https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Pogoj PC le za za ožjo državno upravo, starostno mejo izpolnjevanja PCT dvignili na 15 let

17.9.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali minister za zdravje Janez Poklukar, minister za javno upravo Boštjan Koritnik ter Milan Krek, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek je povedal, da so v Evropi so praktično vse države prizadete zaradi novih okužb. Med temi, ki so bolj prizadete, je tudi Slovenija, ki ima več kot 500 okuženih v zadnjih 14 dnevih na 100.000 prebivalcev. 12 držav ima povišano 14-dnevno incidenco. To pomeni, da se epidemija v EU ni umirila in bomo videli, do kdaj bo ta epidemični val vztrajal. V Sloveniji število novo okuženih vsak dan raste. Če se bo ta trend nadaljeval, lahko do konca septembra pričakujemo celo 2.000 novo okuženih na dan. Vseskozi upajo, da se bo krivulja umirila, dosegla pa naj bi vrh, ki naj bi bil sredi oktobra, in se nato obrnila. Povedal je tudi, da smo trenutno na meji vzdržljivosti sistema. Včeraj so cepili dobrih 19 tisoč prebivalcev, kar je lep uspeh. Prav tako smo s prvim odmerkom cepili že milijon prebivalcev, kar ni Sloveniji še nikoli uspelo. 

Hkrati pa je direktor predstavil trenutno zalogo cepiva v Sloveniji, ter izpostavil zalogo cepiva Janssen.

Cepiva proti COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag bo danes pri tem trendu zmanjkalo.

Minister za zdravje Janez Poklukar je najprej povedal, da je vlada včeraj sprejela spremembe in dopolnitve Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Med izjeme odlok dodaja tudi osebe, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji; osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka oziroma učenca v varstveno delovne centre, centre za usposabljanje, delo in varstvo ter dnevne centre domov za starejše občane. Med osebe, ki jim pogoja PCT ni potrebno izpolnjevati, je vlada dodala še: uporabnike zdravstvenih storitev, če gredo na cepljenje ali testiranje in uporabnike poštnih storitev, če gre za prevzem pošiljk, ki jih je treba osebno prevzeti.

Ostajajo tudi že prej določene izjeme: učenci in dijaki pri prevozu z javnim potniškim prometom, osebe, ki k izvajalcu zdravstvene dejavnosti spremljajo otroka do dopolnjenega 15. leta oziroma odraslo osebo, ki ni sposobna skrbeti zase, osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka oziroma učenca v vrtec, 1. triado osnovne šole, glasbeno šolo do vključno 2. razreda, v OŠ s prilagojenim programom ali zavod za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Vlada pa je dodatno opredelila okoliščine, znotraj katerih ni potrebno izpolnjevati pogoja PCT. To velja v primerih nujnih zdravstvenih storitev in v nujnih postopkih socialne in družinske problematike.

Kisik potrebuje že 250 ljudi, hospitalizirane 4 porodnice

Minister je ob tem poudaril, da je bilo včeraj hospitaliziranih 348 bolnikov, kisik jih pa potrebuje 250. Trenutno imajo hospitalizirane 4 covid porodnice v porodnišnici. Zato ponovno skupaj s stroko poziva, da se mlade ženske cepijo. Prav tako stroka poudarja, da cepljenje ne vpliva na plodnost. Danes obeležujemo svetovni dan varnosti pacientov. Prizadevanja izhajajo iz temeljnega načela medicine - najprej ne škoduj! Letošnji svetovni dan varnosti je posvečen varnosti nosečnic, porodnic in novorojenčkov. Temeljno sporočilo kampanje je tako letos. Ukrepajmo zdaj - za varen in spoštljiv porod! Glede na breme varnostnih tveganj in škode, ki so jim ženske in novorojenčki izpostavljeni zaradi sprememb v zagotavljanju zdravstvene obravnave, ki so posledica pandemije COVID-19, je letošnja kampanja še pomembnejša. Svetovna zdravstvena organizacija namreč na podlagi analize ocenjuje, da sicer okoli 75 % nosečnic preboli COVID-19 brez simptomov bolezni, so pa zagotovo nosečnice pogosteje hospitalizirane zaradi COVID-19 kot enako stare ženske, ki niso noseče.

