa naj sedijo na tribuni. Tej jebte , nej naše domače kateri se borijo in bi dali vse za klub. Verjetno bi bilo vse ok, če se nebi pijso Cipot?Ali?????

      12 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.08.2021 ob 19:36 AAAAAAAAAAA gost

      Gost 18 : 06 tebi je Mura se pa rejsan nika drujgo v življenji, dokaz je pa ka napijšeš 20 komentarov na sakši prispevek. Nevoščljivost je huda reč. Mura je večna.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.08.2021 ob 20:34 AAAAAAAAAAA gost

      Da san ti istino napijso se pa poslužuješ z primitivnimi komentari, kakšen človek takšen komentar. Ge san končo pa več ne odgovarjan takšnin nepomembnežon kak si tij.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.08.2021 ob 8:30 gost

        AAAAAAAAAAA, če bi ti imel malo višji IQ, kot ga imaš, bi vedel, da je za normalnega bralca portala žalitev to, da sta na portalu vsak dn dva ali trije, včasih še več, člankov o Muri, kljub temu, da ima Mura svojo spletno stran, na kateri se lahko njeni navijači informirate in debatirate. Tudi slovnico bi lahko bolje obvladal in vedel, da se pred besede, ki se začne s črko p vedno piše predlog s. Če si moški pri tvojih letih ne najde ženske in ustvari srečne družine, lahko sklepaš, da je z njim nekaj narobe.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.08.2021 ob 6:04 Risto Kubura gost

      Iz zanesljivih virov! Šimeni je topel bratec! Spedral je kar precej toplih!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.08.2021 ob 7:13 GOST gost

      FABI JA GE JE HODOŠ TRENERA PRED OČOM EMILON SE LEJKO TEJ SKRIJEJO NAFTA DOKL MOČNA CONSKA LIGA

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.08.2021 ob 9:02 gost

      Da se ne boste tu pederisali kakšen dober klub je Žalgiris in kakšen super klub ste premagali ( kar verjetno boste ) in, da Šimundža ne bo nakladal nesmisle, vam povem, da je Žalgiris nekje na nivoju Beltinec.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.08.2021 ob 9:05 Karel K. gost

      Ludogorca kateri je izločil Muro niti olimpijakos ni doma uspel prmagati. Torej ta Bolgarska ekipa le ni tako slaba. Šimundža pa bo v kratkem zapustil Muro in bo postal trener Maribora, saj bo ta klub trener Rožman spravil v drugo ligo. Ta potezo ima Maribor že na dnevnem redu. Potem je treba pripeljati Gajserja iz Beltinec v Muro in igralce Mure nagnati, da trenirajo in si pridobijo kondicijo, da se ne bodo nekateri sprehajali po terenu. Kaoter bo hitro priletel nazaj, še se ne bo navadil na trde treninge v Turčiji. Nedelo je slaba točka slovenskim igralcev v tujini, saj nimajo delovnih navad pred tem, ko odidejo v tujino in si teh navad tudi tam nočejo pridobiti, potem pa le grejejo klopi. Dobri pa so za reprezentanco.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.08.2021 ob 9:15 gost

        Karel Kozic vidim, da si postal že jasnovidec ali vedeževalec. Še to nam povej, če bo Janša 9. septembra zaprl državo in nas zopet kot papagaje imel v kletki.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      05.08.2021 ob 9:58 pik gost

      Pa smesni šte že eni vsaki članek ka je o muri spodaj šinfanje Cipota ko da sam špila. Trudi se, napreduje, mladi je in ka vi mislite ka de nosilec igre ali ka. Oba z braton sta talent, saj vači nebi bila v reprezentanci, nebi bil strelec mladinske lige z naskokon itd. Sicer pa brez veze ka tu neka gučin, ker eni samo vidijo Mura in te včasih: evo pa mamo šanso pa mo udrihali po njem, pa damo ven ta kompleks in se izživimo, če je našome (kolegi, brati, prijatelju, bratrancu, nečaku....) nej uspelo te tudi njemi nesmi! Zakoj nišče ne šinfle Karamarkoja, ka je vse tekme v 1 ligi zajebo, Mandič ka glumi frajera na igriši itd. Cipot pa dal gol pa se ga je šinfalo, dal podajo za gol pa se ga šinfalo. Tak ka se že ob teh komentarjih in šinfanju kar lepo nasmijen, saj eden pa isti, pa vsi pametni a na koncu so doma na kavči z pivo in to je njihovo življenje!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.08.2021 ob 10:04 gost

        Kaj, če bi si ti ta dva Cipota domov k sebi vzel? Dajte ljudje si že enkrat dopovedati, da se nam večini Sobočanov jebe za to Muro in njene igralce in trenerje. Pa te grde zastave dol poberite, ker kazijo mesto. Pa debatirajte na Murinem portalu.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      05.08.2021 ob 10:22 Čergoli gost

      Šimeni je danes na tešče spedral dva Brazilca.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      05.08.2021 ob 15:17 Nemanja Milovič gost

      Zraven pa bo krulil, uaaa, uaaaa, Mura, Mura,,,,,,,,špricalo bo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      05.08.2021 ob 18:55 gost

      v Lendave bodo navijale na avtobusni postaje na wcu pri Lendavskom original drkaču ki čakajo na vrsto za pušing

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      05.08.2021 ob 20:27 Risto Kubura gost

      Mučenje žoge - balinanje.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      01.02.2022 ob 16:29 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.