https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Šimundža vlogo favorita prepustil gostom, podobno storil tudi trener Vitesseja Letsch

16.9.2021  

Muro danes na Ljudskem vrtu v Mariboru čaka prvo srečanje v skupinskem delu novoustanovljene UEFA Evropske konferenčne lige. Pred tekmo, kjer se bodo pomerili z nizozemskim Vitessejem, je potekala novinarska konferenca.

Nasprotnik Mure, Vitesse, prihaja iz Arnhema in se v zadnjih letih uvršča med najboljša nizozemska moštva. Klub že več kot tri desetletja neprekinjeno igra med prvoligaško druščino, v zadnjem desetletju, pa na državnem prvenstvu ni bil nikoli uvrščen slabše od devetega mesta.

Ante Šimundža je vlogo favorita prepustil gostom, a je podobno storil tudi Nemec na klopi Vitesseja Thomas Letsch. »Ekipa je izredno dinamična in želi hitro priti v obrambno območje nasprotnika. Imajo pluse in minuse, tako kot vsaka ekipa. Vidna je želja po čim hitrejšem prenašanju težišča pred vrata nasprotnika, lovljenje drugih žog in tako ogroziti tekmeca,« pred uvodno preizkušnjo skupinskega dela pravi strateg Mure, ki verjame, da ima Mura priložnost na hitrih prehodih iz obrambe v napad.

»Ničesar se nimamo bati, saj gre za tekmovanje, o katerem sanja vsak nogometaš in je lahko dobra odskočna deska za naprej. Mislim, da lahko že jutri osvojimo tri točke,« pred spopadom z Vitessejem pravi Tomi Horvat, ki je bil že poleti pomembno orožje prekmurskega prvoligaša. Vezist iz Turnišča verjame, da bodo navijači dvanajsti igralec Mure tudi na Ljudskem vrtu, kjer bodo Sobočani gostili tekme skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige. Fazanerija namreč ne izpolnjuje vseh meril, da bi lahko črno-beli takšne tekme igrali na svoji zelenici.

Obračun prvega kroga skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige se bo začel ob 18:45, v živo ga boste lahko spremljali tudi na našem portalu.

Vir: nzs.si

Foto: FB Nogometna šola Mura

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.09.2021 ob 10:49 gost

      Šrečali se bosta dve tretjerazredni ekipi. Mura komaj peta na lestvici zelo slabih ekip, oni komaj deveti, od Ajaxa dobili petardo. Glump obe ekipe. A EVRI SO TU. Bog se usmili kakšne slabe ekipe danes pridejo do veliki denarcev. Hvala Čeferin. Trenerji se pa napihujejo ( skupaj s svojimi zvestimi pisuni - Kuharja zamenjal Dominko ) kot petelin na domačem dvorišču na kupu gnoja.

      6 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.09.2021 ob 11:18 gost

      Sedaj se bo videlo ker ma jajca in keri ne. Ka nede pa Kous več na riti kak na nogah .

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.09.2021 ob 11:32 gost

      No no,pa se napihuvlete gnoji eni,te pa de pa tišina celi keden.Ge ste pa te prejšnji teden bili.. Mura si je to tekmovanje zaslužila in kak bo tak bo.V Evropi smo še slabe tekme nej odšpilali in vupan,če se nan poklopi napad,bi leko tudi presenetili.Sigurno pa nede ,tak kak ste vij gnoji že napovedavali cejli čas,kanonade,pa petarde pa …itd.Leko se doj bujete,mi mo dale navijali za Muro.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.09.2021 ob 12:19 gost

        Si je zaslužila ....Zaradi tega pa ne trebajo fasati 5 ali 10 komadov naj zgarajo na igrišću ne da se valjajo po travi kak babe...