Tudi zaradi pogoja PCT, se je močno povečala hitrost cepljenja in projekcije Instituta Jožef Štefan nakazujejo, da nam bo število bolnikov na intenzivnem oddelku zaradi cepljenja in PCT ukrepov padlo za 25% glede na prvotne napovedi, je dodal Poklukar.

Dvig starostne meje izpolnjevanja PCT

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je povedal, da je ob obisku vlade v Goriški pokrajini sem kolegom ministrom predlagal, da se za državno upravo začasno iz t. i. pogoja PCT izloči T, torej testiranje in se delo v prostorih državne uprave omogoči samo ob izpolnjevanju pogoja cepljenosti in prebolevnosti. Osnovni namen ukrepa je preprečiti širjenje okužb na delovnem mestu ter posledično zagotoviti nemoteno funkcioniranje državne uprave. "Moj namen ni groziti in rohneti, želim samo, da v državni upravi pokažemo, da smo odgovorni" je izpostavil.

Že danes velja pogoj PCT, s 1. oktobrom pa v državi upravi torej prehajamo na pogoj PC. S tem želimo preprečiti, da bi se virus širil v prostorih delodajalca med zaposlenimi, ki niso cepljeni. Izjema so tisti, ki se iz zdravstvenih razlogov ne smejo cepiti.

Pogoj PC bo veljal le za ožjo državno upravo

Za izpolnjevanje pogoja bo s 1. 10. zadoščal že en odmerek cepiva, pod pogojem, da bodo državljanke in državljani drugi odmerek prejeli do 1. 11. 2021. Vsi tisti, ki se ne želijo cepiti, bodo eventualno delo opravljali od doma, če narava in vrsta dela ter delovni proces to omogočajo. Če to ni možno organizirati, bo delodajalec lahko ukrepal v skladu s predpisi, ki urejajo delovna razmerja, je dodal Koritnik.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2021 ob 11:55 gost

      Za začetek PC v državni UPRAVI, IN POČASI NAPREJ, SAMO SRAJFATI DALE, MI NIMAMO NOBENIH PROBLEMOV, RES SE MI SMILITE TISTI, KI SE NA CEPITE. KAR TAKO NAPREJ.

      11 29 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2021 ob 12:05 gostitelj gost

        Za zaposlene v državni upravi od 1. oktobra uvedba pogoja prebolevnosti in cepljenja ! Pogoj PC bo veljal le za za ožjo državno upravo in ?? Imamo ožjo, širšo in najbolj široko državno upravo ?? Smo res ovce, da poslušamo take razlage.

        29 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.09.2021 ob 12:13 gost

      Res upam da bo čim prej PC prišel vsepovso. Takrat se bo pokazalo kako bodo proticepilci in vsi lažnivci blejali beeeeee, Bogi Bogi. Mi cepljeni nimamo problemov.

      14 42 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.09.2021 ob 6:28 soul hunter gost

        si pa optimist.....se vidi ka glava ne dela ock....moje telo moja odlocitev...ti prepustim moje doze...ti podarim tvoji druzini pa jih cepi ....upam da nimas otrokov....ker se mi smilijo

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.09.2021 ob 12:29 gost

      Uboga država, ki ima takega ministra za zdravje kot je Poklukar in takšnega direktorja NIJZa kot je Krek. Politična nastavljenca brez znanja. Keber je v Tarči šolal Poklukarja kot malega učenca. Ljubi Bog kaj imamo v tej Janševi vladi na oblasti. Samo, da je naš.

      27 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.09.2021 ob 12:46 gost

      Poglejte širše po svetu povsot podobni ukrepi naši jim samo sledijo, in sledili bi jim tudi drugi vse eno kdo je na oblasti. Naša naloga je da upoštevamo in zaupamo stroki, žalostno je da se tako obnašate ker ko boste spet potrebovali zdravstvo boste šli spet istim, a vas takrat ne bo sram.

      7 31 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2021 ob 13:00 gost

        Poklukar, Krek, Kacin, Janša, Beovićeva, Logarjeva, Bregantova, Godčeva, Fortejeva, Vindišar, .. so zate stroka??????????? Ubogi na umu.

        26 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.09.2021 ob 12:56 gost

      12:29 zakaj ne kandidiraš za ministra če misliš da si ti sposoben za ta poklic.LAPAŠ LEVUHARSKI. CRKNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      3 29 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2021 ob 13:02 gost

        Si končal pomožno šolo? Sodeč po tvojem komentarju je nisi. Tvoj IQ se vidi v tem, da niti nisi razumel mojega komentarja. Ubogi človek.

