https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Turistični produkt Mura Raba tour se je predstavljal v Avstriji in na Hrvaškem

02.08.2021 ob 11:00  

Z namenom predstavitve novonastalega turističnega produkta in čezmejne regije med rekama Muro in Rabo, kot turistične destinacije s številnimi možnostmi aktivnega preživljanja prostega časa, so projektni partnerji projekta Mura Raba tour obiskali Bad Radkersburg v Avstriji in Čakovec na Hrvaškem.

Poletje je čas počitnic, dogodkov, koncertov, festivalov, ... ki polnijo mestna središča in vabijo širše množice. Med njimi sta tudi priznana festivala »Flanieren & Radieren« v Bad Radkersburgu in »Porcijunkolovo« v Čakovcu, ki sta bila odlična priložnost za vključitev in promocijo čezmejnega turizma z novimi tematskimi programi Mura Raba tour.

V sproščenem petkovem večernem razpoloženju so projektni partnerji ob podpori rokodelca, v starem mestnem jedru Bad Radkersburga, mimoidočim potencialnim obiskovalcem predstavljali turistične zanimivosti čezmejne regije s poudarkom na vodnih, konjeniških, pohodnih in kulturno-zgodovinskih doživetjih.

Vodni programi ponujajo doživetje rek Mure in Rabe iz rafta ali kanuja, konjeniški programi jahanje in vožnje s konjsko vprego ob nekdanji »železni zavesi«, pohodni programi možnost pohoda po graničarski poti s prikazom življenja obmejnih varuhov v okviru stalne muzejske zbirke Varuhi meje v Čepincih, kulturni program pa odkritje skrivnostne zgodovine upornih Krucev.

Predstavitev programa Mura Raba tour je pozdravil in z obiskom počastil tudi župan mesta Bad Radkersburg, mag. Karl Lautner, z ožjo delovno ekipo.

Prvo avgustovsko nedeljo pa so izkoristili za obisk največjega mesta in središča Medžimurja, Čakovec, kjer je že tretji dan zapovrstjo potekal eden največjih kulturno turističnih dogodkov - Porcijunkolovo.

Ob tej priložnosti so se mestne ulice bohotile v pisanih barvah na tisoče dežnikov pod katerimi je več sto razstavljavcev ponujalo pristne spominke, ročna dela ter prikazovalo izdelavo tradicionalnih izdelkov, dodatno vrednost dogodku je dal še raznolik spremljevalni program z otroškimi igralnicami, delavnicami starih obrti, likovnimi razstavami, promocijami, lokostrelstvom in ulično glasbo.

S ciljem povečanja tako števila obiskovalcev kot tudi števila nočitev na čezmejnem projektnem območju med rekama Muro in Rabo so, mimoidoče obiskovalce, z veseljem seznanjali s turističnimi potenciali regije med Muro in Rabo, jih vabili na aktiven oddih in po nova doživetja v okviru programov vodnega, konjeniškega, pohodnega in kulturno-zgodovinskega turizma.

Projekt kreiranje in plasiranje novega čezmejnega produkta aktivnega turizma kot integralnega dela sodobne turistične ponudbe med Muro in Rabo, z akronimom Mura Raba Tour je sofinanciran iz Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska za obdobje 2014-2020.

Več informacij o projektu najdete na povezavi: www.murarabatour.eu

PR

    Fotogalerija