https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Minister Počivalšek obiskal Prlekijo

24.09.2021 ob 11:00  

Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, je na povabilo Območne obrtno podjetniške zbornice Ljutomer, prleškim podjetnikom v Ljutomeru predstavil načrt za okrevanje in odpornost ter aktualne razpise za podporo gospodarstvu. Obiskal je tudi dogodek ob razglasitvi obrtnika leta 2020 - Lončarstva Saša Žuman, zvečer je nagovoril udeležence ponovnega odprtja Dvorca Jeruzalem.


Naziv obrtnika leta 2020 je prejelo Lončarstvo Žuman. Uspešna zgodba se piše že od leta 1874, njihovi ročno, na tradicionalen način ustvarjeni izdelki pa so prikaz izjemnega dela in znanja, ki se že pet generacij prenaša iz roda v rod. 

Slovenija je postala prepoznavna na globalnem gastronomskem zemljevidu in letos celo nosilka prestižnega naziva »Evropska gastronomska regija«

"Vse naravne in kulturne danosti so na voljo, da se prične nova, uspešna zgodba v Ljutomeru in celotni Prlekiji! Za razvoj te zgodbe so potrebni le še kreativnost, gostoljubnost, uspešen manager in motivirana ekipa zaposlenih.

Ekipi Dvorca Jeruzalem želim veliko ustvarjalne energije, uspešno poslovanje ter veliko zadovoljnih gostov in zvestih poslovnih partnerjev," je povedal Počivalšek.

Minister Počivalšek je ob obisku povedal, da so ga podjetniki na pogovoru seznanili tudi o nekaterih njihovih preteklih težavah v zvezi s prijavami na različne razpise. Takšni obiski, kot je bil v Ljutomeru, so po njegovem namenjeni prav odpravljanju ovir in popravljanju njihovih idej, zato da bi bili razpisi čim bolj učinkoviti.

Obenem je izrazil zadovoljstvo, da je turistična branža tudi po zaslugi turističnih bonov v največji meri preživele, a dejstvo je, da bo okrevanje daljše in težje kot v drugih branžah, ker je potrebno v prihodnje zagotoviti nek normalen prehod meja. Slovenski turizem je namreč v skoraj treh četrtinah bil vezan na tuje goste.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.09.2021 ob 12:05 123 gost

      Spet bo pil vodo in jedel sendvič

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.09.2021 ob 14:10 Arapci bi napajali kamele gost

        novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/minister-vizjak-saudijcem-prodaja-slovensko-vodo arabnews.com/node/1903406

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.09.2021 ob 12:37 gost

      Spet se je pojavil kot Jezus. Kajti spet bo spremenil vino v vodo. Pa verjetno bo dobil senvič za domov. Ker je prinesel provizijo za 2 milijardi in pol. Komu, zakaj, in kaj. Eni pa isti bodo spet deležni te pogače. Gdor mu naredi večji senč večjo provizijo bo dobil.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.09.2021 ob 14:44 gost

      Prišel je na senviče in prleško navadno vodo ?Praščič

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.09.2021 ob 15:10 gost

      Ti klovni so že mogoče slišali za šivilj. Kera bi njim uredila hlače kot se spodobi. Ni zadosti da se oblečeš v obleko kero nisi sposoben nositi.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.09.2021 ob 18:57 Pomurec krivi kurec gost

      Druzga kot vodo iz flaše v prlekiji itak ni za piti, vino je zanič voda pa smrdi po nafti

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.09.2021 ob 21:22 adijo pamet gost

      govedo laznivo....da bi se mu zataknu snicl v gobcu...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.09.2021 ob 9:55 gost

      Pohvale za Lončarstvo Žuman, za prijazen sprejem ministra Počivalška.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.02.2022 ob 16:24 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.