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.09.2021 ob 12:43 gost

        Kaj se ti je utrgalo? Mura je izpadla iz Lige prvaka, izpadla je iz Lige Evropa. In ti tu sanjariš kako je Mura dobro špilala. Nihče ti ne brani, da navijaš za Muro, a ostani objektiven in na zemlji. Ne pa naduti nevednež. Mura v Evropi ne pomeni čisto nič, v Prekmurju je pa najboljša.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.09.2021 ob 12:47 gost

        Preberi si prvi komentar. Današnji nasprotnik Mure NI NOBENA VELIKA EKIPA IN SLABA MURA IMA MOŽNOST CELO ZMAGATI. Pred kratkim jih je Ajax nabil 5 : 0.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.09.2021 ob 13:28 Realnež gost

      Vsi **kao ** dobri klubi v SLO so izpadli..hahaha..samo MURA JE OSTALA..no pa se zdaj smej, če se lahko. Tako..samo v vednost,če se ne veš‼️‼️‼️‼️

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.09.2021 ob 13:36 gost

        Kaj si res tako blentavi, da ne veš, da v Sloveniji ni dobrega kluba? Slovenski nogomet je padel na nivo Malte, Gibraltarja, San Marina, .............................................. za Goričance je pač Mura cel svejt.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.09.2021 ob 13:38 gost

      VSI, KI TAKO NEGATIVNO KOMENTIRATE O MURI----------POGLEJTE SE V OGLEDALO IN KAJ BOSTE VIDELI---------ENOSTAVNO POVEDANO------------------DEBILE, IDIOTE----ITD. ME ZANIMA, ČE BOSTE KOMENTIRALI O MURI, ČE BODO PLAČLJIVI KOMENTARJI------------NE BO VAS NIKJER IDIOTI..........TO SO DEJSTVA IN RESNICA, KI BOLI IN VAS JE LAHKO SRAM, KER SE SPUŠČATE TAKO NIZKOTNO, ŽALJIVO ITD.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.09.2021 ob 13:41 gost

      ZA VAS PA JE CELI SVET KOMENTIRANJE O MURI----------NIZKOTNO------DEBILI.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.09.2021 ob 13:52 gost

      Za zajebancijo napišem komentar ob 10:49 ( še resničen je ), vi pa planete na njega kot mravlje na med. Me zanim koliko od vas štrašnih navijačev Mure ima toliko denarja, da boste šli na tekmo v Maribor? Verjetno bolj malo. V kakšni zakotni gostilnic boste gledali prenos po TV in cel čas zraven pili eno malo pivo, drli se boste pa kot, da bi milijon evrov zadeli. Pozdrav. DF.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.09.2021 ob 14:49 DF gost

      Mura je trenutno najvecji klub v regiji. Mura je ime šampiona.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.09.2021 ob 15:39 gost

      A ti zgornji BUMBAR veš kaj pomeni AJAX na Nizozemskem ,je svetlobna leta pred vsemi ostalimi.V EU pa je zelo spoštovno IME. Nič naj te ne čudi če so dobili od AJAXA 5 komadov. Tudi sam sem si tekmo ogledal !!!!! DF ti revček še za malo pivo nimaš , tak da ne motaj. Vsi ki podcenjujete Vitesse ste skregani z nogometom .Danes se lahko zgodi vse ,MURA igra v EU SOLIDNO pa če vam je prav ali pa ne.Če MURA izgubi nič tragičnega ,če pa slučajno osvoji kakšno točko pa vse SUPER .Zato pa turbaši hitro v lekarno po POMIRJEVALA , ker bo spet BOLELO.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.09.2021 ob 15:47 gost

        A ti revček (v glavi in tudi verjetno finančno ) sploh veš, da ta tvoj Ajax, ki je svetlobna leta pred ostalimi, kot ti pišeš, ni niti prvi na lestvici????? Sve što pička .............................................

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.09.2021 ob 15:49 gost

        Proti tako slabemu Vitessu boste pa ja točko dobili, morda celo tri. N bi bilo nobeno presenečenje. Pač dve slabi ekipi in ena zmaga.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.09.2021 ob 15:54 Čergoli gost

      Danes tudi jaz privoščim Muri polno športnega uspeha in tudi kanček športne sreče. Upam, da bo gledljiva tekma. Torej srečno črno-beli.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.09.2021 ob 16:06 Magyar Bacsi gost

      Bravo Čergoli, tako se govori, tudi jaz bom navijal za Muro.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.09.2021 ob 17:49 gost

      Busybee imaš evre, da greš v Maribor?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.