https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Med reprezentanti do 21 let proti Češki in Andori tudi trije Prekmurci

24.8.2021  

Selektor slovenske nogometne reprezentance do 21 let Milenko Aćimović je danes objavil seznam 23 reprezentantov, ki se bodo pomerili s Češko in Andoro.

Slovenska reprezentanca do 21 let v začetku septembra začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo U21 2023. Tekma s Češko bo na sporedu 2. septembra ob 18.uri, 6. septembra ob 19. uri, pa bo sledilo še gostovanje v Andori. V »slovenski« skupini G so še reprezentance Anglije, Albanije in Kosova.  

»Skupina je zelo tekmovalna, zahtevna, tako da je težko karkoli napovedati. Mi gremo tekmo po tekmo in trenutno razmišljamo le o Češki, ki je zelo kakovostna reprezentanca. Kvalifikacije začenjamo z novo generacijo nogometašev, ki je edino pravo tekmo doslej odigrala meseca junija proti Severni Makedoniji. Fantje so se takrat prikazali v dobri luči in upam, da bomo podobno krenili tudi v kvalifikacije. Čaka nas natrpan urnik, saj bomo pred tekmo s Češko opravili zgolj dva treninga v kompletni zasedbi. Redno spremljam naše nogometaše in veseli me, da dobivajo vse več priložnosti za dokazovanje na domači prvoligaški sceni. Klubi resno delajo z mladimi in tako je lažje tudi za reprezentance,« doda za NZS Aćimovič.

Vpoklical je osem branilcev, sedem vezistov in pet napadalcev ob treh vratarjih. Med njimi so tudi trije Prekmurci: napadalec Kai Cipot, ki igra trenutno za Muro, branilec Žiga Laci, ki igra za AEK Atene in vezist Aljaž Casar, ki igra za Hoffenheim II.

Naslovna fotografija: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.