https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zaradi prepovedi uporabe igrišča z naravno travo spor med NK Radenska Slatina in Občino Radenci

01.09.2021 ob 18:00  

Pretekli konec tedna so bile v Pomurski nogometni ligi odigrane tekme tretjega prvenstvenega kroga. Ob tem pa je odpadla tekma v Radencih med NK Radenska Slatina ter NK Grad, saj je Občina Radenci klubu prepovedala uporabo igrišča z naravno travo.

V radenskem klubu so se na neljub dogodek odzvali z objavo javnega stališča na svojem Facebook profilu, saj je kot pravijo dogodek močno načel ugled NK Radenska Slatina. Na njihovo objavo pa se je v imenu Občine že odzval tudi radenski župan Roman Leljak.

»Tekma na žalost ni mogla biti odigrana, saj skrbnik igrišča, v tem primeru Občina Radenci, ni pripravila terena in je prepovedala uporabo glavnega igrišča z naravno travo. V podkrepitev prepovedi so zagrozili tudi s policijo.« so zapisali in dodali: »Kot alternativo so ponudili uporabo igrišča z umetno travo, kar pa je bilo na dan tekme nesprejemljivo in neizvedljivo. Tekme so delegirane en teden prej, to pomeni, da se tekme ne da kar tako prestaviti na drugo igrišče, posebej ne na takšno, kjer veljajo popolnoma drugi pogoji. Prav tako bi se z menjavo igrišča morala strinjati nasprotna ekipa.«

Kot razlog za prepoved uporabe so predstavniki občine navedli, da je bilo glavno igrišče preveč razmočeno in da je bil napovedan dež.

Zaradi odpovedi tekme je klub utrpel škodo, saj je tekmo, ker ni mogel zagotoviti predvidenega in delegiranega igrišča (ne po lastni krivdi), izgubil. Obeta se tudi finančna kazen ter ob morebitni ponovni neupravičeni odpovedi tekme, izključitev iz tekmovanja, so še zapisali.

Z javnim pismom želijo v klubu doseči, da se vsem selekcijam NK Radenske Slatine omogoči igranje tekem na glavnem igrišču z naravno travo, ne glede na vremenske razmere.

»Zato od občine pričakujemo jasen odgovor do petka, 03.09.2021, ali lahko Nogometni klub Radenska Slatina s svojimi selekcijami igra tekme na glavnem igrišču z naravno travo. V nasprotnem primeru bomo morali iskati alternativo in poiskati možnost v sosednjih občinah,« so zaključili.

Kaj so še zapisali si lahko preberete v objavi kluba:

V Občini Radenci so se že odzvali na zapis kluba, in zapisali, da je Občina Radenci je v pogodbi in v pravilniku jasno določila uporabo nogometnega travnatega in igrišča z umetno travo.

Ta pravi, da imajo člani NK Radenska popolnoma brezplačno uporabo slačilnic, igrišča z umetno travo, atletske steze in malega nogometnega igrišča, ki je v fazi izgradnje in je predvidoma v uporabi od marca 2022. Enako velja za Nogometno šolo Slatina.

V pravilniku je dogovorjeno, da NK Slatina lahko uporablja tudi igrišče z naravno travo s tem, da plača pripravo igrišča za nogometno tekmo v višini 90 evrov in v primeru, da je igrišče funkcionalno pripravljeno na tekmo.

»Od vas smo pričakovali, NZS pa nam je potrdila, da niste prijavili nogometno igrišče z umetno travo kot možnost igranja vaših tekem (v tem primeru ne bi bilo potrebno plačati pripravo igrišča),« so med drugim še zapisali na Občini in dodali: »Od vas pričakujemo, da podate vlogo na NZS Pomurje in prijavite igrišče z umetno travo kot igralno površino za vašo ligo. Seveda pa vam bo Občina Radenci omogočila igro tudi na travnati površini, v kolikor bo to dopuščalo igrišče glede na vremenske pogoje.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.09.2021 ob 19:21 gost

      Zakaj imamo v Sloveniji toliko občin,ali jih mora biti toliko??

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.09.2021 ob 19:33 gost

        Zahvalite se strankam SDS, SLS, Novi Sloveniji, da ima skoraj vsaka malo večja vas svojo občino z mogočnimi šerifi.

