https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vindišar in Zajc o tem, kje vse bomo po novem odloku potrebovali pogoj PCT

13.9.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala državni sekretar na Ministrstvu za zdravje mag. Franc Vindišar in državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc.

Novinarska konferenca je bila posvečena ukrepom, ki jih je vlada sprejela na sobotni seji. Vindišar je tako pojasnil, da morajo PCT pogoj za čas opravljanja dela izpolnjevati vsi delavci in osebe, ki na kakršnikoli drugi pravni podlagi opravljajo delo pri delodajalcu, ali samostojno opravljajo dejavnost.

PCT pogoj se izpolnjuje tako kot do sedaj. Sprememba je edino pri prebolevnikih, ki pogoj izpolnjujejo z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od 180 dni.

Preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT na delovnem mestu organizirajo odgovorne osebe, ki izvajajo ali organizirajo opravljanje dela.

V primeru neizpolnjevanje pogoja PCT, delodajalec lahko uporabi ukrepe v skladu s predpisom, ki ureja varnost in zdravje pri delu, in predpisom, ki ureja delovna razmerja, ter kolektivnimi pogodbami dejavnosti.

Pogoj PCT morajo izpolnjevati tudi uporabniki zavodov za prestajanje kazni zapora, prevzgojnih domov, centrov za tujce, azilnih domov in integracijskih hiš ob sprejemu v nastanitev, če je odsotnost trajala več kot 48 ur. V tem primeru je plačnik država.

Glede nošenja mask pa v odloku ni sprememb. Maske ostajajo obvezne v notranjih prostorih in tudi zunanjih, kjer ni možno zagotavljati medosebne razdalje najmanj 1,5 metra, je še pojasnil Vindišar. Odlok pa začne veljati 15. septembra 2021.

Zajc je še enkrat izpostavil, da morajo PCT pogoj od srede naprej izpolnjevati vse osebe, ki so uporabniki storitev ali pa so prisotni pri izvajanju dejavnosti, torej vsi potrošniki. Ob tem pa je navedel tudi dve izjemi.

Izjema je tako oskrba z osnovnimi življenjskimi izdelki in potrebščinami. Torej, če greste v prodajalno, ki v pretežni meri prodaja živila, PCT pogoja ne potrebujete. Enako velja za specializirane prodajalne s farmacevtskimi, medicinskimi, kozmetičnimi in toaletnimi izdelki.

V kolikor greste v takšno prodajalno, ki se nahaja znotraj trgovskega centra pa PCT pogoj potrebujete. Vsi potrošniki, ki niso prebolevniki ali cepljeni, morajo HAG test opravljati na 48 ur ali PCR na 72 ur.

Tudi v zdravstvu se uvaja sistem PCT, do sedaj je bil nadzor na vseh vstopnih mestih, je še povedal Vindišar. V primeru, da bi želeli zdravstveno storitev, bo tako potrebno izpolnjevati pogoj PCT. Izjema pa je nujna medicinska pomoč. Vse kar je vezano na storitve iz tega naslova, pogoja PCT ne bo treba izpolnjevati, ampak bo ta zdravstvena storitev opravljena.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.09.2021 ob 12:41 Čergoli gost

      Userjem se vsem vam na glavo črni fašistični bandi.

      20 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.09.2021 ob 18:59 123 gost

        Od kdaj so pa sekretarji tako pametni, to bi naj bila zdravstena obrazložitev, vendar stem niso bili seznanjeni, vsemogočni šiptar naj crkne

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.09.2021 ob 3:07 N.acisti = Talibanci gost

        24ur.com/novice/slovenija/nemec-simoniti-je-pobegnil-s-seje-zaradi-neprijetnih-vprasanj

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.09.2021 ob 12:49 gost

      se pravi je nakup kozmetičnih izdelkov po njihovem nujno za življenje, obisk zdravnika na keroga si čakal najmanj pol leta, da si prišel na vrsto pa nej.

      34 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.09.2021 ob 12:55 gost

        Prvo se vsi po brigajte za PTC, NE PA ka samo gledate ge ga trbej ali pa Nej. To je še začetek, za kakšne mesec dni de se samo PC valal.

        8 20 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.09.2021 ob 12:53 gost

      Tij si smet!!!!!!!!!!!! Odpadek opilka dreka ki si se že tako tele skokureknil!! Usereš se lahko samo na svojo glavo ,če jo sploh imaš!!?? Gvinti so se začeli rezati!!!!

      7 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.09.2021 ob 13:00 gost

      Sami na pol pismeni Janševi verniki se oglašajo. Vaše je Noriško kraljestvo.

      17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.09.2021 ob 13:42 Gost gost

      Se pravi pridem na črpalko avto natankam, placat mi pa ni treba če nimam PCT? Ja in še to, maske obvezne v notranjih prostorih tudi za tiste ki so cepljeni?

