https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Učenci preživeli noč z Andersenom

PIŠK Murska Sobota, 11.10.2021 ob 16:00  

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota je v petek, 8. oktobra 2021, potekala Andersenova noč.

Noč z Andersenom je potekala v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. Tako so učenci noč preživeli v knjižnici in imeli so se čudovito.

Sodelovalo je 12 učencev 6. razreda iz Osnovne šole I Murska Sobota z učiteljico ter dvema knjižničarkama, pridružila pa se jim je tudi gostja.

Vse kaj so počeli, pa so tudi vestno beležili, saj so posneli cel kup fotografij, samo dogajanje pa bo predstavljeno celo s kratkim filmom.

Vesna Radovanovič je bila tista knjižničarka, iz PIŠK Murska Sobota, katera je vodila učence skozi noč z Andersenom, v pomoč pa ji je bila Ana Sušec.

Dogajalo se je veliko. Učenci so se najprej zbrali v pritličju soboške knjižnice in se poslovili od staršev. Ko so odložili vse svoje stvari in se je začetno navdušenje poleglo so si pripravili postelje za spanje, nakar je sledila noč z Andersenom.

Učenci so spoznali najprej Andersenova dela in nato prisluhnili, kako bo potekala ta noč in predvsem kaj je to kamišibaj. Razdelili so se v dve skupini. Vsaka skupina si je morala izbrati po eno knjigo od Hans Christian Andersena, ki so jo nato naslednji dan obiskovalcem predstavili v obliki kamišibaja.

Po skupinskem branju in spoznavanju izbranih pravljic je sledil kratki odmor, morali so se malo okrepčati in posladkati.

Nato pa se jim je pridružila tudi gostja, ki je s sabo prinesla krasne medenjake. Otroke je naučila, kako krasiti medenjake, ki bi kar hitro lahko zmanjkali, če jih ne bi mogli kaj pustiti za naslednji dan, za starše. Tako so lahko malo že odtavali v predbožični čas in se naučili, kako lahko pomagajo pri peki piškotov.

Sledila je pozna večerja, seveda kaj bi bilo branje knjig brez slastne pice.

Nato pa je vsaka skupina izdelala svoj kamišibaj, pri tem pa so si pomagali z voščenimi barvicami, ki so lepo ponazorile zgodbo. Vsaka skupina je pripravila svojo kamišibaj predstavo po motivih Andersenovih pravljic. Enkrat zgodbo o Vžigalniku, drugič pa zgodbo o Letečem kovčku.

In tako je noč bliskovito minila. Komaj so utegnili pripraviti vse potrebno za sprejem staršev in gostov, kajti, v soboto zjutraj so predstavili Noč z Andersenom obiskovalcem. 

Na to noč pa jih bo vedno spominjala tudi knjiga Ne: pesmi, od Ferija Lainščka, ki so jo dobili v spomin na noč, preživeto v knjižnici.

   Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.10.2021 ob 5:31 Magyar Bacsi gost

      A ob normalnih urah to ne gre?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.10.2021 ob 9:21 Sulema gost

      Kaj pa pct in MASKE...ni videti da bi jih imeli pravilno nadete! Pa bodo spet starši krivi ko otrok zboli....

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.10.2021 ob 6:12 nia gost

      uboga deca ka še ponoči nemajo mira. sramota

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 16:27 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.