        20 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.09.2021 ob 19:58 rile gost

      Nej so krijve stranke,krivi so ljudje ,kateri so tako stanje odobrili oz.potrdili.Klub naj spakira stvari in se preseli drugam,kje je igrišče pa ni kluba.

      8 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.09.2021 ob 20:18 gost

      Pa ka te vsaka ves more meti nogometni klub , če pa že , te pa najprej štalca in šele potem kravca.

      8 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.09.2021 ob 20:41 Icnedar gost

      Baraba izkorišča občinsko premoženje za svoje privat stvari.Pozabil je povedati koliko je njegov delež, ki gre v njegov žep. Sodišče prodaja njegovo ( očetovo ) zidanico na Kapeli. Zakaj ne prodaja tudi stanovanje v novem bloku v Radencih, kjer živita njegova starša. Ali je to stanovanje občinsko in v njem živita na črno.

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.09.2021 ob 4:38 stric gost

      Ne vem če je ravno vreme (dež) vzrok. Slišal sem, da je Leljak dal igrišče na razpolago NK Mura za trening mlajših selekcij. Baje da tam trenira njegov sin.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.09.2021 ob 8:02 tito gost

      romanove pravljice

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.09.2021 ob 8:02 mađar gost

      napihnjeni debeluh se pa na sliki fajn smeji

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.09.2021 ob 8:36 kujeeni gost

      butle eni, še dobro da mate totega Leljeka, niti igrišča pravega nebi meli, kaj šele kaj drugega, vse ste zapravli v Radncih v prejšnjih letih, te se pa niste nič bunle na tiste "sposobne" župane. Toti pa vam v slabem mandati nareda več kak ovi vsi vkup, pa le bevskate in bevskate. Sram naj vas bo!

      6 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.09.2021 ob 8:38 gost

      Leljak, hitro red naredi že enkrat v Radencih

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.09.2021 ob 8:56 Ha , ha , ha , gost

      USTAVNO SODIŠČE ZAVRNILO ČASTILCE TITA , NASLOV V MEDIJIH , zdaj te tak ponoreli jugonostalgiki.

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.09.2021 ob 8:58 Ha , ha , ha , gost

      UPRAVNO SODIŠČE.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      02.09.2021 ob 9:06 gost

      ovi žogobrcari bi vse meli, pa nič plačali

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2021 ob 9:38 gost

        Ti si toliko prizadeti, da ne razumeš, da je igrišče občinsko in klub je občinski. Če bi to bil zasebni klub, potem zaračunati uporabo, za občinski klub absolutno ne.

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      02.09.2021 ob 9:25 kilonja gost

      Od konca pretekle sezone in vse do dneva pred tekmo občina ni pripravila igrišča za uporabo ? Ne se hecat, tu se gre za nagajanje občine klubu, ampak pač ne vemo kaj je v ozadju, kakšen spor, nasankali pa so nogometaši kar se pa ne bi smelo zgoditi, ker z vsem skupaj verjetno nimajo nič.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      02.09.2021 ob 10:35 Krožančar gost

      Iz povedanega iz občine se lepo vidi, da malo "muti". V lanski sezoni ni bilo problemov zdaj pa gužva na pranem avtobusu, Pa dolgo že ni bil Romanček v novicah in se "mora" pojavljati v medijih.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      02.09.2021 ob 17:26 gost

      Od danes naprej velja CESTA OSAMOSVOJITVE SLOVENIJE , eni pa naj le premaknejo datum na koledarju , ugotovili bodo , da nismo več leta 1945 , hi,hi,hi.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2021 ob 18:02 gost

        Počasi, USTAVNO sodišče še ni nič reklo. Koliko bo novih delovnih mest s preimenovanjem, koliko se bodo plače in penzije povečale? Nič, samo stroški bodo nastali i ljudem tam in drugod vzeto dostojanstvo.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      02.09.2021 ob 19:32 gost

      Heh , tij si pa še za opicami , ustavno sodišče je že davno povedalo svoje.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      02.09.2021 ob 20:23 gost

      Zanimivo da si se kar sam deklariral za opico , ampak ok., ne mislim polemizirati preko neta,ostani zdrav.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      01.02.2022 ob 15:19 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.