https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Gaberju poteka državna razstava psov vseh pasem

Lendava, 18.09.2021 ob 19:00  

Na nogometnem igrišču v Gaberju se je v petek, 17. septembra, začela odvijati tridnevna državna razstava psov vseh pasem. Prijavljenih je več kot 200 psov na dan, predstavljenih dobrih 80 različnih pasem, ocenjuje jih 8 sodnikov, iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske. Lastniki psov prihajajo iz 16 različnih držav, največ iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Nemčije.

Kinološko društvo Lendava je za ta konec tedna na nogometnem igrišču v Gaberju pri Lendavi organiziralo tridnevno državno razstavo psov vseh pasem in posebno razstavo psov pasme angleški buldog v organizaciji Slovenskega kluba za angleške buldoge. 

Na prireditvi sodeluje vsak dan več kot 200 psov, predstavljenih je več kot 80 različnih pasem, razstavljavci pa prihajajo iz 16 držav. V sklopu razstave bo vsak dan potekalo ocenjevanje psov, ocenjevalo jih bo 8 sodnikov iz 4 različnih držav.

Novost letošnje razstave je izbor najlepšega psa Pomurja, ki bo v revijalnem programu v nedeljo, 19. septembra 2021. 

Kinološko društvo Lendava je letos slovesno praznovala 40 let obstoja. Ustanovljeno je bilo leta 1981, do danes pa se lahko pohvali s pomembnimi dosežki. Prvi predsednik društva je bil Štefan Šinko, ki je zdaj predsednik Kinološke zveze Slovenije ter priznan mednarodni sodnik.

Program dogajanja najdete tukaj.

Foto: Pomurec.com in Alfred Lešnjak

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.09.2021 ob 5:41 Lisa gost

      hey guys im making alot of money from this site you just gotta download this awesome system here www.WorksSilver.com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.09.2021 ob 8:12 gost

      Ge je satelit Jocu Horvat nejga poslal z pittbulon Hojsun,,, Januš grozni,,,, na rastavu.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.09.2021 ob 12:34 Filip gost

      Kje so Bernski planšarski psi. So se izgubili?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.