https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vlada bo nabavila 100.000 odmerkov cepiva Janssen, Beovićeva za njegov začasen umik

29.9.2021  

Vlada je na včerajšnji dopisni seji sprejela predlog za nabavo dodatnih 100.000 odmerkov cepiva proti covidu-19 Janssen.

Interes prebivalcev Republike Slovenije za cepljenje proti COVID-19 cepivom z lastniškim imenom COVID-19 Vaccine Janssen suspenzija za injiciranje proizvajalca Janssen bistveno presega predvidene dobave tega cepiva na podlagi pogodbenega naročila s proizvajalcem tega cepiva, sklenjenega na podlagi pogodbe o predčasnem nakupu cepiva v okviru skupnega javnega naročila (APA) na EU ravni.

Na podlagi trenutnih epidemioloških razmer ter izraženega interesa prebivalcev Republike Slovenije po cepljenju proti COVID-19 z navedenim cepivom, bosta Republika Slovenija in Madžarska sklenili dogovor, da bo Madžarska odprodala Sloveniji 100.000 odmerkov cepiva z lastniškim imenom COVID-19 Vaccine Jansse. Madžarska ima trenutno višje zaloge navedenega cepiva od dejanskih potreb po cepljenju s tem cepivom. Višina nabavne cene cepiva z lastniškim imenom COVID-19 Vaccine Janssen suspenzija za injiciranje proizvajalca Janssen je enaka prodajni ceni tega cepiva s strani proizvajalca Janssen. Ministrstvo za zdravje bo v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve pripravilo potrebne pogodbe, na podlagi katerih bo izveden nakup 100.000 odmerkov z lastniškim imenom COVID-19 Vaccine Janssen suspenzija za injiciranje proizvajalca Janssen, so sporočili z urada vlade za komuniciranje.

Beovićeva za začasen umik cepiva Janssen

"V urgentni ambulanti nevrološke klinike UKC Ljubljana so v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah sprejeli mlajšo bolnico, katere stanje je kljub zdravljenju zelo resno. Zaradi časovnega sosledja s cepljenjem z vektorskim cepivom, ki se aplicira z enkratnim odmerkom, je bil primer, kot možen stranski učinek prijavljen na NIJZ," so za STA sporočili iz UKC.

Vodja strokovne skupine za cepljenje pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) Bojana Beović je medtem včeraj za POP TV izrazila osebno mnenje, da bi se omenjeno cepivo za hip umaknilo in bi se analiziral neželeni učinek cepljenja pri 20-letni Slovenki. 

FOTO: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.09.2021 ob 9:13 gost

      .............. izraženega interesa prebivalcev Slovenije???????? Bliža se nam obvezno cepljenje, tudi za otroke, potem še za dojenčke. Ljudje, če to dopustimo, potem nismo vredni imena človek. V drugih državah sprejemajo parlamenti zakone na podlagi mnenj pravih strokovnjakov, pri nas o vsem odloča kaplar Janček z odloki na twitterju.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2021 ob 10:21 gost

        Ne gre se če pustimo ali ne, če de obvezno drugo bo tudi pri nam, pa, če se na glavo postavimo.

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2021 ob 10:32 gost

        Na Švedskem 100 % ne bo. Pa še v marsikateri državi. Zakaj se ne bi po njih ravnali. Zakaj se pustimo, da nam Švabi komandirajo? Hitlerju smo se uprli, upreti se moramo tudi tej farmacevtski mafiji.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.09.2021 ob 9:32 gost

      Predsednica Zdravniške zbornice in vodja cepljenja prof. dr. Bojana Beović je dejala, da bi bilo smiselno ustaviti cepljenje s tem cepivom. Predsednik vlade Ivan Janez Janša tik za tem naroči pri Orbanu 100.000 doz tega cepiva. Kdo je tu nor? Ljudje spreglejte, kaj nam ta vlada dela. Opozicija pa molči. Obojim se jebe za ljudi. Vidijo samo svoje interese in evre, drugo jih ne zanima.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2021 ob 11:52 gost

        Spreglejte, povsod ec ali manj podobno, po svetu, ne bomo spremenili sveta mi Slovenci čemu in zakaj bi se upirali, a se je kdo upiral ko so cepili prori črnim kozam, in drugim boleznim, seveda takrat ni bilo interneta in pametnih telefonov. Takrat so študirali na fakultetah, sedaj pa do študirajo kar na FB- ku zato imamo preveč pametnih.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.09.2021 ob 9:41 gost

      Debil,,,, Januš grozni,,, rešuje Orbana da mu cepivo ne propade. Odkupi ga,,,, Januš, grozni,,, z davkoplačevalskim denarjem cepivo kero je gospa Beovič povedala da bi bilo smiselno to cepivo začasno umakniti. Kajti zaredi tega cepiva se v kliničnem centru bori za živlenje 20 letno dekle.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.09.2021 ob 14:21 Gost.sm gost

      Teh 100.000 odmerkov bi bilo treba diktaturju Puklastemo vse v plesasto glavo zarinit.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.09.2021 ob 17:06 gost

      I make 85 dollars each hour for working an online job at home. KLA I never thought I could do it but my best friend makes 10000 bucks every month working this job and she recommended me to learn more about it. The potential with this is endless. >>>>>>> http://www.earn96.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.09.2021 ob 6:37 gost gost

      Vlada naročuje Beovička umika cepivo tega pa res ne razumem groza ljudje narod slovenski a ste res tak tupavi vidim da si sami neveste pomagati povem vam , vam niti bog ne more pomagati.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.