        17 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.09.2021 ob 13:12 Magyar Bacsi gost

      Tarzan . kreker - bedanec le kdaj se boš uredil???? NEMARNEŽ!!!!!! A kaj pomeni frizerstvo, brivski aparat??????? GNIDA NEMARNA!!!!! Prišel bo strup za tebe - ZLATKO!!!!!!

      18 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.09.2021 ob 13:17 gost

      LEVOJAJARJI---GAMAD ZA ODSTREL!!!!!!!!!!! J J vam gvinte reže in še globlje nastavlja orodja ki vam bodo možgane zbistrile!!!!! talibani zanikrni

      4 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2021 ob 13:50 gost gost

        SDS -ovi imate vsi enak odnos, če kdo enako ne misli kot vi , ga ponižujete, obnašanje čista pod nivojem, hvala bogi da se volitve bližajo in da se tega kaznjenca enkrat za vselej znebimo.

        20 4 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.09.2021 ob 13:18 gost

      Vseeno koga ste omenjali, vsi sledijo mednarodni stroki, virus je treba zajeziti tako ali drugače to se moramo strinjati vsi, mi kateri smo že cepljeni in tisti ki se boste, vas peščica ne šolanih ne bo spremenila svet.

      6 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.09.2021 ob 13:55 amen gost

      celotni vladi želim hudi mučno počasno bolečo smrt, po tistem pa še neskončno cvrenje v peklu.

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.09.2021 ob 14:15 gost

      Krek nagovarja tudi nosečnice naj se cepijo. Pa kaj je do konca blesav. Kak lahko on garantira, da se bo plod rodil zdrav. V Mariborskem UKC so rodile štiri cepljene nosečnice in vse štiri mrtev plod. Pa še ne bo temu konca. Zakaj tega ne objavijo mediji. Sram naj jih bo banda pokvarjena.

      22 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      17.09.2021 ob 15:15 gost

      Prasica Logarjeva je predlagala pogoj PC za vse prebivalce. Kaj je to za ena ženska? Dno človeške družbe.

      20 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2021 ob 16:47 gost

        15:29 ....... ona se trudi za čim več evrov v svojem žepu, ne pa za nas prebivalce. Da bo pod prisilo nekdo cepil zdrave otroke, ki jim virus ni nevaren, si lahko izmisli samo zloben človek. Prisiliti ljudi v obvezno cepljenje z neraziskanimi cepivi mimo Ustave, zakonov, Evropske konvencije o človekovih pravicah, si lahko izmisli samo bolan um. Otroke, mladino, nosečnice, mlade matere, ............. ????!!!!! Pa niti epidemija ni razglašena!!!!!!!! Zaradi nekega virusa, ki ima smrtonosnot manj kot 1 % za stare ljudi z več kroničnimi boleznimi, mladim pa ni nevaren??????!!!!!!!! Takšni ljudje so sramota za zdravniški poklic. Naj si vzame za vzgled epidemiologa Tegnella, ki je Švedsko brez zapiranj, mask, groženj, policijske ure, represije, velikih korona dodatkov, ki jih prejema ta Logarjeva, peljal ves čas te epidemije s pol manj umrlih na število prebivalcev kot ti slovenski " strokovnjaki ".

        18 2 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      17.09.2021 ob 16:02 Drzavljan gost

      Ja kdo pa bo zamenjal te javne uslužbence,če se nebodo cepili?? To je odločitev posameznika,če se bo cepil! Že zdaj manjka določenih poklicev v javni upravi,tako,da ne vem,kako si to predstavljajo ti odločevalci?! Policist,vojak,učitelj...pa ne postaneš kar čez noč in šolanje traja nekaj let!!! Veliko vprašanj in malo odgovorov!

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2021 ob 16:25 Karel K. gost

        Čolani ljudje bi morali biti zavedni in bi morali verjeti domači in svetovni stroki ter bi se morali cepiti, ne pa da so na strani anticepilcev. Na mesto enega čaka več uslužbencev. Policisti in vojaki pa šolniki pa bi morali vedeti, da delajo z ljudmi in bi se morali cepiti zaradi scoje varnosti in varnosti ljudi s katerimi pridejo v kontakt ob opravljanju svojega dela.