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.09.2021 ob 14:19 gost

      Ho, ho, ho pa smo spet tukaj. Vse vas bomo zaprli do božiča in še dlje. To so,,, Jaka racman Januš,,, Krek keri glij zdaj poči od debelosti božiček,,,, čarovnica Uršula beovicka. Zgubili su pa glavnega koordinatorja za kovid čistilca bazenov,,,, kacinčeka,,, verjetno su ga Hrvati zalejali v bazeni na hrvackuj.

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.09.2021 ob 14:24 Lovela gost

      Ja nič, bomo pa hodili pod nujno na urgenco, sploh popoldne in za vikende.. Pa da vidimo,, kako bo ko jih zasujemo vsi z nevzdržnimi bolečinam.. Kajti že zdaj jim ni všeč ko se kdo prikaže za vikend...

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.09.2021 ob 14:55 gost

      Zakaj sploh plačujem dodatno zavarovanje,da si moram plačati hitri test?? Kam hudiča gre denar v tej državi??Ti testi bi trebali biti dalje brezplačni,saj se veliko ljudi nebo cepilo!!! Je pa je zelo,zelo zanimivo,da je cepljenje zastonj proti covid,testi panel!?

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.09.2021 ob 15:32 gost

      Kaki tasti to je sranje kero širi virus zato bi morali biti en postrani lažnivi test 300 evrov. Potem da vidimo če je virus ali ga ni. Kajti testirajo se samo hlapci in SDS,,, Jaka racman,,, nim pa to omogočai ker si potem lahko delijo velike dodatke za kere smo v Evropi edini izplačali 8 milijard. Gnoji od vlade in stroke zato že vsi malo od debelosti ne počijo. In si lahko privošcijo drage apartmaje v vilaj kot,,,, Jaka racman in njegova žena kera v celjski bolnišnici dobi največje dodatke.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      13.09.2021 ob 16:11 gost

      V EPIDEMIJI se omeji gibanje okuženih, v DIKTATURI se omeji gibanje zdravih. Je vam to kaj poznano?

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      13.09.2021 ob 16:43 Paul gost

      Guys im making money online from this website trust me you dont have to invest anything in it you just have to download and install this unique money making system www.earnapp3.com

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      13.09.2021 ob 17:21 kilonja gost

      mag. Franc Vindišar: S HAGT testom za samotestiranje pridobimo možnost opravljanja dela, ni pa to podlaga za pridobitev QR kode in ne omogoča dostop do drugih storitev....to pa so zdaj neumnosti in neformalna potrditev obveznega cepljenja. Nobena prislia ni dobra, na žalost se vzgledujejo po Franciji, Španiji, Italiji, Avstriji itd..malo ratuma bi bilo treba vklopiti, med nenujne zadeve spada obosk trgovine z gradbenim materialom, obisk zdravnika pa, opravki na pošti, banki, bencinski črpalki so pa nekaj kar človek potrebuje vsak dan in to dragi moji je neumnost kaj počnete sedaj in navadno izsiljevanje s cepljenjem . To je večje zaprtje od vseh zaprtij do sedaj . Mogli bi se pogovarjat o tem da imamo cepljeni prednost pri nenujnih dogodkih, denimo nogometne tekme, koncerti, maše itd...obisk zdravnika,pošte, črpalke, banke pa bi moralo ob upoštevanju nošenja mask moralo biti na dosegu rok, vsem .

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      13.09.2021 ob 17:28 gost

      Naj rajši testirajo,koliko protiteles ima posameznik in če jih imaš dovolj,dobiš potrdilo,da nisi okužen!!

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      13.09.2021 ob 17:56 pogoj proti Jj gost

      novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/na-taboru-nsi-vlade-pod-vodstvom-sds-v-druzbo-vnasajo-stalne-konflikte

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      13.09.2021 ob 18:46 Orwell1984 gost

      Citat madžarskega Juda iz dokumentarca Zadnji dnevi: "Ljudje se sprašujejo, kako to, da nekaj nismo storili. Nismo bežali, nismo se skrivali. No, stvari se niso zgodile naenkrat. Stvari so se zgodile zelo počasi. Zato vsakič nov zakon ali nova omejitev je prišla ven, smo rekli: no, "samo še ena stvar. To bo minilo. Ko smo morali nositi zunaj rumene zvezde, takrat nas je začelo skrbeti."

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      14.09.2021 ob 6:04 Globko Dihalnik gost

      Prekleti črni fašisti, cepilci, teroristi¨¨¨¨

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      14.09.2021 ob 7:23 gost

      Super je btiti cepljeni, nič ti ni treba skrbeti kam lahko greš in kam ne. Eni si znajo zakomplicirati življenje, ali ap imajo radi ka jim drugi vrtajo po nosi.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      14.09.2021 ob 9:45 gost

      no, pa se bodo ovi menje čedni tudi šli cepit, končno

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.