https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Noben mož ni poročen s popolno ženo, nobena žena nima popolnega moža ...

Bakovci, 26.09.2011 ob 9:59  

Včeraj so se v bakovski cerkvi srečali zakonski pari, ki letos praznujejo okrogle obletnice zakona. Parom sta spregovorila zakonca Sitar, ki se že nekaj let ukvarjata s področjem (zakonskih) "odnosov in vodita gibanje zakoncev z imenom Družina in življenje. Tovrstno srečanje je v Bakovcih potekalo že tretjič in je obenem tudi priložnost za druženje parov ter tudi »osvežitev« zakonskega odnosa.


Dani in Vilma Sitar se udeležujeta mnogih srečanj in seminarjev, kjer nagovarjata zakonce. Njun moto je – vsakodnevno obnavljati ljubezenski odnos ter sprejemati partnerja z vsemi napakami. "Ni lahko ljubiti partnerja, ko je vse lepo, toda prava ljubezen se izkaže šele v težjih časih," je povedal Dani Sitar.

Nihče ni popoln

Včerajšnja pridiga ni bila običajna, saj je potekala skozi pogovor z zakoncema Sitar – župnik dr. Franc Zorec jima je zastavil marsikatero vprašanje, ki pesti današnje pare, Siterjeva pa sta parom svetovala, kako naj bi reševali določene situacije. Pri tem sta poudarila pomen medsebojnega zaupanja in graditve odnosa med možem in ženo na vsakodnevni ravni. "Noben mož ni poročen s popolno ženo in obratno," sta povedala ter dodala: "Zato mož in žena potrebujeta Boga, ki pa je popoln."

Otrok potrebuje očeta in mamo

Sitarjeva sta izpostavila pomen družinskih odnosov in poudarila, da je pomembno, da si starša vzameta čas za pogovor in različne aktivnosti s svojimi otroki. "Največ, kar lahko oče stori za svojega otroka, je, da ima rad njegovo mamo," je povedal Dani Sitar. Zakonca sta med drugim tudi izpostavila, da je v odnosu pomembno, da se partnerja dopolnjujejta in na skušata prevladati drug nad drugim. Opozorila sta še na nič kaj spodbudno statistiko, saj naj bi Slovenci bili med zadnjim po številu sklenjenih porok in rojstev v Evropi glede na število prebivalcev, med prvimi pa po številu nezakonskih otrok, ločitev, splavov in samomorov.

Na koncu sta navzoče spodbudila, da je za črne statistike vseeno mogoče najti rešitve, vendar le, če bodo posamezniki pripravljeni delati na svoji osebnosti in medsebojni komunikaciji. Zakonski jubilanti so svoje srečanje nadaljevali še z družabnim delom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.