https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Bomo že kmalu vsi vozili … na elektriko?

10.08.2021 ob 6:05  

E-mobilnost ni le moderna in nadvse prijazna okolju, ampak dolgoročno gledano poskrbi za polnejšo denarnico. Bi električni skiro, električno kolo ali električni avtomobil? Energija plus je pravi naslov za vse!

Le kaj bi brez avtomobilov, a nekje globoko v nas vseeno vrta pomislek o tem, kako z vsakodnevno vožnjo onesnažujemo našo prečudovito naravo. Tehnologija zadnjih let nam zato ponuja zelena prevozna sredstva, ki v mobilnost, kot smo jo poznali doslej, vnašajo pravo revolucijo. Na cestah so tako vse bolj pogosti električni avtomobili, v ponudbah najdemo že električna kolesa, zadnji trend pa so uporabni električni skiroji, ki so izvrstna izbira za opravke v središču mesta ali v bližji okolici.

E-mobilnost ja, a kje polniti naša vozila?

Električna vozila niso le zelena, ampak ob podrobnih izračunih v naše življenje prinesejo precej prihrankov. Kljub temu pred nakupom marsikoga spreleti, kje in kako svoje novo električno prevozno sredstvo polniti. Brez strahu, v našem koncu Slovenije vas polnjenje ne rabi skrbeti, saj se podjetje Energija plus že nekaj časa pospešeno ukvarja z nameščanjem javnih polnilnih postaj.

S pridobljenim razpisom na Mestni občini Maribor, so v podjetju pridobili pravico do postavitve še šestih polnilnih postaj. Tako bodo v letu 2021 pod blagovno znamko NaPolni plus na 13 lokacijah upravljali 18 polnilnih postaj.

Trenutno upravljajo deset polnilnih postaj na sedmih lokacijah, ki se v glavnem nahajajo ob njihovih prodajnih mestih: Maribor (Veselova in Vodovodna ulica – počasna in hitra polnilna postaja, kjer lahko napolnite avto že v 45 minutah), Slovenska Bistrica, Ptuj, Gornja Radgona, Lendava in Murska Sobota. Izpostaviti velja zanimiv pristop k plačevanju – kupec lahko plača kar preko aplikacije EasyPark, kar pomeni, da za uporabo polnilnih postaj ni potrebnih nobenih predhodnih in zamudnih sklepanj pogodb in RFID kartic.

Naj vam namignemo, da lahko pri Energiji plus ob vseh polnilnih postajah najdete tudi inovativen, sodoben električni avtomobil, o katerem si lahko več preberete na naslednji povezavi.

Nikakor pa se vam za polnjenje električnih vozil ni potrebno potikati po ulicah, saj ga lahko napolnite tudi doma. V Energiji plus vam ponujajo tudi domačo polnilno postajo, ki jo lahko združite z lastno sončno elektrarno Sončni plus. Vaš prihranek bo tako dvojen, polnjenje električnega vozila pa bo skoraj brez stroškov!

Namesto v avto raje na skiro ali kolo

V vročih poletnih večerih včasih prav ugaja sesti na kolo in se zapeljati po domačih ulicah, nadgradnjo doživetja pa lahko predstavljata tudi električno kolo, s katerim se lahko podate na izlete, v službo ali v šolo, ali pa električni skiro, ob katerem vam bo žal, da si ga niste omislili že prej.

E-skiroji so postali zelo razširjeno mobilno prevozno sredstvo, saj nam omogočajo hitro in okolju prijazno obliko gibanja. So odlična izbira za mestno vožnjo, saj vam z njimi res ne bo potrebno skrbeti za izogibanje prometnim konicam. Hkrati so res priročni, nanje pa se lahko podate tudi v elegantni poletni obleki. Seveda je pri tem potrebno upoštevati, da se z e-skiroji v cestnem prometu lahko vozite po pločnikih, po kolesarskih poteh in na območjih za pešce, območjih, kjer je dovoljena hitrost vožnje do 10 km/h. Seveda pa nikar ne pozabite na varnost!

Prihodnost bo električna in zelena in mi jo res komaj čakamo!

PR

    Fotogalerija