        7 12 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      17.09.2021 ob 16:22 Karel K. gost

      Eden od komentatorjev zgoraj , lahko bi bil DF, je hvalil Kebra, da je šolal Pokljukarja. Ta Pokljukar in ostali so bili obzirni do Kebra, kateri je govoril neumnosti in si ves čas vlačil gor masko. A se zavedaš, da je to nehigiebnnično in proti vsem pravilom. Maska filtrira zrak in tako ostane zunanja možnost okužbe na zunanji strani maske, okužba nosilca maske pa znotraj. Ko jo je Keber vlačil gor in dol je potem dobil na roke aerosol o katerem je nenehno govoril in je bolezen ostala naq njegovih rokah s katerimi je potem prijemal papirje mizo pred sabo in pozneje kljuke in podobne stvari in predmete. Torej naj Keber najprej pomete pred svojo stroko in šele potem naj šola druge.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2021 ob 16:55 gost

        Se strinjam glede maske, da bi Keber moral imeti drugo bolj prilagujočo obrazu. A DEJSTVO OSTAJA, DA JE KEBER PO ZNANJU TRIKRATNI DOKTOR ZA POKLUKARJA.

        10 4 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      17.09.2021 ob 16:42 gost

      Bog se usmili vsega slovenskega naroda keri ima take debilne klovne na vladi da o ne stroki ne govorim. Saj vsi ti ljudje dobijo plačo od davkoplačevalcev kere rivajo v prepad.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      17.09.2021 ob 17:44 Karel K. gost

      Se strinjam, vendar to velja za obe dovoljeni politični skupini, Janševo in Kučan-Pahorjevo. Oboji so enako debilni klovni, kateri so v 30. letih uničili samostojno Slovenijo katero si je ustvaril slovenski narod. Stroka je takšna, toliklo strokovna kot je Kučan-Pahorjeva ali Janševa oblastniška garnitura v Sloveniji. Kot se je včeraj videlo na tistem kongresu SMC, ne pričakujmo nič od bodočnosti saj smo spet videli samo tiste kateri so uničili Slovenijo, med njimi Podobnika.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      17.09.2021 ob 17:46 Karel K. gost

      Slovenija je postala država starcev in potomcev nekdanje titoistične elite in nekaj njihovih nasprotnikov. Pri odseljevanju državljanov bo potrebno nekaj storiti. Ali naj slovenci še naprej bežimo pred tem titoističnim nasiljem Janša-Kučan-Pahorjevih zahrbtnih nasilnežev, kot kot Afganistanci bežijo pred Talibani ali pa ostanemo in jih zrušimo. Izseljeni se bodo morali vrniti in pomagati zrušiti to zahrbtno Janša-Pahor-Kučanovo diktaturo. Jasno nam mora biti, da s temi ni napredka, bodočnosti, blaginje, saj ti poznajo le nasilje, spletke, laž, manipulacije, diskreditacije in seveda odstranjevanje drugače mislečih. Kot je povedal Ukrajinski predsednik na nedavnem srečanju voditeljev nekaterih držav v Kievu, da Ukrajina rabi za rešitev svojega problema pomoč iz tujine, tako tudi Slovenija potrebuje za rešitev problemov to pomoč..

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      17.09.2021 ob 17:51 Karel K. gost

      Še bolj problematična stroka je tista katera upravlja institucije države, saj so to vse le klečeplazniki obojih oblastnikov, Janševih in Kučan-Pahorjevih. Mislim, da je zdravstvena stroka katera zdaj vodi ukrepe proti Covid-19 še najmanj problematična, saj ne predlaga drugega in ne opisuje to bolezen drugače, kot jo to opisujejo v tujini.

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2021 ob 18:17 gost

        Sem ti napisal, da se dol vleži, ker ti je pijača zameglila še tisto pamet, ki si jo imel. Ti bom napisal kdo trenutno vodi našezdravstvo, da boš videl kakšni " strokovnjaki " so to. Janša - obramboslovec, Kacin - obramboslovec, Bregant - pediatrinja, Godec - učiteljica, Forte - internistka, Vindišar - kirurga, Poklukar - internist, Bitenc - kirurg, Beović - infektologinja, Logar - infektologinja, Krek - zdravnik za odvisnike drog, Mlakar - dr. poslovnih ved. Zdaj vidiš kakšni " strokovnjaki " vodijo boj proti epidemiji. Morali bi jo pa voditi epidemiologi kot na Švedskem.

