https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Odvila se je tradicionalna Dödolijada in kulinarična razstava za zlato kijanco

Dvorišče OŠ Puconci, 27.09.2021 ob 13:00  

V Puconcih se je v nedeljo odvila že tradicionalna 17. Dödolijada in 22. kulinarična razstava za zlato kijanco. Z izvedbo prireditve v društvu KTD Puconci ohranjajo pristne domače jedi, značilne za Prekmurje. Prireditev nudi obiskovalcem, predvsem pa turistom, pravo doživetje, ki ponuja obilo kulinaričnih užitkov.

Kulturno turistično društvo Puconci je organiziralo dogodek DÖDOLI-jada v nedeljo, 26. septembra 2021, na igrišče pri OŠ Puconci. Igrišče pri OŠ PUCONCI so spremenili v pravo kmečko vasico v malem. Na Püconskih stojnicah so obiskovalci lahko tudi preizkusili dobrote socialne kmetije KORENIKA in sladke medenjake medičarstva Celec.

Tekmovalci so si lahko sami izbrali domači krompir in dobili doma pripravljeno »najboukšo melo za Püconske dödole«. Za pripravo te pristne domače jedi lahko tekmovalci uporabljajo samo sestavine, ki so jih uporabljali naši dedki in babice. S to prireditvijo se obujajo spomini na stare čase, zato se tudi kuha v kotličku in kuri z drvmi. Prizorišče Dödolijade se je spremenilo v prelepo kmečko tržnico s krompirjem, moko, lesenimi vilicami, lončenimi posodicami in odprto kuhinjo.

Dödole so pristna prekmurska jed iz kuhanega krompirja in pšenične moke z različnimi zabelami oziroma polivkami. Ponekod jih imenujejo oženjeni žganci, bela polenta ali beli krompirjevi žganci. 

V kuhanju so se preizkusila Püconska društva in podjetja, katera že vrsto let soustvarjajo uspešno zgodbo Dödolijade. Poskrbljeno ni bilo samo za hrano ampak tudi za glasbo. Prepevali so Gorički Lajkoši in Püconski duo s spremljavo.

Dödole je ocenila strokovna komisija, ki je med drugim povedala, da je ocenjevalna komisija vsako leto pred večjim izzivom, saj so izdelki vsako letos boljši bolj izvirni, kar pa je tudi namen tega tekmovanja in druženja.

 

Svoja kolesa so na ogled postavili tudi PRPAŠI. 

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.09.2021 ob 20:33 gostitelj gost

      Odlično !

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.10.2021 ob 21:30 gost

        ★Single Mom With 4 Kids Lost Her Job But Was Able To Stay On Top By Banking Continuously 1500 Dollars Per Week With An Online Work She Found Over The Internet… COPY HERE……­­.Www.Wo­r­k­s­4­4.Com

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.09.2021 ob 15:21 Ljubljančan gost

      La kaj vse požrete prekmurci,, ni čudno, da ste tako čudni

      3 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.09.2021 ob 20:48 KrNeki gost

      Čűjdno ka nej SPAR buo glavni sponzor prireditve, vej pa direktorca najbokšega Interspara M. Sobota v celoj SLO že nekaj lejt lekar iz Puconec doma....!?!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.09.2021 ob 17:09 gost

      I make 85 dollars each hour for working an online job at home. KLA I never thought I could do it but my best friend makes 10000 bucks every month working this job and she recommended me to learn more about it. The potential with this is endless. >>>>>>> http://www.earn96.com

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.09.2021 ob 19:45 gost

      KA je Zrinski M. imel PCT ??????? Ni in ga tudi nima! Tam pa se je sprehajal mej ljudmi brez maske!

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.10.2021 ob 22:58 Tit gost

      Kak je fajn, da ohranjajo tradicionalne madžarske jedi.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.10.2021 ob 6:06 xdtfrt gost

      I make 85 dollars each hour for working an online job at home. KLA I never thought I could do it but my best friend makes 10000 bucks every month working this job and she recommended me to learn more about it. The potential with this is endless. >>>>>>> http://www.smartcash1.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.10.2021 ob 17:45 Tunč gost

      Samo še Klošar-Jošar je falüo..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.02.2022 ob 16:15 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.