https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Lendavi poteka največja galopsko konjeniška prireditev v Pomurju

Lendava, 21.08.2021 ob 15:45  

Danes, 21. avgusta, se v Lendavi, na zemljišču Kmetijskega gospodarstva Lendava pri hotelu Árxá, odvija peti Pomurski galop, ki je predtekmovanje nacionalnega galopa v Budimpešti.

Pomurski galop, ki je lani zaradi epidemije koronavirusa odpadel, se je letos znova vrnil v Lendavo. Dopoldan so ga svečano odprli z mimohodom nastopajočih. Zbrane so ob tem nagovorili župan Občine Lendava Janez Magyar, vodja organizacije prireditve Igor Kolenko in predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti Ferenc Horváth.

Tako kot vsako leto so tudi letos ob tekmovanju pripravili bogat spremljevalni program. Tako si je mogoče ogledati razne konjeniške predstave ter vojaško tehniko 9. stoletja in obdobja Rimskega cesarstva.

Najmlajši se lahko zabavajo v igralnem kotičku, potekajo pa tudi razne rokodelske delavnice. Seveda pa ne manjka tudi tradicionalna kulinarična ponudba in sejem domače obrti.

Prireditev je tekmovalnega značaja, obiskovalci tako lahko navijajo za svojega tekmovalca. Najboljši tekmovalci Pomurskega galopa se bodo kvalificirali za tekmovanje na Nacionalnem galopu v Budimpešti.

Tekmovalci tekmujejo v dveh kategorijah, v prvi tekmujejo v Pomurju živeči Madžari, v drugi pa Slovenci. Iz prve kategorije se na nacionalni galop v Budimpešti uvrstijo trije prvouvrščeni tekmovalci, iz druge pa en. Uvrstil pa se bo še en tekmovalec, ki bo zastopal občino.

Končnega zmagovalca bo odločila finalna dirka, ki se bo začela ob 18.30, sledila ji bo podelitev nagrad, ob 20.30 pa še glasbeno-konjeniška predstava Sveti Ladislav, viteški kralj. Natančni razpored bogatega celodnevnega dogajanja po urah najdete tukaj.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2021 ob 16:07 mmmmmm gost

      zdaj pa crknite vsi ki boste razširili ta virus ker se vam ne da maske nositi. od jutri dalje bo tako lep skok številk da bi vas vse trebalo kaznovat z županom na ćelu z doživljenjsko karanteno.

      12 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.08.2021 ob 16:20 kilonja gost

      Madžari so frajerji, zaenkrat malo s topovi simbolično strašijo po Lendavi ( tudi krajevna imena so bila najprej napisana na tablah v madžarskem in šele potem v slovenskem jeziku :9, čez par let bodo lepo elegantno zasedli Lendavo, politično korektno. Pa dobro za Lendavo je tako boljše da je Madžarska kot pa da jo zasedejo bosančeki in šiptarji, kar s esicer že dogaja.

      20 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.08.2021 ob 16:25 domačin gost

      CRKNIL boš tij ker si bedak!!!!!!!!!!! dobra pičke so bile zraven lepo de jim je videl kamelji parkel!!!!! samo tak naprej!!!!!

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.08.2021 ob 16:41 Krajevna imena gost

      Zapis krajevnih imen je kaznivo dejanje. Kje je policija sodstvo?

      14 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.08.2021 ob 16:46 gost

      ,,, Januš grozni,,, je bil odsoten ker je imel srečanje z,,, hudičem,, na Triglavu. Dogovarjala sta se o nadaljnjih korakih za glupi narod kako ga ustrahovati, zapirati, lagati, manipulirati itd.

      17 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.08.2021 ob 17:38 kilonja gost

        Res je,na kredarici je srečal hudiča v podobi lezbijk s petkovih plačanih protestnikov,še malo pa se vam bo stegnil fašist Soros,potem jok on fuk na drevo.gamad golazenska ne vredna hoje po slovenski zemlji

        15 11 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.08.2021 ob 18:41 gost

      NAJ ČIMPREJ vse pocrka...gamad levojaja--fuj !!!!!!!!!

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.08.2021 ob 20:38 gost

      Desni buziji so se veselili srečanja na Triglavu. Niso pa računali da ji počaka vesela družba kolesarjev. V temi so se pripravljali na pozicijo vlakca ko so jih zalotili kolesarji pa jih ob svetili z svetilkami so okameneli sam maršal tvita je sedel kot da ima kaktus v,,, riti,,,. Hojs pa je od straja opremo za pleza je pozabil, pionircek Tunin pa se je v vc zaklenil. Horvat Joco iz žizkov pa je baje pobrisal še pred odkritjem druščine,,,, pederske SDS,,,.

      8 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.08.2021 ob 23:09 Don Kihot gost

      Lendavski župan bi nucal CICKOBRAN, ali pa pošteni razmislek o shujševalni dieti

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.08.2021 ob 23:29 lendavčan gost

      Zakaj so tak izzivalno nepošteni do slovenske ustave in tudi dvojezičnosti, s tem sebe izdajo kak so zahrbtni.

      16 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.08.2021 ob 8:21 gost

      Portal Pomurec.com omogoča primitivne in vulgarne komentarje, kakršnih zlepa ne zasledimo v drugih slovenskih medijh. Pomurec.com postaja tako prava sramota za Mursko Soboto in Pomurje.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      23.08.2021 ob 17:22 Folklora gost

      youtube.com/watch?v=c4e-p_nsUVE youtube.com/watch?v=H9K45VkjKvM

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      23.08.2021 ob 20:52 gost

      To je za vogre ne pa nogomet.Badminton ,gorice in kuhanje bograča. Tudom.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      23.08.2021 ob 21:46 AMY gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Tu sem začel .................................... W­­­­W­­­­­W.C­­­­­A­­­­­S­­­­­H­­­­­A­­­­­P­­­­­P­­­­­1.C­­­­­O­­­­­M

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.