https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Z otvoritvijo ceste v Lendavi zaključili projekt razširitve industrijske cone

Lendava, 18.08.2021 ob 13:00  

V sredo, 18. avgusta, je v Lendavi potekala slavnostna otvoritev novozgrajene ceste v industrijsko poslovni coni v Lendavi.

Z otvoritvijo ceste Občina Lendava zaključuje projekt »Razširitev industrijsko poslovne cone Lendava«, ki omogoča širitev območja komunalno opremljenih zemljišč za nadaljnja vlaganja.

S širitvijo in posodobitvijo območja industrijske in poslovne cone želi Občina Lendava še dodatno vzpostaviti ekonomsko aktivnost mikro, malih in srednje velikih podjetij z namenom, da le ta ustvarijo nova delovna mesta s povečano dodatno vrednostjo in konkurenčnost.

Izvajalec investicije je bilo domače podjetje Legartis, ki je zgradilo cesto s hodnikom za pešce v dolžini 232 metrov ter uredilo meteorno in fekalno kanalizacijo, vodovod in javno razsvetljavo.

Vrednost investicije je znašala 238.239,80 evra. Za naložbo je Občina prejela sofinancerska sredstva Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Župan Občine Lendava Janez Magyar je ob otvoritvi poudaril, da je cesta pogoj za širitev in pridajo nepremičnin v industrijski coni, ob tem pa izpostavil podjetja, ki so že tam in se želijo širiti.

Tako je enega od zemljišč ob novonastali cesti že kupilo podjetje Virs, ki bo širilo svojo proizvodnjo. Prav tako je Občina Lendava prejšnji teden z direktorji treh madžarskih podjetij podpisala pogodbe o prodaji nadaljnjih treh parcel na območju industrijske cone v Lendavi.

Po besedah župana je osnova za kakovostno in dobro življenje tudi močno gospodarstvo, zato želi Občina v prihodnje industrijsko cono še razširiti, in sicer iz Industrijske ceste proti Trimlinom na desni strani, za kar so tudi že pripravili novi občinski prostorski načrt in ga poslali na pristojna ministrstva.

Investicijo so s prerezom traku simbolično odprli župan Janez Magyar, direktor Legartisa Matjaž Hozjan ter direktor Pomurske gospodarske zbornice Robret Grah.

Več fotogafij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.08.2021 ob 15:05 123 gost

      Grah v pomurju ni naredil še nič pametnega, naj raje doma kemično čiščenje prevzame pa bo več koristi

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2021 ob 15:07 Talibanski plan gost

        24ur.com/novice/slovenija/interpelacija-zoper-vizjaka.html Interpelacije in ukinitev projektov!

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.08.2021 ob 15:13 gost

      Trije debili so rezali trak dva upokojenca pa zraven opazovala in se čudila taki investiciji.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.08.2021 ob 15:51 joj, joj gost

      direktor Pomurske gospodarske zbornice, tak se ja ne moreš obleči, na kaki osnovi si obul rjave čevlje, če zgoraj imaš 4 barve, ki z rjavo nimajo popolnoma nobene zveze. Paše pa rjava npr, če b zgoraj imel stolsko plavo, ali vsaj približno plavo. Sem mislil, da so klovni samo v parlamentu, pa idim, da tidi v Prekmurju - Pomurju neki "kao" šefovi nimajo pojma o oblačenju. Kaj za vraga počno vaše partnerke, da vas take pustijo pred fotoobjektive. Do pusta je še daleč.

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.08.2021 ob 18:31 Istvan gost

      Kje pa je županov striček Joszef? Ni fajn da ga ne pokličete, saj tudi njegovi traktorji bodo uporabili to cesto. Zraven je ona njiva, ki si jo tako želim. Jaz imam samo motika i lopata.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.08.2021 ob 18:38 gost gost

      Ta njiva bo moja. Imam veze i potreba po tej njivi. Lendava rabi zabavo i jaz bom poskrbel za žene i muškarce. Prihajajo Avganistanke i njihovi oni. Bo mi pasala kaka malo bolj kmična. Projekt završen.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.08.2021 ob 7:28 nogometaš9 gost

      Zdravo, mene zanima, če so se gradbena dela nove nogometne akademije v Lendavi že začela? Nikjer ni nobenega članka o tem. Junija pa je bil položen temeljni kamen...

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.08.2021 ob 9:17 prekmurec gost

      Turbaši vsi van davlejo pejneze naši pa vaši te pa lejko. Grah ka pa ti tan delaš !?

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.08.2021 ob 13:02 Tutu gost

        Ooo spet en jebač svinj. Kaj pa je tebe pičilo? Hlev si obdelal? Niti gujdeki te neščejo več?

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.02.2022 ob 17:01 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.