        12 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2021 ob 18:34 Karel K. gost

        Ti si na to Švedko že bolano navezan, kjer so se najprej bahali, ko pa je vrag odnesel šalo, pa so zategnili zavoro in so se ljudje cepili (tam 90 odstotno). Med našimi strokovnjaki si naštel kar precej zdravnikov, torej vodijo zdravstvo vseeno zdravniki, Janša pa je predsednik vlade in v vseh državah, tudi na Švedskem ima zadnjo odločilno besedo politika. Tudi v Avstriji odloča politika Kogler in Kurc, saj je pa ta zadeva povezana ni samo odvisno od zdravstvenega stanja ampak funkcioniranja gospodarstva, državne uprave, vojske, policije. Prepričan sem, da je tebi droga zameglila podstrešje, saj pameti itak ni tam, tam je le pajčevina. Morda so tevi v G. petrovcih zaplenili sadike konoplje.

        4 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2021 ob 19:03 gost

        Karel, ti si res popolnoma nerazgledan človek in verjameš vsaki laži Logarjeve, ki se je pred TV kamerami mirno zlagala o 90 % precepljenosti na Švedskem ( v resnici je samo 57 % !!!! ). Da so celo leto lani, ko še ni bilo cepiva, živeli svobodno brez večjih ukrepov in imajo na število prebivalcev pol mrtvih kot Slovenija, je pa za tvoj možganski kompleks že misija nemogoče. Ne primerjaj ti Kurza in Avstrijo, Janšo in Slovenijo s Švedsko, ker to ni mogoče. Toliko si zopet bolan v glavi, da ne razumeš, da ni vseeno, če boj proti epidemiji vodi zdravnik pediater, infektolog, internist ali pa zdravnik epidemiolog. Si slišal kdaj za epidemiologa prim. prof.dr. Ivana Eržena? Janša ga je odstavil po brzi poti in nastavil infektiologinjo Beovićevo. Še to: v Nemčiji, Franciji odloča o cepljenju ljudi parlament, pri nas Janša na dopisnih sejah vlade preko twitterja.

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2021 ob 19:11 Karel K. gost

        Že dolgo sem te pustil pri miru z mislijo, da se boš resertiral in boš postal normalen. Zdaj vidim, da si vedno bolj norčaste in več ne razumeš niti osnovnih življenjskih zakonitosti. Trobiš vedno eno in isto kot zadnjih leto in pol. Najhujše pa je, da sploh ne veš kaj bi rad sam s sabo. Enak si kot Troha. Jaz nisem poslušal Logarjevo ampak druge Evropske informativne oddaje. Daj no, ti problematiziraš Kurca, verjameš pa nekemu Erženu, ki je enak strokovnjak kot logarjeva, Beovič Pojlukar> Odstavil ga je iz političnih razlogov, saj je postavil druge. To se dogaja vsepovsod, saj ni Eržen edini veliki strokovnjak, kot so dokazali našteti, so oni enaki strokovnjaki.

        1 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2021 ob 19:27 gost

        Karel, daj napiši katero evropsko informativno oddajo, prosim. Da bom tudi jaz, neznalec, to gledal. Novo24TV? Nimaš niti osnovnega pojma kakšna razlika je med epidemiologom in infektologom. Žalostno. Na Švedskem niso menjavali nobenega in poglej njihove uspehe. So dali prednost stroki, pri nas pa eden človek odloča o vsem.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      17.09.2021 ob 19:13 Nemanja Milovič gost

      Kreker nemarna gnida, dal bi jaz tebi v ćelo mawashi geri in bi se zvrnil kot hruška. Sram te bodi nemarnež, dober si za lizanje auspucha jajoša - bolj znanega pod imenom psihopat.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      17.09.2021 ob 19:25 Magyar Bacsi gost

      Iz zanesljivih virov sem izvedel, da otroci, kateri so samo enkrat videli krekerja imajo nočne more in mokrijo v posteljo. Sicer to ni nič takega, ker to se tudi jajotu dogaja.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      17.09.2021 ob 19:31 gost

      Karel Kozic preberi si kakšne komentarje na Sobotainfo, MMC in še kje. Beri kaj INSAJDER, NECENZURIRANO, REPORTER, ............. Če si v penziji, imaš čas.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      17.09.2021 ob 20:40 gost

      Karel Kozic in vsi Janševi verniki, na portalu Slovenske novice si poglejte video Zlatana Čordića in ga poslušajte, dobro poslušajte.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      17.09.2021 ob 20:56 gost

      Odjebite SMRDLJIVCI levuharski.FUJ FUJ FUJ .

