https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kam se odpraviti za prvi jesenski vikend?

23.09.2021 ob 15:00  

Zakorakali smo v jesen in prelepo vreme nas bo ta vikend vabilo, da preživimo dneve na prostem. Za vas smo pripravili nekaj dobrih idej kam oditi v Pomurju ta vikend. Uživajte! 

Petek, 24. september 2021 

5. LOTMERŠKI TRAIL TEK 

V petek, 24. septembra 2021, ob 17. uri v Parku 1. slovenskega tabora v Ljutomeru bo potekal 5. Lotmerški trail tek, kjer bo start in cilj vseh tekov. Trasa "Lotmerškega trail teka" poteka iz parka do Cezanjevcev in nazaj ob reki Ščavnici po utrjenih makadamskih cestah in pešpoteh. Prijava na tek je mogoča do 23. septembra 2021 na pomurski-pokal.com ali na dan prireditve od 16. do 16.30  za otroke in za člane od 16. do 17.30. Ob 17. uri je start za otroški tek, ob 17.45 sledi glavni tek za člane. Podelitev priznanj je ob 17.50 za otroci in ob 18.35 za člane.

ODPRTO OBROBJE: "KAJ PA ČE JE VSE RES?"

Vabljeni na odprtje fotografske razstave v MIKKovo galerijo Odprto obrobje v petek, 24. septembra 2021, ob 18. uri. Vsak od razstavljajočih se predstavlja z zgodbo, ki jo podpre z »dokazi« – različnimi objekti, ki postanejo (materialni) nosilci najdene fotografske podobe in naracije. Nobena od zgodb ni nujno resnična, niti ni nujno neresnična. Pravzaprav »resnica« in »dejstva« ne igrajo posebne vloge, pomembnejše je pustiti domišljiji svojo pot in dopustiti možnost, da je morda vendarle vse res ... Razstavljalci so Tina Urbajs, Aljaž Anžič, Lovro Megušar, Boris A. Revo in Blaž Zorko.

PODELITEV VEČERNICE

Večernica je slovenska literarna nagrada za najboljše mladinsko literarno delo minulega leta in se bo podelila na Srečanju slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede v Murski Soboti, v petek, 24. septembra 2021, ob 19. uri, v Gledališču Park. Nagrada se podeljuje od leta 1997, ustanovila sta jo založba Franc-Franc in revija Otrok in knjiga, pokroviteljstvo pa je prevzelo Časopisno-založniško podjetje Večer. Finalisti večernice 2021, avtorji, ki so nam v zadnjem letu dali najboljšo mladinsko literaturo, so: Barbara Gregorič Gorenc, Borut Gombač, Sebastijan Pregelj, Simona Semenič in Damijan Šinigoj.

KONCERT: DRILL (SLO) + GOSTI

Vabljeni na koncert izolskega raperja in drugih gostov v petek, 24. septembra 2021, ob 21. uri, na Grajsko dvorišče Murska Sobota. Organizator dogodka je Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota. 

Sobota, 25. september 2021 

URBANI GLADIATOR

V Gornjo Radgono se to soboto, 25. septembra 2021, z začetkom ob 10. uri, vrača dvodnevni priljubljeni spektakel URBANI GLADIATOR. Tudi tokrat bo dogodek namenjen za 2-10 članske ekipe. Na voljo bo kratka trasa (5-7 km) in srednja trasa (10-12 km), za najbolj pripravljene pa PRO trasa (16-18 km). V soboto je na sporedu tudi Mali otroški urbani gladiatorček. Tokrat so trase podaljšane tudi v Avstrijo, v Bad Radkesburg, takoj za mejo. Urbani gladiator je ekipni izziv, namenjen vsem starostnim skupinam vseh stopenj pripravljenosti. Udeleženci na različno dolgih trasah premagujejo raznolike ovire. Čas ni prvotnega pomena, ampak sta v ospredju teambuilding in druženje. Udeleženci premagujejo ovire kot so: preskok ognja, plazenje pod bodečo žico, met sulic, hoja na hoduljah, prevračanje gum, plazenje po blatu ... Prireditve so zabavne in zelo zanimive za udeležence kot tudi gledalce. Več o dogodku si lahko preberete tukaj

3. DIRKA ZA POMURSKI MTB POKAL

Vabljeni na tretjo dirko za pomurski MTB pokal, ki jo prireja KK BULA in bo potekala v soboto, 25. septembra, na pumptracku v Odrancih s pričetkom ob 12. uri. 

9. POHOD IDEMO K SVETI TROJICI

Turistično kulturno športno društvo Pečarovci organizira pohod v soboto, 25. septembra 2021, ob 7. uri pri cerkvi sv. Sebeščana v Pečarovcih, kjer bodo začeli z zajtrkom in fotografiranjem zbranih pohodnikov. Pohod je dolg 40 km in poteka v smeri Šalamenci - Brezovci - Vanča vas - Radenci - Boračeva - Janžev Vrh - Sveta Trojica. Vrnitev v Pečarovce je predvidena ob 19. uri. Prijava na pohod je obvezna, zaradi Covida-19 se pohoda lahko udeleži prvih 50 prijavljenih. Več si lahko prebrete tukaj

Nedelja, 26. september 2021 

DÖDOLIJADA

Kulturno turistično društvo Puconci organizira dogodek DÖDOLI-jada v nedeljo, 26. septembra 2021, ob 11. uri, na igrišče pri OŠ Puconci. Na stojnicah boste lahko preizkusili dobrote socialne kmetije KORENIKA in sladke medenjake medičarstva Celec. V kuhanju se bodo preizkusila Püconska društva in podjetja, katera že vrsto let soustvarjajo uspešno zgodbo Dödolijade. Poskrbljeno ne bo samo za hrano ampak tudi za glasbo. Prepevali bodo Gorički Lajkoši in Püconski duo s spremljavo. Svoja kolesa pa bodo na ogled postavili tudi PRPAŠI. 

NAZAJ K NARAVI

Ob zaključku poletja vas vabimo na enodneven dogodek Nazaj k naravi v okviru društva DIVJA. Razlog za organizacijo dogodka je navdušiti in približati druženje v naravi mladim preko ponujenih izobraževalnih ter rekreativnih dejavnosti s kakovostnimi vsebinami. Dogodek sofinancira občina Murska Sobota v okviru javnega razpisa za mladinske projekte 2021 in je namenjen otrokom in mladim od 7 do 30 leta. Otroke, starejše od 7 let lahko starši pripeljete na delavnico in jih pustite v naši družbi same do konca delavnice. Dogodek se bo odvijal v mestni občini Murska Sobota. Zbirno mesto je ob 9.00 uri na brodu na Muri v Krogu na nedeljo, 26. Septembra 2021. V primeru izredno slabega vremena bo dogodek prestavljen na nedeljo, 3. oktobra 2021. Dogodek se bo zaključil predvidoma do 14 ure.

HUMANITARNO BOGOSLUŽJE

Vabljeni na posebno humanitarno bogoslužje za otroke ob začetku veroučnega leta s posebnimi glasbenimi gosti, 60-članski moški pevski zbor z ansamblom. Božja služba bo potekala v nedeljo, 26. septembra 2021, ob 10. uri, v evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski Soboti. 

 

Po odloku vlade se prireditev lahko udeležijo vsi, ki izpolnjujejo PCT pogoj. 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:17 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.