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      17.09.2021 ob 21:15 Karel K. gost

      DF ti boš mene počeval kaj je infektolog in kaj je epidemiolog, ja kam smo pa prišli. Pa ti in nekateri ne poznate drugega kot neki Nova 24 Tv pa Pop TV pa neke Čordiće. Kako boš pa ti gledal tuje novice, ko pa niti slovensko ne znaš govoriti in ne razumeš. Ti starec kje pa se ti lahko nekaj pri teh poznih letih naučič, da boš bolj razgledan. Tebe je vzgojila in ti je ustvarila osebnost titoistična garda na delovni akciji v Sarajevu, Jajcu, Kumrovcu. Za to Švedsko si se zalepil, ker ti te informacije daje Troha, drugega nič ne poznaš.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2021 ob 21:47 gost

        Kometar vreden Janševega vernika. Že sem ti napisal, da je Troha Janšev plačanec, da nimam stika z njim, vem pa, da je Troha bil pri tebi doma. Na portalu Necenzurirano si preberi intervju s prim. prof. dr. Ivanom Erženom, da boš vsaj malo znanja dobil v tvojo podstrešje, polno pajčevine. Pa video Čordića si poglej in poslušaj. Bolj pameten in večji Slovenec od tebe madžarona in nemškega hlapca.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      17.09.2021 ob 23:02 EVA gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Tu sem začel .............................................. W­­­­W­­­­­W.C­­­­­A­­­­­S­­­­­H­­­­­A­­­­­P­­­­­P­­­­­1.C­­­­­O­­­­­M

      0 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      18.09.2021 ob 1:08 Proti MafiJji gost

      youtube.com/watch?v=5ktEonKr9N0 zurnal24.si/slovenija/vlozili-kazensko-ovadbo-zoper-janso

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.09.2021 ob 7:13 gost

        Kaj to pomaga, če strahopetec ne dvigne sodne pošte in nima jajc priti na sodišče- Sodnice ali sodniki pa nimajo korajže, da bi dali nalog za prisilno privedbo kot velja za navadne ljudi. Ne razumem ljudi, ki jim je tak strahopetec Bog in junek. Je navadno strahopetno ščene, ki se izživlja na twiterju.

        10 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.09.2021 ob 9:01 gost

        Na portalu Necenzurirano preberite povezavo Janša - Dimnik - Marčič. Dokazano s fotografijami!!!!! 300 milijonov evrov državnega denarja v podjetja teh dveh.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      18.09.2021 ob 8:13 gost

      To vse pove o državi kera ni demokratična v realnosti ampak samo na papirju. Tako se je začelo v Nemčiji pred drugo svetovno vojno z Hitlerjem tudi njemu ni nihče nič mogel ne zakoni ne ljudstvo. Kako se je končalo kam je vse to pripeljalo takrat vsi vemo v morijo stoletja.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      18.09.2021 ob 9:08 gost

      Portal Pomurec.com omogoča primitivne, žaljive in vulgarne komentarje, kakršnih zlepa ne zasledimo v drugih slovenskih medijh. Pomurec.com postaja tako prava sramota za Mursko Soboto in Pomurje.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      18.09.2021 ob 21:29 gost gost

      žena nama je kupila pribor za samotestiranje da nebo gdo mislil da se delam norca glih obratno kajti povem svojo iskušnjo tej zadevi se pravi potisnem si palčko v nos ali v usta in dam tole tekočino in mi pokaže eno črtico ki pomeni da sem negativen tretjič ko sem se testiral sem palčko drgnil med prsti na nogi seveda obut cel dan in mi test pokaže dve črtici kar pomeni da sem pozitiven torej isto velja da trgovine z tehničnim blagom in trgovine z prehrano viros točno ve kje se lahko nahaja največ ga pa je v naših norih glavah ki nam jo je napolnil Krek Pokljukar in Janša.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.